Cadde Milano’da bir peri masalı!

Milano’da bir peri masalı!

01.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen moda haftası dün gerçekleştirilen son defilelerle kapanışı yaptı. Dolce&Gabanna’nın peri masallarından ilham alınan koleksiyonu için podyum adeta bir masallar diyarına dönüştü.

Milano’da bir peri masalı

Dünyanın sayılı moda başkentlerinden Milano’da düzenlenen Moda Haftası dün kapılarını kapattı. Trussardi, Dsquared2, Giorgio Armani, Au Jour le Jour, Missoni gibi markaların boy gösterdiği podyumda önceki gün Dolce&Gabanna Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu sergiledi. Peri masallarından ilham alınan koleksiyon için podyuma Sindirella’nın balkabağından at arabası kuruldu.

Dinamik koleksiyon

Markanın kreatif direktörleri Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, podyumda, Sindirella ve Pamuk Prenses gibi masallar diyarının prenseslerine yer verirken, yeni sezonda Dolce&Gabanna kadınlarına prenses olma hayalleri kurduracağını müjdeledi.

Tasarımcılar, masallara atıfta bulunan desenlerle zenginleştirdikleri elbiselerle oldukça dinamik ve renkli bir kreasyona imza attı.

Gecelik görünümlü ipek ve saten elbiseler, yatak odası tabularını yıkarak podyuma indi. Floral desenli kaban ve ceketlerle kombinlenen elbiseler, en seksi ve gösterişli halleriyle sınırları zorlayacaklarının sinyallerini verdi.

Aplike detaylar

Dolce&Gabanna koleksiyonunda aplike detaylarla masal dünyalarını keşfe çıkarken, Viktöryen dönemden ilham alan ceket, pantolon takımları ve elbiseler, nostaljik bir hava oluşturdu.

Haberin Devamı

Saten-kadife uyumu

Önceki gün Emporio Armani Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonuyla modaseverleri selamlayan Giorgio Armani bu kez kendi adını verdiği markasının yeni kreasyonuyla sahnedeydi. İtalya’nın medar-ı iftiharı Giorgio Armani, koyu renklerin etkisindeki koleksiyonda kış mevsiminin en çekici parçalarından kadifeyi ön plana çıkardı. Klasik kesimlerin, şehirli ve elegan iş kadınını taçlandırdığı podyumda, uçuk pembe ve mavi tonlardaki jakar ceketler de kendine yer buldu. Minimallikten nasibini alan ceketler, denim detaylarıyla birleştirilirken, sezonun eskimeyen modası tül, gece şıklığını tamamladı.