Cadde Napoli’den İstanbul’a macera dolu yolculuk

Napoli’den İstanbul’a macera dolu yolculuk

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

17’nci yılını kutlayan Di Meo Takvimi, Napoli ve İstanbul’u buluşturdu. Kurucu Generoso Di Meo, takvimin kapağına 1741’de Napoli’ye giden İstanbul elçisi Hacı Hüseyin Efendi’ye yer verdi.

Napoli’den İstanbul’a macera dolu yolculuk

İtalyan Temsilciler Meclisi tarafından ‘Made In Italy’ Mükemmellik Elçisi seçilerek onurlandırılan Generoso Di Meo başkanlığındaki Association Di Meo Vini de Arte, 2019’ta takipçilerini İstanbul’da macera dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi’nin desteğiyle, iki şehri buluşturan Di Meo’yla ilgili detayları, takvimin kurucusu Generoso Di Meo, Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Direktör Yardımcısı Ceyhan Aksoy ve Lecce Üniversitesi’nden Rosita D’amora düzenledikleri toplantıyla anlattı. Takvimin, Türkiye’nin ve İstanbul’un tanıtımı için önemine değinen Aksoy, “17 yıldır yayımlanıyor ve her sene dünyanın önemli bir başkentini, fotoğraflayarak hazırlanıyor. Dünyaca ünlü fotoğrafçı Massiamo Listri, İstanbul’un iç mekanlarını çekerek, takvimin sayfalarına dokudu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Benim için rüyaydı’

Takvimin kapağına 1741’de Napoli’ye giden İstanbul elçisi Hacı Hüseyin Efendi’yi taşıyan takvimin kurucusu Generoso Di Meo, İstanbul’la ilgili bir çalışmayı çocukken düşündüğünü belirtip, “Buraya gelmek benim için bir rüyaydı. Napoli ve İstanbul arasındaki ilişkiyi hem fotoğraflarla hem de makalelerle anlatmaya çalıştık” dedi.

Napoli’den İstanbul’a macera dolu yolculuk

İlber Ortaylı’yla Ferzan Özpetek’in makalelerinin de olduğu takvim, Hıristiyanlık dönemi saraylarından, ilk dönem İslam eserlerine uzanan bir rotada, iki tarihi başkentin dinamizmini, insan hikayelerini ve duyguları 12 karede topladı.