Cadde Nurgül Yeşilçay hakkında zorla getirilme kararı

Nurgül Yeşilçay hakkında zorla getirilme kararı

12.04.2012 - 17:56 | Son Güncellenme:

Oyuncu Nurgül Yeşilçay, kendisini dolandırdığını iddia ettiği iki kişinin yargılandığı davanın duruşmasına gelmeyince hakkında zorla getirilme kararı çıktı. Yeşilçay'ın eski eşi Cem Özer'in de tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Nurgül Yeşilçay hakkında zorla getirilme kararı

Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın izni olmadan kredi kartından 12 bin 360 TL çektiği iddia edilen iki sanığın "Başkasına ait haksız olarak elde edilen banka kartı bilgilerini kullanarak menfaat temin etmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Hülya Baykara ile taraf avukatları katıldı. Hakim, Nurgül Yeşilçay'a tebligatın yapıldığı halde katılmadığı, diğer tutuksuz sanık Turgut İlter'e ise tebligat yapılamadığını belirtti.

Haberin Devamı


"SİZ DOLANDIRICISINIZ"

Savunması alınan sanık Hülya Baykara, şirkette müşteri temsilcisi olarak çalıştığını belirterek, "Nurgül Yeşilçay'ın eski eşi Cem Özer beni aradı. Eşinin kredi kartından fazla para alındığını söyledi. Ben durumu patronlara ilettim. Turgut Bey hata yapıldığını farketti ve zararı gidereceklerini söyledi. Söylenen günde ödeme yapılmayınca Nurgül Yeşilçay beni aradı ve 'Siz dolandırıcısınız' gibi sözler söyledi. Avukatı da şikayet edeceklerini belirtti. Ben korktum ve tekrar patrona söyledim o da ödeneceğini söyledi. Olayların bu şekilde gelişmesi ve korkmam sonucu işimden de ayrıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

YEŞİLÇAY ZORLA GETİRİLECEK

Nurgül Yeşilçay'ın eski eşi Cem Özer'in tanık olarak dinlenilmesine karar veren mahkeme, tebligatın yapılmasına rağmen duruşmaya gelmeyen müşteki Nurgül Yeşilçay'ın duruşma günü zorla getirlimesine hükmetti. Mahkeme ayrıca tüm aramalara rağmen adresinde bulunamayan yeni adresi de belirlenemeyen sanık Turgut İlter hakkında yakalama emri düzenlenmesini karara bağladı. Duruşma ertelendi.

Haberin Devamı

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Turgut İlter'le Hülya Baykara Nurgül Yeşilçay'ı arayarak, şirketlerinin kariyer sahibi kişilerin biyografilerini bir ansiklopedide ve internette yayınladıklarını belirterek bunun karşılığında bir defaya mahsus olarak bin 236 TL ücret aldıklarını ifade etti. Bu ücreti kabul eden Nurgül Yeşilçay, 2 şüpheliye, bin 236 TL'nin, mail order yöntemiyle ödenmesi için kredi kartı bilgilerini verdi. Ancak İlter'le Baykara'nın, sadece 1 kez çekim yapmaları gerekirken Yeşilçay'ın rızası dışında 2 Kasım 2008 ile 15 Haziran 2009 arasında toplam 10 kez bin 236'şar TL çektikleri iddia edildi. İddianamede, iki sanığın, "Başkasına ait haksız olarak elde edilen banka kartı bilgilerini kullanarak menfaat temin etmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları istendi.