Cadde Olan hep analara oldu

Olan hep analara oldu

23.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’teki hain saldırı sonrası ünlüler tepki göstermeye devam ediyor. Birce Akalay, “Çocuklara sahip çıkma zamanıdır” derken, Gamze Özçelik “Hepinizin kökünü kurutacağız” şeklinde konuştu

Olan hep analara oldu

Arka arkaya gelen hain saldırılar sonrası ünlü isimler üzüntülerini satırlara dökmeye devam ediyor. “Ömrümde böyle karanlık, böyle zulüm görmedim” diyen Birce Akalay, “İçim, dışım, saçımın teli acı oldu artık. Olan hep millete, analara, insanlara oldu. Bir ülkenin refah düzeyini o ülkenin sanatta, sporda, bilimde ve halkın kendini ifade edişindeki gelişimine bakınca hissedebilirsiniz ve tabii ki çocuklarına. Çocuklarımıza sahip çıkma zamanıdır. Onları eğitmek, öğretmek, aydınlatmaktan başka çaremiz yok. Köhne muhalefetlerle, poşet poşet lanetlerle bu acı bitmeyecek, bitemez. Yarını görebilmek için yeniden, tüm çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Kimden olursa olsun. Yeter ki; sanatçı, öğretmen, doktor, asker, polis, astronot, balıkçı olsun, keman çalsın, resim yapsın, dans etsin, çiftçilik etsin. Savaşmasın, üretsin. Yoksa aklımızı yitireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Olan size olacak’

Gamze Özçelik ise sosyal medya hesabında, “Şehitler veriyoruz biz, hem de her gün. Analar ağlıyor, evlatlar yetim kalıyor, eşler dul. Aileler parçalanıyor. Ama yetmiyor be şeref yoksunu teröristler yetmiyor, yetmeyecek! Ne yapsanız başaramayacaksınız, ne istediğinizi alabilecek, ne de bu ülkeye zarar verebileceksiniz. Olan yine size olacak uyuşturulmuş kuklalar. Bu dünyada hayatınızı adadığınız sahte yol uğruna boş yere can verdiğiniz gibi, ebedi azapla da cezalandırılacaksınız. İşte biz bu idrak ve imanla küllerimizden dirilip, Allah’ın izniyle hepinizin kökünü kurutacağız!” sözlerine yer verdi.

‘Kınayacak söz kalmadı’

“Bıktık usandık her gün ölümlerden” diyen Öykü Gürman ise duygularını şöyle dile getirdi: “Bıktık, usandık her gün ölümlerden. Yazacak, söyleyecek, kınayacak söz kalmadı. IŞİD, DAEŞ, PKK hangisi olursa olsun, hepsine lanet olsun. Bu ülkeden yok olsun. Yeter ki bu halk ayrışmasın, yeter ki bu halk birbirine düşman olmasın. Her güne yaşamla ölüm arasında uyanmakta olan bir memlekette ne kadar huzurlu ve güvende hissedebiliriz ki? Kirli hesapların ve katliamların bedelini sürekli yurttaşlarımıza ödetiyorlar. Her yanımız acı, kan, gözyaşı oldu. Huzur bırakmadınız, hep yas verdiniz! Yeter artık!

Yetsin artık!”

- Hande Yener: Allah’ın verdiği canı Allah alır. İnşallah insanımıza ve insanlığa kıyan bu hainleri de bin beter şekilde alır. Dualarımız Gaziantep ile.

- Selin Şekerci: Düğün yahu, düğün, düğün! Şerefsiz alçaklar! Ne cami, ibadet tanırsınız, ne cenaze... Sizin Allah’ınız yok adiler! Çocuklar, kadınlar ah.

Haberin Devamı

Ünlülerin tepkileri

- Mahsun Kırmızıgül: Bu ülke insanı yaşananları hak etmiyor. İnsan öldürenlerin, hele ki kadın ve çocuk öldürenlerin mazereti olamaz. Allah’ın verdiği canı Allah
alır. Çocukları ağlayan bir ülkenin denizi mavi olsa ne yazar?

- Gülben Ergen: Analara bu acıyı yaşatan kahpe katiller! Bu acı sizi bulacak! Kan susana dek cehennemde yanacaksınız! Mahşere çevirdiniz sevinç gününü!

- Deniz Çakır: Gitti canlar, gittiler. Nasıl bir zalimliktir bu? Lanet olsun düğünü cenazeye çeviren, çocuğu anasız, anayı çocuksuz bırakan kanlı ideolojilerinize. Lanet olsun bu memleketi yangın yerine çeviren zalimlere.

- Burcu Güneş: Gökyüzündeki uçurtmayı vuran, gülüşleri, yarınları, sevinçleri, sevgiyi vuran zihniyet. Yanıyor bir kor edayla yüreğim. Ama sen ağlama Ayşe kız, ağlarsan anlarım ki bizi o zaman bekler güz. İçimden bir ses yükselir birden ve şöyle der derinden: “Güneş doğacak”

- İrem Sak: Düğün bu ya… Oraya gönderilen küçük bir çocukmuş. Küçük çocuklar diğer küçük çocukların ölümüne neden oluyor. Biz ne yapıyoruz? İzliyoruz, üzülüyoruz, lanetliyoruz, esefle kınıyoruz. Sonra bir patlama daha. Ötekinin acısı geçmeden. Ben hayatıma devam da ediyorum. Sen de, o da. Ölenlerin ailelerine sabır diliyoruz.

- Murat Yıldırım: Biz büyüdükçe, birlikte oldukça küçüleceksin terör laneti. Lanet olsun sana ve seni yönetenlere...

- Emina Sandal: Allah sabrımızı versin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine büyük sabır ve yaralılarımıza acil şifalar dilerim.

- Işın Karaca: Ne zaman bu kadar vicdansız oldunuz! Düğün evini cenaze evine çevirmek nedir? Gaziantep dualarımız sizinle...

- Seda Sayan: Güzel Gaziantep’imin candan insanlarına haince saldırdılar. Allah kahretsin, başımız sağ olsun.