Cadde Oscar’da siyah zaferi!

Oscar’da siyah zaferi!

26.01.2017 - 08:19 | Son Güncellenme:

89. Oscar Ödülleri, 26 Şubat’ta Jimmy Kimmel’in sunumuyla Hollywood’daki Dolby Theater’da sahiplerini bulacak. Önceki gün açıklanan adayların 20’sinin siyahi olması sevindirici olsa da kaçının heykelciğe uzanacağı merak konusu oldu.

Oscar’da siyah zaferi

Geçtiğimiz yıllarda, Oscar’da beyazların çoğunlukta olması, büyük adaylıklarda siyahilere yer verilmemesi eleştirilmiş, ‘Oscar çok beyaz’ başlığı altında kampanya yürütülmüştü. Bu yıl, protestoların işe yaradığı ve Oscar’a aday gösterilenlerde ‘çeşitliliğe’ önem verildiği görüldü. Önceki gün açıklanan adayların 20’sinin siyahi olması sevindirici olsa da kaçının heykelciğe uzanacağı merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Ne sabah ama!
2017 Oscar adayları önceki gün açıklandı. Oscar adaylığı kazanan Hollywood’un ünlü isimlerinden ilk tepkiler de gelmeye başladı. 13 dalda 14 adaylık kazanan ‘La La Land’ (Aşıklar Şehri) filminin başrol oyuncularından Emma Stone, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalındaki adaylığı hakkında “Ne sabah ama! Bu onurlandırmadan dolayı çok memnunum. Çok şanslıyım” dedi. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında aday gösterilen filmin bir diğer başrol oyuncusu Ryan Gosling de “Gerçek bir iş birliğiydi, herkes filmdeki muhteşem işini o kadar cömertçe kabul etti ki, bu, filmi daha da özelleştirdi” dedi.

En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına aday gösterilen ve ilk adaylığını kazanan 33 yaşındaki oyuncu Andrew Garfield, “İnanamıyorum. Filmle çok gurur duyuyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Siyahi Ruth Negga ‘Loving’ filmiyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ adayları arasında yer aldı. (Vatan)