Cadde 'ÖTV benim evladım'

'ÖTV benim evladım'

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İki yıl aradan sonra TV8.5’ta ‘ÖTV’ programıyla izleyici karşısına çıkan Önder Açıkbaş, “Hayatımda bu işe gösterdiğim dirayeti mesleğimin hiçbir alanında göstermedim. ‘ÖTV’ benim evladım” dedi.

ÖTV benim evladım

Önder Açıkbaş, birbirinden farklı tiplemeleri canlandırdığı ‘ÖTV’ programıyla izleyici karşısına çıktı. Yeni karakterlerin olacağını söyleyen komedyen, “Skeçleri kendim yazıyorum. Sadece inandığım tiplemeleri hayata geçiyorum” dedi. Açıkbaş’la projesini ve yapım aşamasını konuştuk.

Haberin Devamı

- İki yıl sonra ‘ÖTV’ yeniden başlıyor. Neler hissediyorsunuz?

İlk ‘ÖTV’ programını yaptığımızda, çok iyi reytinglere ulaşmıştık. Şimdi daha iyisini yapmak için uğraşacağız. Heyecanımız çok fazla ve bence program eskisinden daha komik oldu. Burada olmaktan başka gayem yok. TV8 ve TV8.5’tan başka kendime uygun bir mecra olduğunu düşünmüyorum. İzlenme oranı çok olan, insanların birbirine sıcak davrandığı ve genç enerjiye sahip bir kanal...

- ‘ÖTV’nin ekrana gelmesi için hayranlarınızdan çok talep vardı. Neden iki yıl ara verdiniz?

İki sinema filmi yaptım. ‘ÖTV’ gibi bir program yapmak insanların zannettiği kadar kolay değil. Bir kere haftanın en az altı gününü alıyor. Montajı çok zor. Çektiğim her şeyi komik bulmuyorum, bazılarını kenara koyuyorum. En komiği, aklıma yatana kadar çabalıyorum. Yorgunluğu da 2.5 yılda atabildim. ‘ÖTV’ çekmek bayağı yorucuydu. Enerji depoladım. Küçük bir es zamanıydı bence... Bunu birçok komedyen yapıyor. BKM’de yetiştim, yeterli enerjiyi bulduktan sonra yeniden ringe çıkmayı tercih eden biriyim.

Haberin Devamı

- Eskisine göre ne gibi farklılıklar olacak?

Eski ‘ÖTV’ programında her hafta devam eden hikayeler vardı. Yenisinde her bölüm yeni tipler, karakterler ve hikayeler olacak. Birkaç sabit tipleme var. En büyük değişimi jeneriğimizde yaptık. Murat Dalkılıç benim bestelemiş olduğum şarkının düzenlemesini ve müziğini yaptı. Bir başka yenilik, skeçler arasında yaptığım anonslar... Bir diğeri de, mizah dilinin biraz daha tatlılaşması diyebiliriz.

- İzleyicileri ne gibi tiplemeler bekliyor?

Bu programda ‘Muhterem Bey’ diye bir adamın tiplemesini yapıyorum. Çok güvendiğim bir tipleme. Hikayeyi kendi hayatımızdan uyarlayarak anlatıyoruz. Bunlar, insanlara hayat koçluğu yapan tiplemeler. Hepsini çok seviyorum.

- Skeçleri nasıl ortaya çıkarıyorsunuz?

Sadece kendim yazıyor ve tiplemeleri buluyorum. İnandıklarımı hayata geçiyorum.

‘Kuddusi’ filmi geliyor

- Dizilerde de uzun süredir yer almıyorsunuz. İstediğiniz proje mi gelmiyor?

Komedi dizisi Türkiye’de çok fazla yok. Ben yazdığım filmleri, programları hayata geçirmeye çalışan ve bunun için de gerçekten çaba harcayan biriyim. Gani Müjde’yle bir dizi yaptım. Ama hayatımda ‘ÖTV’ye gösterdiğim dirayeti mesleğimin hiçbir alanında göstermedim. Hatta bana, ‘ÖTV’ye yaptığın fedakârlıkları hiçbir projene yapmazsın’ diyorlar. Ben de ‘Bu program evladım’ diyorum. Bir de dizide tek bir tipleme yapabiliyorum ama ‘ÖTV’de onlarcasına yer verebiliyorum.

- Program dışında projeleriniz var mı?

‘Kaç Kaçabilirsen’ filmimiz 4 Mayıs’ta vizyona girecek. Bunun dışında başka projelerimiz de var. ‘ÖTV’den çıkmış ‘Kuddusi’ karakteri var. Milyonlarca kez izlenmiş skeçleri oldu. Bu yıl filmini yapmak boynumuzun borcu...

- “Komedyenler siyah giyinir” sözüne katılıyor musunuz?

Bence komedyenler değil ama karakteristik özelliği olan, yani zamanı kıymetli insanlar siyah giyinmeyi tercih
ediyor. Çünkü çok hızlı hareket etmek zorundalar.