Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Güzel insanlardan biridir Zafer Algöz... Bir dönem Okan Bayülgen ile birlikte Radyo D’de program yapardı, o zaman tanıyıp, sevdiğim biri...

Büyük oyuncudur Algöz... ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’da sahnede seyretmiştim çok uzun yıllar önce, ‘Salkım Hanımın Taneleri’ filmindeki performansı bile şapka çıkartmak için yeterlidir oyunculuğuna. Bu kadar sevdiğim ve saydığım bir adamın, Ayça Tekindor’un, Arif v 216 filmi için kurduğu “Muhtemelen hayatımda izlediğim en kötü film” cümlesine “Ibanı gönder, paranı geri göndereyim” diye cevap vermesine şaşırdım doğrusu. Zafer Algöz’den daha zeka dolu, ilk akla geleceklerden daha farklı bir cevap beklerdim. Çoğu kişi farkına varmadı ama Algöz’ün bilet parasını geri ödeme önerisine Ayça Tekindor ağır bir cevap verdi:

Haberin Devamı

“... Burada sinema bileti ucuz, zamanımı geri veremeyeceğine göre bu işi uzatmam...”

Fena ve ağır bir cevap oldu bu. Bu konuşmadan sonra Zafer Algöz, eleştiriden daha çok aşağılama tadı olan mesajlara artık öfkesiyle değil aklıyla cevap verecektir.

Doğrusu ve ona yakışanı da bu olur zaten...

PARA CEVABI ZAFER ALGÖZ’E YAKIŞMADI

Sizi et canavarları sizi

PARA CEVABI ZAFER ALGÖZ’E YAKIŞMADI

BJK-FB derbisinde Tosiç, sahada Robin Van Persie ile kavga ettiği gün, eşi olayı kınayan bir tweet atmıştı. Ertesi gün bu tweet, 3 kare fotoğrafın altına konmuş, ardından Tosiç’in eşi Jalena Karleusa’nın 97 adet seksi fotoğrafıyla birlikte 100 karelik bir galeri yapılmıştı.

Bunu yapan da gazetesi, üç televizyon kanalı ve bildik bir internet sitesi olan bir medya grubuydu. Benzer galeriler Sneijder’in eşi Yolanthe Cabau için de geçerliydi.

Türkiye’de futbolcu eşleri, aşk hikayelerine göre değil ya fotoğraflardaki açıklık oranı ya da sosyal çalışmalarına göre haber olur.

Everton’a giden Cenk Tosun’un eşiyle olan aşkını yazıyor İngiliz gazeteleri günlerdir. Tabloid dediğimiz gazetelerinde kadın bedenini fazlasıyla kullanan bir İngiltere ve şimdi sadece aşk üzerinden haber yapılabildiğini gösteriyorlar bize. Bravo, ne diyeyim...

Reyting listelerinin saçma hali

Türkiye’deki haber kanalları reyting listesinde yok. Digiturk, D-Smart, Tivibu gibi platformların kendilerine ait kanalların da reytingleri ölçülmüyor. Ölçüldüğü dönemde her gün ilk 100 listesine 25-30 program sokan TRT Çocuk da listeden çıktı. İyi kötü seyircisi olan, müzik kanalları, uydu kanalları, yerel kanallar da yok haliyle listede. Peki ne var diyeceksiniz? 0.54 reyting alan program da var mevcut listede, 1.43 share alan haber bülteni de...

Haberin Devamı

Bugüne kadar hiç böyle bir durum, böyle düşük rakamlar görmemişti o liste. Reytinglerin ölçülme sebebi reklam pastasının dağılışını belirlemektir. Mevcut listeye giren programlardan ve kanallardan çok daha fazla seyredilen programlar ve kanallar ölçülmüyor. Peki bu açıklanan liste kime ne fayda sağlıyor acaba?

Pistte yer arayan şampiyon

İzmir’den buz pateni şampiyonu çıkar mı demeyin, çıktı bile. Efe Çetiz, 12 yaşında, 29 madalyası var ve artık bir dünya rekortmeni. Babasıyla telefonda konuştum, kutladım, sorular sordum. En çok takıldığım yerden başlayayım, İzmir’de tek bir buz pisti var o da Büyükşehir’in. Efe günde kaç saat çalışacak, İzmirliler bu pistten hangi saatlerde yararlanacak? Umarım bir şampiyon ve geleceğin de şampiyon adayı, pistin sadece belirli bir köşesinde çalışmak zorunda kalmıyordur.

Haberin Devamı

PARA CEVABI ZAFER ALGÖZ’E YAKIŞMADI

National Geographic’te ‘Tesla ve Scott’ diye bir belgesel serisi var, Kanada adına çift olarak yarışan ve çok sayıda şampiyonlukları olan iki buz pateni sporcusunun belgeseli bu. Bakıyorsunuz koreografi için Rusya’dan, müthiş bir hoca getirilmiş.

Benzer bir uygulama Efe Çetiz için de düşünülmeli. Şu an Efe’yi çalıştıran ve büyük başarı gösteren hocalarını da zenginleştirip, başla yeteneklere daha fazla şey öğretme imkanı sağlar böyle bir uygulama. Sonra bir başka nokta...

Bir buz pateni sporcusu ne kadar çok yarışırsa o kadar başarılı olur. Efe, Türkiye dışındaki tüm bireysel yarışmalara aile bütçesindeki parayla gidiyormuş. Neden bir firma Efe’nin sponsoru olmaz ya da THY ulaşım sponsorluğunu üstlenmez, geleceğe yatırım adına çok akıllı bir iş olur bu.

Buz pateni gibi yıllarca neden hiç sporcumuz yok diye hayıflandığımız bir spor dalında elimizde bir cevher var. 12 yaşında dünya şampiyonu olan Efe, 20 yaşında da dünya şampiyonu olamazsa, bu onun değil bizim başarısızlığımız olacak...

Ölüm modası

Sadece 2017’nin değil tüm zamanların en büyük skandallarından birine imza atan Murat Başoğlu, olaydan aylar sonra verdiği bir röportajda “Benim ölmemi istediler” demişti.

Pazartesi günü Gülben Ergen çıktığı televizyon programında “Benim ölümümü seyrettiler” dedi. Kendilerini bu kadar ciddiye almaları konusunda yorum yapmayacağım ancak ölüm lafı üzerinden meram anlatma yeni bir moda olacak galiba...

PARA CEVABI ZAFER ALGÖZ’E YAKIŞMADI