Cadde “PAHALI BiR ÇANTA YERiNE, ŞIK BiR PORSELEN TAKIMI ALIRIM”

“PAHALI BiR ÇANTA YERiNE, ŞIK BiR PORSELEN TAKIMI ALIRIM”

12.01.2011 - 00:14 | Son Güncellenme:

İnci Türkay oğlu Ali’yle yaşadığı, beyazın hakim olduğu evinde hayal ettiği yaşaman keyfini sürüyor. Türkay, Etiler Alkent’te bahçe dubleksinde bulunan dairesinde oğlunun üzerine titrediği ‘Siyah’ adlı labrador cinsi köpekleriyle mutlu bir hayat sürdüklerini söylüyor

“PAHALI BiR ÇANTA YERiNE, ŞIK BiR PORSELEN TAKIMI ALIRIM”

Onu TV dizisi ‘Sihirli Annem’in ‘Betüş’ü olarak tanımış ve sevmiştik. Şu sıralar ise iki sezondur kapalı gişe oynayan ‘Çılgın Ruh’ta sevimli ve kıskanç bir hayalet kadını canlandırıyor ve kocasına etmediğini bırakmıyor. Bir yandan da Müge Turali’nin yönettiği Evrim Akın’la oynadığı ‘İki Kadın’ adlı dizinin çekimlerine devam ediyor. Bu, anlattığına göre, farklı ve alışılmamış bir formatmış. İki kişilik dizi içinde kadına dair her şey varmış. Arta kalan tüm zamanını ise oğlu Ali (5) ile geçirmeye önem verdiğini söyleyen Türkay, sonunda hayal ettiği gibi bir evde yaşamanın da keyfini sürdüğünü söylüyor.
“Buraya taşınmam oğlum sayesinde oldu. Daha önce Bebek’te oturuyordum. Ona Bebek Parkı’nın dışında oynayabileceği bir yer arayışı içine girmiştim. Arkadaşlarım bana Alkent’ten bahsetmişti. Buraya geldiğimde siteye bayıldım. ‘Çocuğumu burada büyütmeliyim,’ dedim. Yürüyüş yolları, sineması ve sosyal tesisiyle bir yazlığı aratmayacak cinstendi’ diyerek anlatıyor hikayesini. Salondan gözüken ve kırmızı çiçekleriyle mekana güzel bir dekor oluşturan kısmet ağacını işaret ederek, “Evi satın almamda bu ağaç etkili olmuştur” diyor gülerek.

Haberin Devamı

“Taklit ürünlerden hoşlanmam”
Evin içini baştan aşağı yenilediğini, üç ay evde şantiye hayatı yaşadığını da belirtiyor. “Ben denizden çok yeşile bakmayı tercih edenlerdenim. O yüzden ilk iş buranın mevcut küçük pencereleri hemen yıkıldı, yerini hayal ettiğim boydan boya cam pencereler aldı” diyor. 230 metrekarelik bahçe dubleksinin giriş katında salon, mutfak, iki oda ve üç banyo yer alıyor. Alt katta yine iki oda ve banyo bulunuyor. Evdeki radikal değişikliklerden biri yemek odası duvarının tamamen yıkılarak salona katılması olmuş.
Evde Afyon mermeri kaplı banyo zeminleri dışında, her yerde beyaza boyanmış ahşap tercih edilmiş. Üst kattaki odaların bahçeye açılan geniş yüksek kapılar olması önemliymiş onun için. Onlarla beraber yaşayan labrador cinsi köpekleri Siyah için de salona bitişik tamamen cam bir bölüm tasarlanmış. “Böylece o da evin içinde gibi yaşıyor bizimle. Her hareketimizi görüyor artık” diyor Türkay oğlunun üzerine titrediği köpeği işaret ederek.
Evini dekore ederken huzurlu, sakin, ferah aynı zamanda bembeyaz bir ev olması ilk önceliği olmuş oyuncunun. Çocukluğundan beri ev dekorasyonuna meraklı olduğunu söyleyen Türkay, kıyafete yatırım yapmaktansa evine şık ve pahalı bir aksesuar almayı tercih edeceğini söylüyor. “Taklit üründen hiç hoşlanmam ve evime de asla sokmam. Tercih yapmam gerekirse pahalı bir çanta yerine gider evime şık bir porselen takımı veya gümüş şamdan alırım. Çünkü evinde uzun vakit geçirmeyi seven, arkadaşlarıyla dışarıda olmaktansa onları evinde ağırlamaya önem veren biriyim” diyor Türkay.

Haberin Devamı

“Kitaplarım çok değerli”
Bir dekoratörün elinin altında olabilecek tüm kitapları bende de bulabilirsiniz” diyen Türkay kitaplarının onun için çok değerli olduğunu söylüyor. Kütüphanesinde dekorasyon kitapları dışında akla gelen tüm tiyatro klasiklerini bulmak mümkün. Oyuncu, evdeki eşya ve aksesuarların birbiriyle yarışmamasına özen gösterdiğini, eşyaların nereye nasıl konulması gerektiği gibi konulara epey kafa yorduğunu da söylüyor. “İki iddialı parçayı yan yana koyduğunuzda birbirini yok eder diye düşünüyorum. Moda ve makyaj için de öyle değil midir zaten? Çok iddialı bir aksesuar takarsam kıyafetimi ona göre daha dengeli tutarım” diye anlatıyor.

Haberin Devamı

“En çok mutfakta vakit geçiriyorum”

Modern tarzda dekore edilmiş evdeki çoğu mobilya B&B marka. Ressam halası Kainat Barkan Pajonk’un yağlı boya tabloları da salon duvarlarında dikkat çeken diğer unsurlardan. Özellikle yağlıboya tablo sevdiğini söyleyen Türkay, antresine Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun bir tablosunu asmış. Beyaz ahşap salon zeminine siyah Karabağ halı çarpıcı bir görüntü katmış. Evde en çok vakit geçirdiği yer ise çok sevdiği beyaz mutfağı. “Buranın mükemmel olması için çok çaba sarf ettim. Çünkü evdeyken herkes mutfakta olmak istiyor. Burası, oğlumla ve arkadaşlarımla sosyalleştiğim baş mekan,” diye anlatıyor. Gelen konuklara her zaman kendi hazırladığı yemekleri tattırmayı sevdiğini söylüyor.