Cadde Paris Firavunları

Paris Firavunları

08.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris Moda Haftası’nda sona yaklaşılırken, Givenchy’nin önceki gün podyumda yer alan koleksiyonu çok konuşuldu. Eski Mısır’dan esinlenilen kreasyon için podyum labirente dönüştürüldü

Paris Firavunları

Paris Moda Haftası’nın kapılarını kapatmasına sayılı gün kala podyum, birbirinden ünlü tasarımcıları ağırlamaya devam ediyor. Moda Haftası’nın altıncı günü Balenciaga, Celine, Givenchy gibi markaları ağırlarken, dün Stella McCartney, Giambattista Valli, Saint Laurent podyumdaydı. Givenchy’nin kadın giyimi ve haute couture bölümlerinin yaratıcı yönetmeni Riccardo Tisci, Eski Mısır’dan esinlenen Sonbahar/Kış 2016 kreasyonunu tanıttı. Podyum zemini ve duvarlar tamamen doğal ahşap malzemelerle kaplanırken, labirenti andıran konfigürasyonla düzenlendi. Candice Swanepoel, Mariacarla Boscono, Bella Hadid ve İrina Shayk gibi isimlerin yürüdüğü podyumda, Shayk’ı sevgilisi Bradley Cooper da yalnız bırakmadı. Firavunlara atıfta bulunan defilede, Mısır’ın sembolleri, mozaik baskılar ve patchwork desenlerle yeniden yorumlanarak, koleksiyona optik ivme kazandırdı.

Günlük şıklık

Moda Haftası kapsamında dün gerçekleşen defileler arasında dikkat çeken isimlerden biri Stella McCartney oldu. Günlük kullanımın hedef alındığı koleksiyonda, fonksiyonellik, taşınabilirlik ve sportifliğe odaklanıldı. Pijamayı andıran pantolonlar, bomber ceketler, puf montlar ön plana çıkarken, oversize çuval görünümlü kazaklar, elbise formuna büründü.

Usta işi müdahale

Önceki gün gerçekleşen Vivienne Westwood defilesi, sıradışı podyum anlarından birine tanıklık etti. Markaya hayat veren 74 yaşındaki tasarımcı Vivienne Westwood, defile sırasında göğsü açılan bir modelin imdadına yetişti. Şaşkın bakışlara aldırmayan tecrübeli tasarımcı, podyuma çıkarak modelin kıyafetini düzeltirken, defile kaldığı yerden devam etti.