Cadde ‘Pop albümünün devamı gelebilir’

‘Pop albümünün devamı gelebilir’

08.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nostalji albümleriyle tanınan Muazzez Ersoy, bu kez ‘90’dan Pop’ projesiyle sevenlerinin karşısına çıktı. Şarkıcı, “Helal olsun, bunu da başardı” yorumlarının kendisini mutlu ettiğini söyledi

‘Pop albümünün devamı gelebilir’

90’lı yılların hit şarkılarından oluşan bir albüm hazırlayan Muazzes Ersoy, aranjör Ozan Çolakoğlu’na övgüler yağdırdı. Müzisyeni lüks otomobil Bentley’e benzeten şarkıcı, “Bu işte tartışılmaz bir isim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘90’dan Pop’ albüm fikri nasıl ortaya çıktı?

Kendi branşımızın dışında ters köşe yapmak istedik. Daha sonra 90’lı yılların en güzel hitlerini albüm yapmaya karar verdik. 80-90’lı yıllar, her dinlediğinizden keyif alacağınız dönemdi.

Şarkıları seçme aşamasında sıkıntı yaşadınız mı?

Çok güzel şarkıları elemek sıkıntılı oldu. parça seçerken çıkmaza girdik. Kararsızlık zamanımızı aldı.

Sanatçı arkadaşlarınızdan parçaları istediğinizde nasıl tepkiler verdiler?

Olumsuz tepki almadım. Hangi arkadaşımdan parçasını istediysem, seve seve verdi. Önce böyle bir albüm fikrine çok şaşırdılar. Aranjörüm Ozan Çolakoğlu da en çok şaşıranlardan biriydi. Proje çalışmaları farklı oluyor. Evde, arabada yani her yerde dinlenebilecek keyifli bir albüm çıktı ortaya.

Haberin Devamı

Nostalji albümleri serisi gibi ‘90’dan Pop’un da devamı olur mu?

Kariyerimde ismimin bu kadar güçlenmesinin sebebi nostalji albümleridir. Bu projeler ‘altın imzam’ oldu. Bugünlere gelmemi sağladı diyebilirim. Pop albümünün de devamı gelebilir.

Başka bir projeniz var mı?

Proje çalışmalarına açığım, halk müziği olabilir. Eski yıllara ait şarkılarından bir albüm de yapabiliriz. Yeni çıkmış parçaları kendime has söyleyerek farklı bir projeye imza da atabilirim.

‘Pop albümünün devamı gelebilir’

Bu albümün sizin için önemi nedir?

Albümün kapağını ve CD tasarımını oğlum yaptı. Birçok sanatçı dostumun eserlerini okudum. Bir de Gülşen, Aşkın Nur Yengi ve Linet vokal yaptı. Yani birçok anım var.

‘Değmez’ şarkısına klip çektiniz. Nasıl bir çalışma oldu?

Serdar Ortaç’ın ‘Değmez’ parçası, son anda albüme girdi ve ilk klibi ona çektik. Yönetmen koltuğuna Kemal Başbuğ oturdu. Ortaya çok güzel görüntüler çıktı. Videoda deri tayt giydim, sahnede giymem ama böyle bir tarzı tercih ettim.

Nasıl tepkiler geliyor?

Beğenmeyen olmadı. Sosyal medyada, “Helal olsun, bunu da başardı” gibi tepkiler gelmesi, beni mutlu ediyor. Branşım Türk müziği ama pop, halk müziği ve caz da severek dinlediğim türler.

Stüdyo sürecinde neler yaşadınız?

Ozan Çolakoğlu pop müziğinde Bentley! Bu işte tartışılmaz bir isim. Stüdyoda Ozan’a, “Sakın Gülşen’in elini tutma” diye espriler yapıyordum. Çalışmalarımız çok keyifliydi, sabahları böreğimizi alıp gidiyorduk stüdyoya.

Haberin Devamı

‘Türk müziği yok olmaz’

Müzik sektöründeki durgunluğu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sadece bizde değil, tüm dünyada durgun. Onların albümleri dünya genelinde satıldığı için fazla etkilenmiyorlar. Biz, belli ülkelerde satış yapıyoruz. Yani çemberimiz biraz daha dar.

Gelecekte müzik sektörünü nasıl görüyorsunuz?

Sıkıntı olur ama tıkanma olmaz. Türk müziği yok olmaz.

Bir dönem oyunculuk yaptınız. Yeniden düşünüyor musunuz?

Elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Tarihi dizilerde oynamak istiyorum. ‘Diriliş Ertuğrul’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Vatanım Sensin’ gibi yüzyıllar önce atalarımızı anlatan projelerde olmak isterim. ‘Diriliş Ertuğrul’un davaş sahnelerinde kendim kaybedip, bağırıyorum.

Yıllardır değişmeyen bir görüntünüz var. Formülünüz nedir?

9-10 yaşlarında spora başladım. Gece hayatım yok, alkol kullanmıyorum. Günde sadece bir defa yemek yerim. Sebze ve salata tüketirim, uykuma düşkünümdür.