Televizyon dizilerinin ustaları canlandırdıkları karakterlerle aramızdan bir bir ayrılıyor...
Uzun soluklu televizyon dizilerinin yıldızlarıydı onlar... Öylesine yakın ve içimizdeydiler ki, elimizi uzatsak tutabilirdik sanki... Hani bir akşam iş dönüşü sokağımızda karşılaştığımızda hiç şaşırmadan selamlaşıp gidebileceğimiz kadar yakınımızda. Öylesine yakınken birden hiç hesapsız kayıp gittiler, diğer yıldızlarla buluştular gökyüzünde. Onların rollerini bir başkasına vermeyi sindiremediler içlerine. Kimse de onların rolünü üstlenmeyi istemedi. Televizyonda tanıdığımız ikinci hayatları da onlarla birlikte terk etti bizi.
Bizimkiler üzgünEkranın en uzun soluklu dizisi Bizimkiler'in oyuncuları gözlerimizin önünde doğup büyüdüler, evlenip anne - baba, büyükanne - büyükbaba oldular.
Bizimkiler'in babaannesi olarak tanıdığımız Güzin Özipek, ekranın en sevilen karakterlerinden biriydi. Dizideki oyuncuların bile gerçek ismini unutup "babaanne" diye seslendiği Özipek yakalandığı lenf kanserinin pençesinden kurtulamadı. Çarşamba günü toprağa verilen Özipek'in rolünü dizide başka bir oyuncu sürdürmeyecek.
Dizide Özipek'in eşi Hüsnü Dede'yi canlandıran Orhan Çağman'ı da üç yıl önce siroz nedeniyle kaybetmiştik. Dokuz yıl boyunca evlerimize konuk olan Çağman'ın oynadığı Hüsnü Dede karakteri de onunla birlikte öldü.
Bizimkiler'de doktor lakaplı tiyatro oyuncusunu canlandıran Yavuzer Çetinkaya da zamansız bir şekilde aramızdan ayrıldı. Dört yıl boyunca evlerimize konuk olan Çetinkaya'yı beyin kanaması sonucu kaybettik.
Yine Bizimkiler'de dört yıl boyunca Nazım Dayı karakteriyle izlediğimiz Yaman Okay'ı karaciğer kanserine kurban verdik.
Yaşamı boyunca sağlık sorunlarıyla uğraşan Ayton Sert, Bizimkiler'deki karakteriyle sevildi. Sert de dizide oynadığı sırada daha önce beş kez ameliyat olduğu beyin tümörüne yenildi.
Tiplemeler akıllardaYaşamı boyunca oyunculuğa gönül vermiş isimlerden biriydi Aydın Tolon. Ancak o geniş halk kesimiyle, Laz Bakkal karakteri sayesinde buluştu. Bir Demet Tiyatro dizisindeki saf bakkal tiplemesiyle evlerimize konuk olan Tolon'un oyunculuğunu etkileyen tek sorunu yine sanat sevgisiyle çarpan kalbiydi. Üç yıl önce yine Laz Bakkal tiplemesiyle oynadığı reklam filminden kısa bir süre sonra ameliyata girdi. By - pass ameliyatından kısa süre sonra Tolon, mahalleyi Laz Bakkal’sız bırakarak ve dükkânını Tombalak'a teslim ederek gitti.
Yılların oyuncusu Asuman Arsan
son üç yılında Çiçek Taksi dizisiyle ekrana geliyordu. Dizide durak sahibinin eşi Naciye rolünü üstlenen Arsan'ı da yine dizinin devam ettiği dönemde kronik astıma bağlı solunum yetersizliği nedeniyle kaybettik.
Fosforlu Cevriye olarak tanıdığımız Neriman Köksal, artık filmler bitip köşesine çekilmişken, yeni bir rolle bu kez beyazperdede değil, ekranda çıktı karşımıza. Bizim Mahalle dizisinde Makbule Hanım olarak yedi yıl boyunca izlediğimiz Köksal'ı, geçen yıl ekimde göğüs kanseri sonucu kaybettik. Köksal, hastalığının ilerlediği dönemlerde bile kamera karşısındaydı. Sanatçının son çekimleri evinde ve yatağında yapıldı.