Sabanur Kıraç

Sabanur Kıraç

skirac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aslında boşanmış bir anne ve babanın kızı olarak bu tespiti yapmamalıyım ama gazeteci yanıma karşı koyamıyorum. Bugün sanat dünyasının sevilen kadın starlarına baktığımda pek çoğunun ortak noktası olan “boşanmışlık”ı görmeden edemiyorum. Ama benim asıl dikkatimi çeken bahsi geçen bu kadınların dul olmaları değil, gerçek şöhreti ve başarıyı boşandıktan sonra yakalamış olmaları. Amacım yetenekli olduğunu düşünen yurdum kadınını kocasından boşatıp kendini sahnelere vurmasını sağlamak değil. Ben sadece benzer kader yollarından geçmiş ünlülerimizi göstermek istiyorum bugün...

Hülya Avşar

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük kadın starlarından biri halini alan Hülya Avşar’ı düşünün. İlk evliliğini Antakya’nın pamuk tüccarlarından birinin oğlu olan Mehmet Tecirli ile yapmıştı. Böylece 16 yaşında bir ev kadını olmuştu. O zaman kimse ona ileride çok ünlü bir oyuncu, sunucu veya şarkıcı olacak diye bakmıyordu. Ama Mehmet Tecirli’den boşanması tüm hayatını değiştirdi. Bir güzellik yarışmasına katıldı ve starlık hikayesi böylece başlamış oldu. Birinci seçilmesine rağmen “boşanmış” olduğu için tacı elinden alındı. Bu da dikkatleri daha çok üstüne çekmesini sağladı.  Artık Yeşilçam da onunla çalışmak istiyordu. Sanırım hikâyenin gerisini siz zaten biliyorsunuz. Avşar kızı eğer hâlâ Mehmet Tecirli ile evli olsaydı şu anda bulunduğu noktada olur muydu?

Deniz Seki

Deniz Seki de boşandıktan sonra üne kavuşanlardan. Şarkıcı olmadan önce iki yıl kadar evli kalan Seki’nin eski kocası Turhan Başaranoğlu “Deniz iyi bir ev hanımıydı” diyor. Eğer Seki bununla yetinse ve şarkılarını sadece kocasına yemek yaparken söylemiş olsaydı şu anda hiçbirimiz onu tanımıyor olurduk. Sanırım bu duruma da en çok Nazire Hanım sevinirdi... Ama öyle olmadı Seki’nin eski kocasının iddialarına göre Seki’nin şiddetle şarkıcı olmayı istemesi önce boşanmalarına sonra da genç kadının kısa sürede üne kavuşmasına neden oldu.

Evrim Akın

“Tiki Selin” olarak tanıdığımız Evrim Akın da boşandıktan sonra coşanlardan. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro öğrencisiyken tanıştığı Ümit Çırak ile evlenen Akın’ın ne kadar süre evli kaldığını bilmiyorum. Ama evlilik hayatı boyunca pek ünlü olmadığını, hatta eşiyle tanıştığı Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nden bile “yeteneksiz” diye atıldıktan sonra gerçek şöhrete kavuştuğunu biliyorum. Bugün hâlâ evli olsaydı belki de hiçbirimiz “Oha filan” olmayacaktık.

Hande Yener

Liseden mezun olduktan sonra hemen evlenen ve evlilik hayatı boyunca tezgahtarlık yapan Hande Yener’in ışığı da boşanmasıyla birlikte parlamaya başladı. 1994 yılında boşanan Hande Yener Antalya’da çeşitli barlarda şarkıcılık yaptıktan sonra İstanbul’a geldi ve bugünkü tanıdığımız Hande Yener olmaya başladı. 

Gülşen

Eğer “Boşanmak ünlü olmak isteyenlere iyi geliyor” gibi bir teorem varsa bu teoremi en iyi Gülşen kanıtlayacaktır. 1997 yılında Murat Varol’la evlenen Gülşen evlilik hayatı boyunca sessiz sakin bir dönem geçirdi. Ama 2000 yılında Varol ile birlikte pijamalı imajını da boşayan Gülşen bambaşka bir kadın oldu. Masumluktan seksiliğe şarkıcılıktan popstarlığa kadar yükseldi.