Cadde Sahnenin centilmen aktörüne son veda

Sahnenin centilmen aktörüne son veda

11.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzun süredir tedavi gören tiyatronun duayen isimlerinden Metin Serezli, hayatını kaybetti. Serezli, Salı günü sevenleri tarafından uğurlanacak...

Sahnenin centilmen aktörüne son veda

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Metin Serezli dün yaşamını yitirdi. 2.5 yıldır akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören 79 yaşındaki Serezli’nin cenazesi 12 Mart salı günü Teşvikiye Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Serezli’nin eşi tiyatro sanatçısı Nevra Serezli yaptığı açıklamada sanatçıyı dün sabah 07.00 sıralarında kaybettiklerini, vefat ettiği sırada kendisinin ve oğlunun yanında olduklarını belirtti. Serezli’nin oğlu Murat Serezli ise gazetecilere yaptığı açıklamada “Uzun zamandır tedavi görüyordu. Son bir ayda rahatsızlığı ilerledi. Annem metanetli olmaya çalışıyor” dedi.
‘Dünya güzeli bir insandı’
Serezli’nin evine gelen oyuncu Aydemir Akbaş da 32 yıllık dostunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını anlattı: “Öyle böyle eğlencesine bir dostluk değil. Dünya güzeli bir insandı. Hayatta mutlu olmak istiyorsan öyle bir arkadaş ve dost seçeceksin. Galiba sıra bize geliyor... O aklına hiç kötü şeyler getirmez, insanlara moral verirdi.”
Serezli’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Haldun Dormen, “Dormen tiyatrosunu aşağı yukarı beraber kurmuştuk. Söyleyecek laf bulamıyorum” dedi. Oyuncu İzzet Günay da “Tiyatroya beraber başladığımız, o maceraya başladığımız gruptan olan Metin, çok değerli bir oyuncuydu” diye konuştu.
Oyuncu İnci Türkay “Nevra Hanım çok iyi değil tabii. Metin abi onun her şeyiydi. Haberi alınca Nevra Serezli’yi aradım. ’Yanlış haberler’ dedim. ’Ne yanlışı, doğru. Gitti’ dedi. Onlar benim ailem. Öyle bir aileydik. Kabullenemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sevenleri yasa boğuldu
Metin Serezli’nin ölümü 7’den 70’e tüm sevenlerini yasa boğdu. Gün boyu twitter’da trend topic olan sanatçının fanatik taraftarı olduğu Fenerbahçe Spor Kulübü de taziye mesajı yayınladı. İşte sevenlerinin Serezli için paylaştığı mesajlar:
Nedim Saban: Oyuncu değil tiyatrocuydu Metin Serezli. Dekorcusundan gişecisine kadar tiyatro ailesinin babasıydı.
Ayşegül Aldinç: Metin Serezli sanatı ve aile yaşantısıyla nesillere örnek olacak değerde bir güzel insandı. Gönlümüzde hep öyle kalacak.
Nazan Öncel: Metin Serezli’mizi kaybetmişiz, çok üzgünüm. Ailesinin, Nevra Serezli’nin, Türk tiyatrosunun ve hepimizin başı sağ olsun.
Levent Kazak: Metin Serezli sadece oyuncu-yönetmen değil, Türk tiyatrosunda bir dönem, bir ekoldü. Hocaydı, farce’ın büyük ustasıydı.
Demet Akbağ: Kayıplarımızın yeri asla dolmayacak. Metin Serezli de onlardan biri. Aileye ve tum sevenlerine sabırlar diliyorum.

Haberin Devamı

Başbakan’dan taziye
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Metin Serezli’nin vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Bütün hayatını sahnelere adayan Metin Serezli, tiyatro sanatının gelişmesi ve geniş kitlelere yayılmasında çok büyük emek harcamış seçkin bir tiyatro sanatçısı olarak sanatseverlerin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir” dedi.
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı yazılı açıklamada “Tiyatro, sinema ve sanat dünyamız bir ustasını daha kaybetti. Metin Serezli’yi sahnede, perdede ve ekranlarda saygıyla sevgiyle izledik” ifadesini kullandı.