Cadde Sanatçılardan tefli eylem

Sanatçılardan tefli eylem

04.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim Gezi Park’ında başlayan ve altıncı güne giren eylemlere sanatçı ve ünlü isimler destek olmaya devam ediyor.

Sanatçılardan tefli eylem

Çekimlerine bir gün ara verilen ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisi oyuncuları, önceki gün Taksim Gezi Parkı’ndaydı. Halit Ergenç, Ozan Güven, Mehmet Günsur, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç ve yönetmen Yağmur-Durul Taylan Kardeşler, öğle saatlerinde parka gelerek halkla birlikte eyleme katıldı. Oyuncular 13 maddelik bildiriyi hep bir ağızdan okudu.
Hayranlarının fotoğraf çektirme isteklerini “Sizinle çektirirsem, herkesle çektirmem lazım” diyerek geri çeviren Ergenç, gazetecilere, “Bu gün çalışmadık kalkıp buraya geldik” demekle yetindi.
Kaldırıma ve yerlere oturan oyuncuların arasına daha sonra meslektaşları Hümeyra, Haldun Dormen, Esra Dermancıoğlu, İbrahim Çelikkol, Deniz Çakır, Rıza Kocaoğlu, Çağan Irmak, Keremcem ve Gül Gölge Saygı gibi isimler katıldı. Bir ara yanlarına gelip “Tayyip pabucu yarım çık dışarıya oynayalım” diyerek, slogan atan eylemcilere tempo tutan oyucuların dayanışması parktakiler tarafından alkışlandı. Eyleme İtalyan eşiyle birlikte katılan ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin ‘Şehzade Mustafa’sı Mehmet Günsür’un ise tef çalarak, tempo tutması eylemcileri coşturdu. Günsür’un ve yanındakilerin tef çalmasıyla bu sırada İbrahim Çelikkol ile Deniz Çakır’ın sarmaş dolaş zıplayarak oynamaları dikkat çekti.