Cadde Şantajcılara rekor hapis

Şantajcılara rekor hapis

27.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şantajcılara rekor hapis

Ünlülerin sosyal medya hesaplarını ele geçirerek, şantaj yaptığı iddia edilen 18 şüphelinin 3 yıl ile bin 321 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Sezen Aksu, Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik, Bahadır Tatlıöz, Bülent Şakrak ve Pınar Altuğ Atacan gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu 57 kişinin sosyal medya hesaplarını ele geçirip, şantaj yaptığı iddiasıyla 18 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, 57 kişi müşteki sıfatıyla yer alırken, suç işlemek amacıyla bir araya geldiği belirtilen ve elebaşılığını G.Ş.’nin yaptığı 18 şüpheli bulunuyor.

İlk duruşma 15 Ağustos

Ayrıca, takipçi sayısı yüksek ünlülere ‘mavi tik’ onaylı hesap verileceği vaatleriyle mesaj gönderilerek, bağlantı kurulduğu ve dolandırıldığı anlatıldı.

12’si tutuklu 18 şüpheliye, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Örgüte üye olma’, ‘Şantaj’, ‘Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ‘Bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme ve orada kalma’, ‘Bilişim sisteminin işleyişini engelleme veya bozma’, ‘Cinsel taciz’ ve ‘Hakaret’ suçlamaları yöneltilen iddianamede, 3 yıl ile bin 321 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezaları istendi. İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne, ilk duruşmanın da 15 Ağustos’ta yapılmasına hükmetti.

Haberin Devamı

- M. ENES CAN - MURAT KAYA AA