Cadde 'SEKTÖR İÇİN KARAMSAR OLMAYA BAŞLADIM’

'SEKTÖR İÇİN KARAMSAR OLMAYA BAŞLADIM’

28.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sanat hayatında 22’nci yılına giren Burcu Kara sektörün kötü gittiğini söyledi. Oyuncu, “Açıkçası bu sene karamsar olmaya başladım. İmkanı olan herkes dijital platforma geçiyor” dedi

SEKTÖR İÇİN KARAMSAR OLMAYA BAŞLADIM’

Dizi ve sinema filmleriyle adından söz ettiren Burcu Kara, ‘Karanlıkta Komedi’ oyunuyla tiyatroya dönüyor. Son olarak ‘Şuursuz Aşk’ projesinde yer alan Kara, “Bugüne kadar tiyatroda hep komedi yaptım. Uzun zamandır istediğim bir şeydi. Provalar güzel gidiyor” diye konuştu. Kara’yla tiyatro projesini, son filmini
ve aile hayatını konuştuk.

Haberin Devamı

- Yeni yılı New York’ta karşıladınız, nasıl geçti?

Yurt dışında olmak gibi bir derdim yok. Eşimin yılbaşı ve bayramlarda sadece bir hafta boşluğu oluyor. O dönemi değerlendirdik. Sevdiğim kardeşlerim orada yaşıyordu. İnşallah 2020’yi orada karşılamak bize uğur getirir.

- Ekranda olmayı özlediniz mi?

Hem de nasıl! Her an ekrana dönebilirim. Ama tabii ki güzel bir çalışma ortamı ve iyi bir işin içinde olmak istiyorum.

- Dizi süreleri uzun olduğu için 2.5 yaşındaki oğlunuz Ali Çınar’dan ayrı kalmak zor olmaz mı?

Ben de çalışan anne-babanın çocuğuyum. Bana bakıcı bulamadıkları için okulda annemin yanında sınıfta duruyordum. O yüzden dört yaşında okuma yazmayı öğrendim. Hayatta her şeyi planlayamıyorsun... Çocuk için annenin mutlu bir psikoloji de olması önemli... Bu zamana kadar
Ali hep yanımdaydı. Ondan uzak kalınca, hemen özlüyorum. Gerekirse karavanda yanımda olur. Zaten herkesle barışık biri... Bir süre sonra sette kablo taşımaya başlayabilir (gülüyor). Çekimlerde yabancılık çekmez.

Haberin Devamı

- Erkek çocukları anneye düşkün olur, Ali kime daha yakın?

Biliyor musun, beni hep öyle kandırdılar (gülüyor). Babasına çok düşkün. Uyku arasında ya da ağladığında “Anne” dediği zaman beni sevdiğini anlıyorum. Babasıyla daha az vakit geçirdiği için, sanırım ona daha çok özlem duyuyor. Eşime çok aşık olduğum için, çocuğumun ona benzemesini istiyordum. Huyları Fırat’a benziyor.

- Kardeş düşünüyor musunuz?

İstiyorum. Tek çocuk olmasını asla istemem. Hep kalabalık aile düşündüm.

- Hem eşiniz hem siz yoğun çalışıyorsunuz. Görüşmekte zorluk çekiyor musunuz?

Birkaç dalda çalıştığı için o daha yoğun. Ne kadar çalışsa da erken gelmeye çalışır. Akşam masada beraber oluyoruz. Ali’nin aile kavramını anlaması gerek.

- Eşinizin yapımcısı olduğu bir projesinde yer almak ister misiniz?

Bu durum proje ve karakterle ilgili... Elinde çok güzel dizi projeleri var ve içinde yer almak isterim. Ama “İlla ben oynayayım” diyen biri değilim. O iş için en doğru isim kimse, tabii ki o olsun.

- Sektörün durumu kötüleşiyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haberin Devamı

Açıkçası bu sene karamsar olmaya başladım. İmkanı olan herkes dijital platforma geçiyor. Hem yapım hem de izleyici olarak... Ama televizyon da hayat demek. Reklam ve sunum televizyondan geçen bir şey. Sonuçta herkes dijital ortam ve sosyal medyayı takip etmiyor. Halen en büyük eğitim televizyon... Oraya kıymetli işler yapılmasını bekliyorum.

- Döneminizden hiçbir oyuncunun ekranda olmamasının nedenleri neler?

Benim jenerasyonum genel olarak ekranda yok. Çünkü bütçeler düştü. Ölçülebilir kitle değişiyor. Yapımcılar daha az maliyetlerle bir şey yapmaya çalışıyor. Artık bizim dönemimizdeki oyuncular, tiyatroya ağırlık veriyor. Çünkü oranın manevi tatmini daha yüksek.

- ‘Şuursuz Aşk’ nasıl bir tecrübeydi?

Hikayesi çok etkileyiciydi gerçekten. Çalışmak istediğim oyuncular vardı. Şahane bir deneyim oldu.

‘YouTube’da hep olacağım’

- ‘Karanlıkta Komedi’ oyununun provaları nasıl gidiyor?

Bugüne kadar tiyatroda hep komedi yaptım. Uzun zamandır istediğim bir şeydi. Provalar güzel gidiyor. Önümüzdeki ay prömiyeri olacak. Gidebildiğimiz her yerde bu oyunu sahnelemek istiyorum. Karadeniz’i bu oyunla gezebilirim.

Haberin Devamı

- Dijital platformdaki işlerde yer almayı düşünüyor musunuz?

Bunun kaçarı yok. Sonuçta herkes oraya geçecek. Global bir sistem. Ben de çok istiyorum yer almak...

- YouTube kanalınız nasıl gidiyor?

Ekiple ilgili sıkıntı olduğu için uzun bir ara vermiştim. Şimdi yeniden başladık. Hiçbir maddi kazancım yok ama aldığım geri dönüşler mutlu ediyor. Artık
o platformda hep olacağım.