Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Star Akademi’ ve ‘Artiz Mektebi’ ne oldu? Hangi star nerede? ‘Artiz Mektebi’ salı günü final yapıyor. ‘Star Akademi’ de bayramdan sonra bitiyor. Bu kadar kısa sürede mi biterdi bir yarışma? Starı bulamadın (mecburen bir birinci olacak tabii ki) kenara çekildin, yaptılar. Bence programların ilgi görmemesinin nedeni yanlış jüri seçimidir. Zannediliyor ki Ajda Pekkan’ı ya da Nurgül Yeşilçay’ı jüri üyesi yapınca program izlenecek. Konserleri doluyor ve ‘Süper Star’ ya da ekranda dizisi acayip izleniyor...
Siz ‘entertaitement’ (Ajda Hanım anlar, hatta Sinan Bey de ve de Ertuğrul Bey) nedir Acun’dan göreceksiniz. Yaptığı tek bir şey var; gençlerin şu sıralar dinlediği, hayran olduğu popçuları jüri üyesi olarak seçiyor. Belirlenen son jüri üyesi Murat Boz. Ne müziğini dinlerim, ne şarkısı ezbere bilirim, ama işin raconu bu ‘entertainement’ ise, alın size Murat Boz. Sertab Erener ne kadar reklamlara çıksa da genç kitlenin öyle sevgilisi mevgilisi değildir. ‘Ağır Abla’ pozlarında, o kakara kikirinin içinde olmamıştır.
‘Artiz Mektebi’ni Acun yapsaydı daha farklı olurdu... Ne bileyim jüri üyesi genç kızların bayıldığı Hazal Kaya olsaydı, sempatik olan tecrübeli isimler Sinan Çetin ya da her hafta ‘belden aşağı espri yapacağım’ diye otomatiğe bağlanmış bir Müjde Ar tercihi doğru değildi.
Acun’un sunacağı ‘O Ses’in Fransa’daki yorumu TF 1’de yapılacak. Jüri üyelerinden biri Alize. Şu sıralara Fransa’da gençlerin en çok dinlediği isimlerden biri. Bir de dediğim gibi en önemlisi sempatik olacak ekranda. Yukarıdaki iki yarışmanın da jüri üyelerinin izleyiciye sempatik gelmediği kesin. Böyle olunca yeni starların seçimi renksiz ve keyifsiz bitiyor.

EL CEZİRE’NİN SATIN ALDIĞI CİNE5 PROGRAMLARI!

Ben uydurmadım kendileri yazmışlar. Ece Vahapoğlu yeni programa başlıyor Cine5’te. Tanıtımı şöyle yapmışlar: “Ece Vahapoğlu El Cezire’nin satın aldığı Cine5 televizyonunda yeni bir gece programına başlıyor.”
Bu durumda Cine5 devam ediyor anlaşılan. Ya da El Cezire satın aldı, taşınma işlemleri bitene kadar adı Cine5 olan kanalda programa başlıyor. Ya da El Cezire satın aldı, ama Cine5 devam ediyor?
Ayrıca Onur Gülmek’in ve Serdar Gökalp’in programları da, El Cezire’nin satın aldığı Cine5 kanalında yeni başlayan programlar. İlginç bir durum. Zaten El Cezire’nin Türkçe yayını bir televizyon geyiği haline geldi. Sanırım sonuncusu da bu...

REHBERiM

Haberin Devamı

FİLM HOŞ, AMA YAYIN SAATİ DOĞRU DEĞİL!
TNT kanalının ‘00.30’ saat diliminde hoş filmler gösterdiğini yazmıştım. Ama Serkan Polat adlı okurum beni uyardı; “Filmler saat 01.10 gibi başlıyor saat 03.00’te bitiyor”. Bu duruma hazırlıklı olun.
Gelelim günün filmine; ‘Yılın Başkanı’ (00.30). Politikacıları eleştirerek halkın beğenisini kazanan TV programcısı tesadüfen başkan olursa neler yaşanacağını aktarıyor. Beyazperde.com’da, Robin Williams için ‘hatasız bir oyun’ sergilediği yazılmış.

Haberin Devamı

REPLİKLERİYLE ÜNLÜ
TV’de en çok oynayan ve güldürdüğü söylenen yerli filmlerin başında ne gelir? ‘Kutsal Damacana’ ve devamı. Onu beğendiyseniz ‘Harbi Define’ye de gülersiniz siz! (STAR/22.30)


NOT DEFTERiMDEN

LAiK KANALLAR YA DA OLMAYANLAR
90’lı yıllarda bu ayrım başlamış bile... Şükrü Karatepe eski Kayseri Belediye Başkanı. 1997’de yaptığı bir konuşmadan dolayı hakkında dava açılmış ve bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. O zamanlar “Kaçtı” diye bir haber yayıldı. Sonra Karatepe, Kanal 7’de ekrana çıkmış. Şöyle bir not düşmüşüm: “Başkan canlı yayındaydı. ‘Laik’ kanalları kandırmış. Hep beraber güldüler. Bundan böyle laik kanallara çıkmak yokmuş...”

‘MUHTAR’INI DEĞiL ‘HAKAN’INI SEÇ
O yıllarda Reha Muhtar kral. Ama başka krallar da çıkıyor karşınıza. Şöyle bir not tutmuşum; “Star’ın yeni starı; ‘Kimmiş bu Reha Muhtar’ diyor. Türkiye’ nin Muhtar’ını değil ama Hakan’ını bulduğu vurgulanıyor.” Şimdi bakınca ekranın ne Muhtar’ı ne Hakan’ı kalmış! Söz konusu Hakan, Hakan Aygün’dür..