Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu senede tartışma programlarının ‘bağıranları’ kaldıkları yerden devam ediyor, hiçbirinin değişmediği görülüyor. Beyaz TV önde gidiyor. Beş ‘tartışma’ programında ‘sinir derecesi’ yüksek. ‘Ve Gol’, ‘Derin Futbol’, ‘Medcezir’, ‘Dinamit’ ve ‘Açık Kahve’de hemen hemen her hafta olay var!
Bir başka dikkat çeken program, Kanaltürk’teki ‘Merkez Siyaset’. ‘Telegol’deki tartışmalar kadar haberler ve canlı telefon bağlantıları da sürprizlere açık olabiliyor!
CNN Türk’ün ‘Dört Bir Taraf’ı da özellikle Negahan Alçı ve Enver Aysever’in bağırışmalarıyla geçmeye başladı.
En çok bağıranların başında Rasim Ozan Kütahyalı’yla eşi Nagehan Alçı geliyor. Alçı, Beyaz TV, CNN Türk, Kanal 24 olmak üzere haftada üç programda yerini alıyor. Rasim Ozan - Ümit Zileli ikilisinin sesleri her daim yüksek. Can Ataklı’yla Faruk Mercan’ın da ‘Merkez Siyaset’te dozu yüksek tartışmaları oluyor. Sevilay Yükselir de tartışmayı alevlendirecek cümleler kurmayı seviyor (Kendi aleyhinde durumlar dahil).

Haberin Devamı

SESİ YÜKSELTEN KONULAR
Katıldıkları tartışma programlarında iddiaları ve cevaplarıyla ortamın tansiyonunu yükselten isimler de var: Ali Tezel, Mehmet Baransu ve Fikri Akyüz.

BAĞIRAN MİLLETVEKİLİ DE VAR
Son seçim öncesi tartışmalarda en çok bağıran ve katıldıkları programlar olay olan üç isim bugün mecliste. Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner (AKP), Özcan Yeniçeri (MHP). Tesadüf olabilir mi?

EKRANDA TARTIŞMA BOL AMA YA DEMOKRASİ?
Geçtiğimiz bir yıl içinde Türkiye’de 61 kanalda tam 151 tartışma programı yayınlandı. Az-buz bir rakam değil. Yani Mao’nun “Yüz çiçek açsın, bin fikir yarışsın” sözü bizim ülke için söylenmiş olabilir mi? 150 tartışmamız var da içinde bin fikir var mı onu bilemiyorum! (Kaynak; Ajans Press)

REHBER

BÖLGE NE KADAR TARAFSIZ OLACAK?
‘Tarafsız Bölge’de Ahmet Hakan’la Hande Fırat, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i konuk alıyor. Yeni yılın en hararetli alanı adalet. İzleyici için “Bakalım bakanı sıkıştırabilecekler mi?” önemli. Bir nevi ‘basın sınavı’ olacak bu akşam. (CNN TÜRK / 21.30)

Haberin Devamı

BU PROGRAMIN ADI TESCİLLİ
Yasemin Bozkurt Cine5’te yeni bir programa başlıyor. Aslında adı yeni, içeriği Bozkurt’un sohbet programı, ‘Bir Demet Yasemin’. Bozkurt, bugüne kadar yaptığı bütün programların isim hakkını almış. Malum kanal çok, program için çekici isim bulmak zor. Hatta bir programının adını izin almadan kullananlar aleyhinde dava bile açmış Bozkurt. İlk konuk hangi programa katılırsa mutlaka anlatacak bir şeyi olan isimlerden; Huysuz Virjin. (18.00)
Bu arada Huysuz aynı günün sabahı TV8’de Cengiz Semercioğlu ve Sema Eren’in sunduğu ‘Böyle Bir Şey Var Mı?’ da konuk oluyor. (10.45)