Bugün pek çok anne çocukları tarafından öpülecek, şımartılacak, hediyelere boğulacak ve mutlu olacak...
Pek çok anne de hatırlanmayı bekleyecek, aranmayı isteyecek, belki yalnız kalacak, kavuşamayacak, özleyecek, üzülecek. Hayat böyle ne yazık ki, her anne için başka türlü akacak.
Benim, hediye meselesinde bir uyarım var, söyleyip çekileyim hemen...
Her anne bugün, mini minnacık da olsa bir hediye almaktan hoşlanacaktır; hiç ‘tüketim günü’ geyiklerine girmeyin bence.
“Anneye ne almalı?” sorusunun binbir türlü cevabı var da...
Asıl ‘anneye ne almamalı?’ sorusu önemli. İşte bu noktada, henüz hediye almayan son dakikacılar baksın buraya:
Allah aşkına anneye ev ve mutfak eşyası almayın!
Bütün ev halkının işine yarayan şey, anneye hediye değildir efendim!
“Olsun onun hayatını kolaylaştırıyor” falan da demeyin.
Hayatını kolaylaştırıyordu madem, başka zaman alsaydınız, niye özel gün beklediniz ki?
Onun gerçekten mutlu olacağı, hayalini kurduğu, onu gülümsetecek, ona değer verdiğinizi gösterecek, ‘ona özel’ bir şey düşünün. İşte o zaman, onu ‘gerçekten’ umursadığınızı göstermiş olacaksınız. Bunu göstermenin en iyi zamanı da bugün.
Herkesin Anneler Günü kutlu olsun.

Haberin Devamı

PAZAR ÖNERiLERi

BİR GÜN OBAMA’YA DEDİM Kİ “NE İŞ!”

Bugüne kadar aklımın ucundan bile geçmedi Eyüp tarafında bir AVM’ye gitmek. Ama “Alive Museum gelmiş” dediler, atladık Vialand’e gittik.
Görünce şaşırdım; açık alana yayılmış, mağazaların önünden tramvayın geçtiği, yurtdışındaki alışveriş merkezlerini andıran bir yapı.
Pazar kalabalığına dayanamadım ama hafta içi gidilesi, gezilesi bir yermiş. Yazdım listeye.
İçindeki Alive Museum’a gelince...
Adı üstünde canlı müze. O da şu demek; ışık ve gölge oyunlarından, teknolojiden ve dijital sanattan faydalanarak, üç boyutlu eserlerin önünde, içinde, o eserin bir parçası gibi poz verebiliyor, video çekebiliyor, onlara dokunabiliyor ve sanatın bir parçası olabiliyorsunuz. Mesela bir ejderhaya sarılabilir, araba ya da motosikletin içinde gibi görünebilir, hatta benim gibi Başkan Obama ile karşı karşıya oturup sohbet edebilirsiniz.
Bu sergi çocuklar için sanmayın, yaşıma başıma bakmadan yerlerde süründüm, akrobatik hareketler yaparak poz verdim ve çok eğlendim.

Haberin Devamı

KİNOALI SUŞİ, ENİS ARIKAN, MANDELA

* Son 1.5 aydır sağlıklı yaşamaya çalışıyorum. Bir hocayla anlaştım, yemeklerim de ayağıma geliyor. İnsan diyetteyken ne yiyeceğini şaşırdığı için, işyerinde yemek bulmakta zorlandığı için bu ‘eve teslim yemek’ işi büyük rahatlık!
Hocam haftada bir izin yapıyor, o günlerde ‘ne yesem’ derdine ise Sosa yetişti!
Yeni bir salata koymuşlar menüye; enginarlı, lor peynirli, organik salata. Hem sağlıklı, hem lezzetli. Bıkana kadar devam.
* Artık yazmayan kalmadığı için biliyorsunuzdur; kinoa son dönemde sağlıklı besin olarak herkesin dilinde. Buğdaydan ve pirinçten çok daha fazla tahıl içeriyor. İyi bir magnezyum kaynağı, yaşlanmayı geciktiriyor, kanseri önlüyor vs...
İoki Sushi de, bu yeni nesil gıdayı es geçmemiş, kinoalı suşi yapmış. Kandilli’de açılan şubesinde yedim, pirincin yerine kinoa kullanmışlar, çok da lezzetliydi.
Diyet suşi icat edilmiş, koşuuun!
* ‘Mandela-Özgürlüğe Giden Yol’ filmini izleyeli epey oluyor, hatta vizyonda değil artık. Fakat öneriler sıralarken listeye eklememek yazık olurdu.
Irkçılığın ne demek olduğu, bir insanın hangi olayları yaşayıp eline silah aldığı, başarılı bir avukatın neye isyan ettiği, sonra nasıl demokrasi savaşçısına dönüştüğü, 27 yıl hapis yattıktan sonra devlet başkanı olma yolculuğu...
İzledikçe kafanızda deli sorular, karşılaştırmalar ve düşünceler...
Hayatımda en etkilendiğim film oldu Mandela’nın hikayesi.
Mandela ve arkadaşlarının idamla yargılandığı sahne ise müthişti. Hakim “Bu insanları asmayalım ve kanun devleti olduğumuzu gösterelim; adaleti merhametle yumuşatalım” dediği an saldım gözümden yaşları. ‘Adaleti merhametle yumuşatmak’ son zamanlarda duymayı özlediğimiz, aradığımız bir kelime, belki de ondan.
Film zaten çok az sinema salonunda gösterildi, yakında DVD’si çıkar; izleyin.
* Enis Arıkan ‘Garaj’ isimli oyunda bir travestiyi oynuyor. Bir erkeğin, bir rolü sergilerken bu kadar kendini unutturması, değişmesi ve inandırmayı bu kadar becermesi az bulunur. Ağzım açık izledim.
Oyun devam ediyor, sezon bitmeden yakalayın...

Haberin Devamı