‘Aşk Tesadüfleri Sever’, ‘Yahşi Batı’, ‘G.O.R.A.’, ‘Vizontele’ gibi filmlerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak, dün twitter’a “Bırakmak istiyorum” diye bir cümle yazınca, “Olayın ne?” diye aradım, anlattı.
Özetle, bir sigara bıraktırma filmi yapmış!
Tiryakilere sigarayı bıraktırma konusunda dünya çapında bir uzman kabul Allen Carr’ı bilirsiniz...
İşte Ömer Faruk’un arkadaşı Yücel Yolcu, Allen Carr’ın seanslarına katılıp çok etkilenince ve sigarayı bırakınca; Ömer Faruk’la birlikte “Şu seanslardan birini çekelim” kafasına geçmişler.
Yücel Yolcu bu filmin de yönetmeni!
Allen Carr’la yazışmışlar, fikirlerini anlatmışlar, onun da hoşuna gidince kolları sıvamışlar.
Filmde, sigarayı bıraktırma terapisti Emre Üstünuçar, 10 yıllık tecrübeleri ışığında sigara bağımlılığına ayna tutuyor...

KAMU SPOTU DEĞİL
4 Mart’ta vizyona girecek bu işe, film demek ne kadar doğru bilmiyorum. Daha çok insanların toplu halde katılacağı bir terapi seansı. Ömer Faruk’da zaten, “Bu bir terapi seansı ve sinemada ilk kez denenen bir tür” diye anlatıyor.
Bir de “Dünyada ilk kez tiryakiler sigara bırakırken para kazanacak” diyor. Hesabı da şöyle yapıyor:
Bir insan 20 yıl içinde 70 bin TL harcıyorsa sigaraya... Bir paket sigara parasıyla hem bu 70 bin TL cebinde kalacak, hem de sigarayı bırakacak. “Bu film, sigara içen insanları aşağılayan kamu spotlarından da değil” diyerek ekliyor Ömer Faruk: “O sözler insanları gerçekten etkileseydi, sigarayı bırakmaya yeterdi!”
Hakikaten kim o kamu spotlarını izleyip de sigaradan soğudu, söylesin bana!

FRAGMANI DA İLGİNÇ
Çok da ilginç bir tanıtım filmi çekmişler...
Önce sigarayı bırakmaya yetmeyen bahane cümleleri art arda ekranda akıyor... Sonra aynı cümleler ters yöne akınca, anlam tamamen değişiyor. ‘Bırakmak İstiyorum’ diye yazın Google’a, göreceksiniz.
Projeyi sosyal mecralarda anlatmak için de sürpriz tanıtımlar hazırlanıyor. “Bırakmak isteyenlerin bahanesi kalmayacak”diyor yapımcı Ömer Yani çok iddialı.
Bir terapi seansını sinema perdesine taşıma fikri enteresan gerçekten.
Ticari olarak da zekice ve ilginç. Bakalım insanlar koşarak gidecek mi, çok merak ediyorum.
Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Sigarayı Bırakma Hattı’nı bugüne kadar 6 milyon kişinin aradığı düşünülürse...
İnsanların bu hattı aramasına sebep olan güdü neyse; sinema salonlarına da o sokacak onları belli ki. Üstelik bir sigara parasına!

Haberin Devamı

BAŞBAKAN HAKLI SEYAHAT ÖNEMLİ!

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın MHP lideri Bahçeli için sarf ettiği “Ailesi yok, çocuğu yok, ne anlar aileden, çocuktan” şeklindeki sözleri son zamanlarda duyduğum en absürd şeydi sanırım. Neyse, güldük geçtik...
Fakat ondan sonra MHP liderinin yapmadığı bir şeye daha kızdı Başbakan, orada bir durdum. Dedi ki “MHP’nin genel başkanı olan zat, sen zaten uçma özürlüsün, senin ülkelerarası dolaşman zaten mümkün değil. 3.5 yıl bu ülkede Başbakan yardımcılığı yaptın, nereye gittin onu söyle...”
Bakın, bu konu önemli... Çünkü seyahat etmeyen insan, bana göre de eksiktir biraz.
Ha ben bunu öyle “Özürlüsün” der gibi, insanları aşağılamak için suratına suratına haykırmam ama durum öyle biraz. Niye mi?
Çünkü seyahat başka hayatlar görmek, tanımaktır. Başka insanlar tanıyıp, bilgini görgünü artırırsın, başkaları nasıl düşünüyor, neleri önemsiyor farkına varırsın. İnsanlar şehirlerine nasıl bakıyor görürsün, incelersin. Başkasının hakkına, yaşantısına, giyimine kuşamına nasıl saygı duyulur öğrenirsin, ufkunu açarsın.
Seyahat etmek önyargıları ortadan kaldırır, dünya insanı olursun, güçlü durursun.
Senede en az iki kez bilmediğim, tanımadığım diyarlara gitmeye can atıyorum. İşte o zaman yenileniyorsun, şarj oluyorsun, kendini yeniden keşfediyorsun.
Üstelik dünyanın en ücra köşelerine öyle uygun fiyatlı turlar var ki artık; lüzumsuz pek çok şeye harcadığımız paraya yazık.
Yani anlayacağınız, uzun zaman sonra ilk kez kendisine hak verdim.

Haberin Devamı