Geçen hafta garajistanbul’da gerçekleştirdiğimiz %100 Açık Sahne etkinliğinin en önemli konuğu kuşkusuz Fuat
Güner’di...
Amacı; çıkacak sahne bulamayan yeni isimlere, ünlü müzisyenlerin desteğiyle görünürlük sağlamak olan %100 Açık Sahne’ye katılan ünlü-ünsüz tüm müzisyenler için, büyük destek ve onurdu Fuat Güner’in varlığı.
MFÖ’nün diğer iki üyesi Mazhar Alanson ve Özkan Uğur, ‘O Ses Türkiye’de jürilik görevine devam ederken; Fuat Güner, Yüksek Sadakat’le birlikte featuring (eşlik) konserler veriyor. Ayrıca ocak ayı sonuna doğru TRT’de yayınlanmaya başlayacak ‘Aramızda Müzik Var’ adlı programda aslen müzisyen olmadıkları halde, müziğe gönül vermiş dünya ünlüleriyle bir araya gelerek müzik yapacak Fuat Güner. Kulağıma gelenlere göre; aralarında Amerika eski başkanlarından Bill Clinton’ın bile olma ihtimali var.

HEM BEYAZPERDEDE, HEM JÜRİDE
Tüm bunların dışında; senaryosunu Tuna Kiremitçi’nin yazdığı ‘Tehlikeyle Flört’ filminde bir işadamını canlandırmakla meşgul şu aralar.
Nisan ayında TV8’de başlayacak ‘Rising Star’ (Yükselen Yıldız) adlı müzik yarışmasındaki jüriliği kesinleşti.
Fuat Güner Project ve MFÖ konserleriyse devam ediyor.
Son söz olarak; %100 Açık Sahne’de yer alan Göksel, Atiye, Manga, Harun Tekin, Gece, Nükleer Başlıklı Kız, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Kıvılcım Ural, Bertuğ Cemil, Biz ve Yaşlı Amca’ya; başta Şebnem Ferah, Gülse Birsel ve Melisa Sözen olmak üzere tüm %100 Açık Sahne sakinlerine teşekkür ediyorum. Yeni yılda, yeni %100 Açık Sahne’lerde görüşmek üzere...

Haberin Devamı

IRMAK’IN SIRLARı

Çağan Irmak; filmlerinde hem sinema dili, hem de senaryosuyla her ne duygumuzla oynamak isterse onunla oynayabiliyor.
Dolayısıyla gişe sıkıntısı yaşamıyor. Filmlerinin ekonomik başarısı,kendi için film yapma lüksünü sağlıyor.
Irmak, dilediği oyuncuyu dilediği rolde oynatıyor kolaylıkla. Bu da gişede elini kuvvetlendiren unsurlardan biri.
Son filmi ‘Unutursam Fısılda’; konusu ve kadrosu, dördüncü hafta sonunda 1.5 milyona doğru giden gişesiyle rüştünü çoktan ispatladı. Filmin başarısındaki etkenlerden biri de Kenan Doğulu tarafından yapılan şarkıları...

KENAN DOĞULU’NUN YAPMASI GEREKEN
Çağan Irmak, müziklerin filmin başarısı üzerinde ne kadar etkili olduğunu iyi idrak etmiş yönetmenlerden.
Hem ‘Issız Adam’da ‘Anlamazdın’ gibi eski bir şarkıyı parlatarak, hem de son film için Kenan Doğulu’nun yeni hit şarkılar yaratmasına vesile olarak bunu gösterdi. Müzik, Çağan Irmak filmlerinde daimi başrol oyuncularından biri.
İşin güzel yanı; Kenan’ın da kendi müzikal kimliğinden sıyrılarak 70’li yılların bir prodüktörü gibi genç şarkıcı Ayperi (Farah Zeynep Abdullah) için repertuvar hazırlamayı başarması.
Film müzikleri dijital müzik platformları ve video paylaşım ortamlarında 1 milyonu aşkın sayıda tıklandı.
Geçen hafta piyasaya çıkan film müzikleri albümünü de şiddetle öneririm. Söz ve müziği Kenan’a ait 10 şarkı ve 6 enstrümantal tema içeriyor.
Albümde sadece Farah Zeynep değil Kenan Doğulu, Hümeyra ve hatta Çağan Irmak’ın söylediği şarkılar da var.
Kenan Doğulu, Türkiye popüler müziğinin çok önemli bir motifi. 21 yıldır hep zirvede. O çok eğlenceli ‘Kenan Doğulu sahnesi’nin metnini duymayan kalmadı.
Ancak tüm bu başarıların ötesinde, Kenan Doğulu popüler kültürün içine sıkışmayacak kadar iyi bir müzisyen.

Haberin Devamı