Cadde Türk sineması Hindistan’a açılıyor

Türk sineması Hindistan’a açılıyor

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hindistan’ın en önemli etkinliklerinden ‘Mumbai Film Festivali’nde 10 Türk filmi gösterilecek

Türk sineması Hindistan’a açılıyor

Türkiye, Hindistan’ın en büyük film festivallerinden biri olan ve bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Mumbai Film Festivali’ne konuk oluyor. 27 Ekim’e kadar sürecek olan festivalde, 10 Türk filmi izleyiciyle buluşacak. Etkinliğin, iki ülke arasında siyasi, ekonomik, sanatsal ve kültürel işbirliği ile dayanışmaya katkı sağlaması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Türk sineması Hindistan’a açılıyor


Yönetmenler de gidiyor

Mumbai Türkiye Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde özel bir resepsiyonun düzenleneceği festivale Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz’ın yanı sıra Türkiye’nin önde gelen yapımcılarından Birol Güven, Ali Gündoğdu, Faruk Turgut, Şükrü Avşar ve Ömer Atay katılacak. Etkinlik kapsamında sinemaseverlerle buluşacak isimler arasında Hazal Kaya, Sarp Levendoğlu ve Kaan Taşaner gibi ünlü oyuncuyar da yer alıyor.

Türk sineması Hindistan’a açılıyor

Yönetmenlerden Reha Erdem, Çağan Irmak, Ömer Faruk Sorak ve Murat Şeker’in de yer alacağı organizasyonda, ‘Turkish Focus’ başlığı altında ‘Albüm’, ‘Annemin Yarası’, ‘Gelin’, ‘Kar Korsanları’, ‘Kış Uykusu’, ‘Kor’, ‘Mavi Bisiklet’, ‘Toz’, ‘Unutursam Fısılda’ ve ‘8 Saniye’ filmleri gösterilecek.