Cadde Tuvana Türkay’dan yeni proje

Tuvana Türkay’dan yeni proje

14.05.2015 - 16:13 | Son Güncellenme:

En son ‘Kara Para Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Bahar’ karakteriyle dikkat çeken Tuvana Türkay, yönetmenliğini Kürşat Kızbaz’ın yaptığı 2015 yılının en iddialı filmleri arasında yer alan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminin kadrosuna dahil oldu.

Tuvana Türkay’dan yeni proje

Türkay, “Ters köşe bir karakter oldu, kısa ama öz oldu. Aksaray halkı beni Yer Gök Aşk’tan bilir, kızları sayılırım. O coğrafyaya yabancı değilim” dedi.

Son dönemin parlayan yıldızlarından Tuvana Türkay, Anadolu’nun yetiştirdiği önemli İslam alimlerinden Somuncu Baba’nın hayatının anlatıldığı ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ adlı filmin kadrosuna dahil oldu. Furkan Palalı'nın canlandırdığı Somuncu Baba'nın eşi Necmiye olarak kamera karşısına geçen Türkay şöyle konuştu:

SÜREKLİ MEVLEVİHANE’YE GİDERİM

“Uzun zamandır tasavvuf içerikli bir filmde yer almayı istiyordum. Daha önce çekilen ‘Yunus Emre Aşkın Sesi’ filminde yer alacaktım ama şehir dışında çalıştığım için olmamıştı. Şimdi önemli bir mutasavvıf olan Somuncu Baba filminde rol almak beni çok mutlu etti.
Tasavvufla ilgileniyorum. Sürekli Mevlevihane’ye gider, semazenleri izlerim. Bana huzur veriyor. İç dünyamda kendimi buluyorum.”

SEYİRCİYİ ŞAŞIRTACAĞIM

Bu­gü­ne ka­dar can­lan­dır­dı­ğı ka­rak­ter­le­rin çok dı­şın­da bir rol üst­len­di­ğini be­lir­ten Tu­va­na Tür­kay, “Ka­rak­te­rim se­yir­ci­yi şa­şır­ta­cak. Ters kö­şe­ye ya­tı­ra­cak di­ye­bi­li­ri­m” şek­lin­de ko­nuş­tu.