Cadde Ünlülerin ‘15 Temmuz’u

Ünlülerin ‘15 Temmuz’u

15.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz kalkışmasının birinci yılını geride bıraktığımız bugün, yaşananlar hâlâ hafızalardaki yerini koruyor. Tüm Türkiye’yi endişelendiren o gece, sanatçıların kalbinde de yaralar açtı. Çoğu farklı yerlerde farklı şeyler yapıyor olsa da hepsinin duyguları ortaktı: Korku ve endişe. İlerleyen saatlerdeyse bunların yerini öfke ve cesaret aldı. Ünlüler, 15 Temmuz’u anlattı

Ünlülerin ‘15 Temmuz’u

‘Jet sesleri korkunçtu’

Haberin Devamı

YAŞAR GAGA: 15 Temmuz’da stüdyoda 10 sanatçı arkadaşımla bir aradaydık. Birden elektrikler kesildi ve karanlıkta kaldık. Üzerimizden geçen jetler sanki bir metre uzaklıktaydı, sesler çok korkunçtu. İçimizde fenalaşanlar ve yaralananlar oldu. Cumhurbaşkanımızın çağrısını dinleyip, rahatladık.

EBRU YAŞAR: Geceyi, doğacak çocuğumu ve geleceğini düşünerek geçirdim. Silahlı eşkıyaların karşısına dikilirken hayatını kaybedenler için gözyaşı döktüm. Bir anne, sanatçı ve vatandaş olarak halkının üzerine ateş açan, meclisini bombalayan, liderinin hayatına kastedenleri lanetliyorum.

SİMGE SAĞIN: Konser vermek için Dikili’deydim. Aynı gün single’m çıkmıştı ve bunun heyecanını yaşıyordum. Büyük umutlarla İzmir’e doğru yola çıkmıştım ama haberleri duyunca hemen programımı iptal ettim. Hiçbir şey düşünemiyor, korkuyordum.

Haberin Devamı

FARUK K.: Çınarcık’ta sahnedeydim. Bir anda konser alanı kaçışan insanların paniğiyle karıştı. Apar topar sahneden indim. O an çok korktum ve annemi aradım.

DERYA ULUĞ: Hepimiz panik ve endişe içindeydik. O akşam konser için Ayvalık’taydım. Önce bir arkadaşım aradı, ardından yaşananları TV’den takip ettik. Dilerim bunlar bir daha yaşanmaz.

SİNAN AKÇIL

‘Siz Türk askeri olamazsınız!’

Saat 21.00’de menajerimle yemekteydik. Hareketliliği fark ettik. ‘Sözde askerler’ yolu kapatmıştı, eve gidemedik. İnsanlar panik halindeydi, F-16 seslerinden korkmuştu herkes. TV’deki görüntüler üzerine tweet attım; ‘Siz Türk askeri olamazsınız! Size teslim olmaz bu bu vatan’ yazdım. Milli bir refleksti!

Ünlülerin ‘15 Temmuz’u

DENİZ SEKİ

‘Cezaevinde korkuyla takip ettik’

Cezaevinde radyoyu açtığımızda Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa çağırdığını duyduk. Allah’ım nasıl isterdim bayrağımı alıp sokağa çıkmayı... Gelişmeleri endişe ve korkuyla takip ettik. Şanlı Türk ordusunu lekelemeye çalışan, gözleri dönmüş o hainlerin, ülkeme, meclisime ve vatanıma yapmaya kalktığı darbenin şimdi birinci yılındayız. Şehitlerimin ruhu şad, aziz
milletimin demokrasi zaferi daim olsun.

Ünlülerin ‘15 Temmuz’u
BURCU GÜNEŞ

‘Çok dua ettim’

Ailemi aradım ve güvende olduklarını duyunca rahatladım. Sabaha kadar uyumadık. Her şey ürkütücü boyutlardaydı, panikle oradan oraya koşturduk. Etrafımızdaki her yer yıkılıyordu sanki. Savaş helikopterleri ve jetler hiç durmuyordu, insanlar sokaklardaydı. Çok dua ettim ülkemiz için.

Haberin Devamı

BETÜL DEMİR

‘Evimize gitmemiz söylendi’

O gece Yeni Türkü dinlemeye gittik. Konserin ortalarına doğru insanlar panik olmaya başladı. Hepimize evlerimize gitmemiz gerektiği söylendi. Kadıköy’de oturduğum için köprüye ulaşamadım, ailemin evinde kaldım. Milletçe yaşadığımız bu elim olayın bir daha tekrarlanmamasını, birlik ve beraberliğimizin ilelebet sürmesini diliyorum. Hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

DERYA ULUĞ: Hepimiz panik ve endişe içindeydik. O akşam konser için Ayvalık’taydım. Önce bir arkadaşım aradı, ardından yaşananları TV’den takip ettik. Dilerim bunlar bir daha yaşanmaz.