Cadde Ünlülerin ‘kişisel’ Sezen Aksu tarihi

Ünlülerin ‘kişisel’ Sezen Aksu tarihi

02.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

www.kisiselsezenaksutarihim.com’da hayatınızdaki önemli anlarla Sezen Aksu şarkılarını eşleştirerek konser bileti kazanabilirsiniz. Ünlüler, ‘Sezen Aksu tarihlerini’ Milliyet’e açıkladı

Ünlülerin ‘kişisel’ Sezen Aksu tarihi

Sezen Aksu, 14, 17 ve 18 Temmuz’da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde “Sezen Aksu Acoustic Band”la izleyici karşısında olacak. BKM organizasyonuyla düzenlenen Sezen Aksu Acoustic Band, müziğin en saf ve samimi haliyle icra edildiği, anlık doğaçlamaların ve yorumların sunulduğu özel bir ‘performans serisi’ olarak tasarlandı. Sosyal medyada da konserin duyurusu için ilginç bir projeye imza atıldı. Dileyen herkes, kişisel tarihlerine eşlik eden Sezen Aksu şarkılarını belirleyebiliyor. Uygulama için öncelikle www.kisiselsezenaksutarihim.com adresine giriyorsunuz. Buradan yıl, yaşadığınız olay ve olayla ilgili olduğunu düşündüğünüz Sezen Aksu şarkısını size verilen şıklar arasından seçiyorsunuz. ‘Evlendim’, ‘âşık oldum’, ‘başka bir şehre taşındım’ gibi seçeneklerin yanında “1945”, “Ahdım Olsun”, “Dağlar Dağlar”, “Beni Unutma” ve “Belalım”ın da aralarında olduğu pek çok Sezen Aksu şarkısı bulunuyor. Hayatınızdaki mühim anlarla Sezen Aksu şarkılarını eşleştiriyorsunuz. Bunu kaydeden sistem ise size ‘Kişisel Sezen Aksu Tarihinizi’ sunuyor. Uygulamaya katılanlar arasındaki çekilişle her hafta bir çifte Sezen Aksu Acoustic Band konserlerine bilet hediye ediliyor.

‘Sevmediğim şarkısı yok’
Biz de ünlü isimlere ‘kişisel Sezen Aksu tarihlerini’ sorduk...
Ezgi Mola: Sezen Aksu’yu ilk dinlediğimde beş yaşındaydım; “Sarışın”ı dinlemiştim ve anneme bu kadın kim diye sormuştum. “Sen Ağlama” albümündeki “Bu Gece” adlı şarkısı hayatımın şarkısıdır.
Atilla Dorsay: Hayli karamsar bir sevdaya tutulduğum dönemlerde hep dinlediğim bir şarkısı vardı. “Sen de benim kadar gerçekleri görüyorsun” diye başlayan “Biliyorsun” adlı bu şarkıyı o kadar sevdim ki “Ne Şurup-Şeker Şarkılardı Onlar” kitabımda yüzyılın en iyi pop şarkıları arasına aldım.
Ayşe Kulin: “Lale Devri” adlı şarkısını çok severim.
Deniz Türkali: Benim için “Beni Yak Kendini Yak”ın özel bir önemi var.
Işın Karaca: “Doğum Günün Kutlu Olsun Oğlum”, Sezen Aksu’nun oğlum için yazdığı bir şarkı ve benim için yeri çok ayrı.
Şenay Gürler: İzmir’den İstanbul’a taşınmaya karar verdiğim dönemde hep Sezen Aksu’nun “Sen Ağlama”, “Ünzile” ve “Firuze” şarkılarını dinlemiştim.
Naim Dilmener: Genel ruh durumuma her zaman denk gelen şarkısı Kardelen’dir. Özellikle “Ne senden fazlayım, ne senden az; aynı macerada ayrı biraz.” Üstüne bütün bir hayatın kurulabileceği dizelerdir.