Cadde 'Üreten bir şarkıcıyım'

'Üreten bir şarkıcıyım'

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni single’ı ‘Aşklarca’yı çıkaran Elif Kaya, üreten bir şarkıcı olduğunu söyledi. Kaya, “Kimse kimsenin yerini dolduramaz ve veliahtı olamaz. Ben ilk çıktığım günden beri kendimle rekabet ediyorum” dedi.

Üreten bir şarkıcıyım

Sarı ve siyah saç modelinden sonra yeni bir imaja bürünen Elif Kaya’yla projelerini, müzik sektörünü, bestelerini ve saç tarzını konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Aşklarca’ parçasının hikayesi nedir? Böyle bir şarkıyla çıkmaya nasıl karar verdiniz?

Bu şarkıyla buluşana kadar çok kararsızdım. Alper Narman ve Onur’un bestelerini beğenerek dinliyorum ve onlarla çalışmak istedim. Bu süreçte fikir alışverişi yaptığım Aleyna Tilki, bana çok uygun bir şarkı olduğunu söyleyerek, merakta bıraktı. Alper ve Onur ile buluşup birçok güzel parça dinledim. ‘Aşklarca’yı ilk duyduğum an, yeni aşık olmuş insan duygusuna kapıldım.

- Klipte çok dans ettiğiniz için, kısa süreli baygınlık geçirdiniz. Klip çekimi nasıl tamamladı?

Kendimi tıpkı çocukluğumdaki gibi odamda tek başıma hissettim. Elimde mikrofon yerine koyduğum tarağım ve tüm dünyaya yaptığım şovlarım... Bu rahatlıkta ve samimiyette Murat Joker yönetmenliğinde klibimizi çektik. Mekan, oldukça havasızdı. Uzun süre aynı tempoda hiç durmadan dans ettim. Kendimi, enerjimi, coşkumu gerçek anlamda ortaya koyabilmek istedim. Daha sonra kalp çarpıntımın önüne geçemedik ve uzun süre baygındım ve kendime gelmeyi bekledim.

Haberin Devamı

- ‘Veliaht’ isimli programda yarışmıştınız. Gelecekte kendinizi kimin veliahtı olarak görüyorsunuz?

Gelecekte kendimi Elif Kaya olarak görüyorum. Üreten bir şarkıcıyım. Kimse kimsenin yerini dolduramaz ve veliahtı olamaz. Elbette benzerlikler olabiliyor ama kendimi en çok Elif Kaya’nın ruhuna benzetiyorum.

- 12 yaşından beri beste yapıyorsunuz. Yeteneğinizi nasıl keşfettiniz?

İlkokul birinci sınıfta öğretmenimiz “Sesi güzel olan var mı?” diye sorduğunda, sebebini bilmeden parmak kaldırdım. O günden beri şarkı söylüyorum.

- Müzik sektöründe rekabet çok. Neler düşünüyorsunuz?

Rekabet, daha fazla üretmeye ve hayal kurmaya yardımcı oluyor. İlk günden beri kendimle rekabet ediyorum. Dinleyiciyi şaşırtmak ve sürprizler yapmak istiyorum. Müzik dünyasında artık rekabet değil, ticaret var. Rakamlarla rekabet yapıyorlar. Dürüst şarkıcılar çok az. Herkes kürkünü çıkarıp, ruhunu giymeli.

‘Saçlarım çok fazla taklit edildi’

Üreten bir şarkıcıyım

- Farklı bir tarza sahipsiniz. İleride şaşırtacak bir proje düşünüyor musunuz?

Bundan sonra yapacağım her şey iddialı ve şaşırtıcı olacak. Yaşadığım zorluklar ve haksızlıklar beni daha güçlendirdi. Birbirinden kıymetli besteler birikti. Aynı zamanda beklenmedik proje ve fikirler var.

- Saç tarzınızı yeniden değiştirdiniz. Eskisi gibi radikal karar verip, değişik bir stil yapmayı düşünüyor musunuz?

Saçlarım çok fazla taklit edildi. 2014 yılında saçlarım sarı ve siyahtı. 2016 yılında dünyaca ünlü Sia bu saçı kullandı. Fakat birçok insanımız araştırmadan benim taklit ürünü olduğumu sandı.

Haberin Devamı