Cadde ‘ZENNE’ iZLEYENLERi AĞLATTI

‘ZENNE’ iZLEYENLERi AĞLATTI

12.01.2012 - 21:12 | Son Güncellenme:

Aldığı ödüllerle merak uyandıran ‘Zenne’nin gala gecesinde izleyenler duygulu anlar yaşadı

‘ZENNE’ iZLEYENLERi AĞLATTI

Ön hazırlıkları üç yıl süren, 48’inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden en çok ödülle dönen ‘Zenne’ filminin galası önceki akşam City’s Citylife Sinemaları’nda yapıldı. Başrollerini Kerem Can, Erkan Avcı ve Giovanni Arvaneh’nin paylaştığı filmde; Tilbe Saran, Ünal Silver, Rüçhan Çalışkur, Tolga Tekin, Esme Madra, Jale Arıkan gibi isimler rol alıyor.
M. Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk uzun metrajlı filmi olan Zenne; aile kafesleri, töre kuralları ve 2008 yılına kadar eşcinsel erkeklere evrensel insan haklarına aykırı şekilde uygulanan askerlikten muafiyet prosedürlerini ele alıyor. Filmin amacının, nefret cinayetleri sorununu olabildiğince geniş kitlelere aktarmak ve gündemde tutmak olduğunu söyleyen Binay ve Alper, “Zenne’deki hikayeler, Türkiye’nin vicdan meselesidir. Bu sebeple herkesi filmi seyretmeye ve tartışmaya davet ediyoruz” dedi.
Filmde, Zenne’yi canlandıran Kerem Can, herkesin mesajı alması için uğraştıklarını söyledi. Can, “Rolüm için yedi ay dans ettim. Sabah-akşam sürekli çalıştım. Gerçek bir zenne ve Burçin Orhon’un da yer aldığı birkaç kişiden ders aldım” şeklinde konuştu.