Kültür Sanat Çizgi Filmler: Çocuklar için en güzel eğitici çizgi film önerileri

Çizgi Filmler: Çocuklar için en güzel eğitici çizgi film önerileri

08.10.2020 - 14:52 | Son Güncellenme:

Çocukların en sevdiği etkinliklerden biri de çizgi film seyretmek. Belirli bir yaştan itibaren kontrollü bir şekilde izlettirilen eğitici çizgi filmlerin çocuk gelişimi üzerinden oldukça olumlu etkileri var. Dil becerilerinin gelişmesi, yabancı dil öğrenme, günlük aktivitelerinin gelişmesi, arkadaşlık ve paylaşmayı öğrenmek gibi konularda dersler veren çizgi filmler arasından sizler için 30 tanesini derledik.

Çizgi Filmler: Çocuklar için en güzel eğitici çizgi film önerileri

Çocuklar için en iyi öğretici çizgi film önerileri 2020

İster kitap ister çizgi film gibi içerikleri çocuklara izlettirmeden önce detaylarına iyi hakim olmak gerekiyor. İçerisinde şiddet, yanlış yönlendirme olan içerikler çocuk gelişimi üzerinde yanlış sonuçlar doğurabiliyor.

Haberin Devamı

Bu yüzden çocuklar için çizgi film araştırırken eğitici çizgi filmler arasından seçim yapmak daha iyi olabilir. İşte 30 eğitici çizgi film önerisi:

1. Peppa Pig

Küçük domuz Peppa Pig ve ailesinin başından geçenlerin anlatıldığı çizgi film, çocukların başlarından geçen günlük konulara değiniyor. Bazen iki kardeşin arasındaki anlaşmazlıkların çözümü bazen saklambaç oyunu nasıl oynanır sorusunun yanıtının bazen de aile içi ilişkilerin konu alındığı bu çizgi filmi İngilizce olarak da seyrettirebilir dil becerilerinin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Grafikleri de oldukça soft ve göz yormayan çizgi filme İnternet üzerinden ulaşabilirsiniz.

2. Şirinler

Çoğumuzun küçüklük anılarında yer alan Şirinler köyü ver sakinleri günümüzde de oldukça tercih edilen çizgi filmlerden biri. Köy içerisinde yaşayan Şirin adlı küçük yaratıkların birbirleriyle olan ilişkileri, arkadaşlıkları ve konuları çözerken birbirleriyle uyumları oldukça olumlu mesajlar veriyor. Arkadaşlık, paylaşma gibi konularda çocuğunuza iyi örnek olabilir.

Haberin Devamı

 3. Caillou

4 yaşında mutlu ve arkadaş canlısı Caillou’nun başından geçenlerin anlatıldığı bu çizgi film de eğitici çizgi filmler arasında yer alıyor. Pozitif ve mutlu bir çocuk olan Caillou’nun problem çözme becerileri ve neşeli tavırları çocuğunuz üzerinde mutlaka olumlu etkiler doğuracaktır.

4. Aç Tırtıl’ın Hikayesi

Eric Carle tarafından yazılan, kitap uyarlaması bir kelebeğin oluşumunu anlatıyor. Sade grafikleri olan bu çizgi film doğa ve hayvanlar hakkında bilgiler veriyor. Çocuğunuz küçük bir tırtıldan gösterişli bir kelebeğe dönüşen bu sevimli canlı hakkında birçok bilgiye sahip olabilir ve size sorular sorabilir. Doğayla tanışması ve keşiflere başlaması için iyi bir aracı olabilir.

5. Peppe

Peppe’nin en önemli özelliği yerli bir çizgi film olması. İçeriği ve grafikleri Türk yapımı olan çizgi dizi, okul öncesi çağdaki çocuklar için oldukça eğitici. Büyükannesi, büyükbabası, annesi, babası ve kardeşiyle mutlu bir hayatı olan Pepee’nin başından geçenler, öğrendikleri ve yaptığı yanlışları nasıl telafi ettiği gibi içerikleri olan çizgi film 3-7 yaş grubuna hitap ediyor.

Haberin Devamı

6. Charlie ve Lola

Özellikle grafikleriyle dikkat çeken bu çizgi filmde Charlie ve Lola adlı iki kardeşin birbirleriyle olan diyalogları anlatılıyor. Yardımsever Charlie ve Lola birbirleriyle iyi geçinirken çevreleriyle de oldukça uyumlu olan iki kardeş. Uzmanlar tarafından en eğitici çizgi filmlerden biri seçilen Charlie ve Lola’yı internet üzerinden rahatlıkla bulabilir, çocuğunuza izlettirebilirsiniz.

7. Yayazula

Orijinal adı Grufallo olan Yayazula, Julia Donaldson’ın kitabından uyarlanmış bir çizgi film. Birçok ödül almış olan bu çizgi filmde zekasıyla birçok zorluğun üstesinden gelen bir farenin öyküsü anlatılıyor. Korkunç karakterler ve hayvanlar güzel detaylandırılmış grafiklerle çocuklara sunuluyor. Korkuları yenmeyi, iletişim kurmayı ve akıl yoluyla sorunların nasıl çözüleceğini anlatan bu çizgi film, tercih edebileceğiniz içerikler arasında yer alıyor.

8. Arı Maya

Olumlu davranışlar, paylaşma, yardımlaşma gibi insani konuları hayvanlar üzerinden anlatan çizgi filmin kahramanı bir arı. İyi kalpli bir arı olan Maya, arkadaşlarına yardım etmeyi, paylaşmayı ve kötülere ders vermeyi çok seviyor. Çocuğunuz için olumlu bir örnek olabilir.

Haberin Devamı

9. Mölang

Fransız yapımı olan Mölang, Koreli illüstratör Hye-Ji Yoon tarafından tasarlanmış. Oldukça eğlenceli çizimleri olan çizgi filmde hayata dair dersler veren karakterler Civciv Piu Piu ve Chubby Bunny sizi bekliyor. Bu çizgi filmin bir diğer özelliği de birçok yetişkin fanının olması.

10. Trotro

Yine bir Fransız yapımı olan Trotro, küçük bir eşeğin başından geçenleri anlatıyor. Orijinal olarak seyrettirebileceğiniz bu çizgi film Fransızca dil becerilerinin gelişmesi açısından iyi bir seçim. Basit ve günlük bir dile sahip çizgi filmi dilerseniz Türkçe olarak da tercih edebilirsiniz. Her iki şekilde de çocukların çok seveceği bu animasyon, doğa, aile ilişkileri ve yardımlaşma gibi konulara değiniyor.

11. Mickey Farenin Kulüp Evi

Walt Disney’in en ünlü karakterlerinden biri olan Mickey Fare, tüm çocukların en sevdiği kahramanlardan biri. Bu iyi huylu fare ve arkadaşlarının eğlence dolu serüvenlerine ortak olmak istiyorsan bu seriyi kaçırma deriz.

Haberin Devamı

12. Winnie the Pooh

İngiliz yazar A. A. Milne’nin kitabından çizgi filme dönüştürülen Winnie the Pooh ve arkadaşlarının maceraları 100 Hektar Ormanı’nda geçiyor. Kaplan Tigger ve Ayı Winnie ile diğer dostlarının eğlence dolu dünyası burada!

13. Elmo’nun Dünyası

Sevimli kukla canavar Elmo, dünyayı keşfediyor ve seyredenlere birçok bilgi veriyor. Hem eğlenmek hem de öğrenmek için çok iyi bir seçim olabilir.

14. Pocoyo

Meraklı bir çocuk olan Pocoyo; en yakın arkadaşları Elly, Pato, Loula ve Uykucu Kuş ile maceradan maceraya atılıyor. Her bölümde kahramanın büyüyüşüne ve yeni yetenekler edinmesine tanık olacaksın.

15. Niloya

Neşeli ve iyi kalpli bir karakter olan Niloya bir köyde yaşıyor. Hayatındaki olayları hep olumlu bir şekilde çözen Niloya, zaman zaman şarkılar söylüyor zaman zaman da yeni arkadaşlar ediniyor.

16. Kaşif Dora

Adından da anlayacağın gibi kahramanımız Dora. Dora arkadaşı Boots ile insanlara yardım ediyor. Bunu yaparken izleyenlere yeni bilgiler veriyor, bilmediğin konular hakkında yeni şeyler öğretiyor.

17. Harika Kanatlar

Kargoları farklı ülkelere taşıyan uçakların hikayeleri oldukça ilginç. Bu hikayeleri izlerken farklı ülkelere tanıyabilir, o ülkelerin kültürleri hakkında önemli bilgiler edinebilirsin.

18. Rafadan Tayfa

80’li yılları anlatan bir çizgi filme ne dersin? O yıllar hakkında bilgiler ve görüntüler seni bekliyor. Üstelik tüm bunlar güzel bir arkadaşlık öyküsüyle birlikte karşına çıkacak.

19. Küçük Penguen Pororo

Küçük Penguen Pororo’nun sevimli öyküsü seni bekliyor. Sevimli karakterler, eğlenceli hikayeler ve Pororo’nun hayal gücüyle çıktığı yolculuklar çok eğlenceli olacak.

20. Fineas ve Förb

Fineas ve Förb yaz tatilinde olan iki kardeş. Tatillerini eğlenceli geçirmek ve sıkılmamak için sürekli bir şeyler yapıyorlar. Bir de ablaları Candace var tabii. Onları hep anne babalarına şikayet ettiği için onunla pek geçinemiyorlar.

21. Maşa ile Koca Ayı

Bir ayı ile küçük bir kız arkadaş olursa ne olur? İnanılmaz komik ve eğlenceli bir çizgi film ortaya çıkar. Kuralcı ve titiz Ayı yaramaz ve şirin Maşa’yla baş edebilecek mi? İzle ve kararı kendin ver.

22. Pijamaskeliler

Baykuş Kız, Kedi Çocuk ve Kertenkele Çocuk’tan oluşan üçlü kötülere karşı savaşıyor. Gün içinde normal birer çocuk olan üçlü, geceleri birer kahramana dönüşüyor.

23. Paw Patrol

Bir grup kahraman köpek, zor duruma düşenleri kurtarıyor. Arkadaşlık, yardımlaşma, dürüstlük gibi konuları işleyen çizgi filmin, macera dolu bölümleri var.

24. Adventure Time (Macera Zamanı)

Finn ve Jack’in maceralarını anlatan çizgi filmde, ikiliyi bazen prensesleri kurtarırken bazen de karmaşık olayları çözerken göreceksin. Hayal gücünü besleyecek bu çizgi filmde hep iyiler kazanıyor.

25. Gigantosaurus

Tarih öncesi çağlarda geçen çizgi filmin konusu oldukça ilgi çekici. Bu dönemde yaşayan dört arkadaş, kocaman ve vahşi bir yaratıkla ilgili gizemi çözmeye çalışıyor ve birçok şey öğreniyorlar. Dinozorları seviyorsan bu çizgi film tam sana göre.

26. Sid ile Bilim

Çocuklardan gelen bilim sorularının cevabını ailesinden ve büyüklerinden aldığı yardımla yanıtlayan Sid’in çizgi filmi bu. Cevapları hem komik hem de bilgi verici olduğu için bu çizgi çok seveceğine eminiz.

27. Justin Time

Kahramanımızın adı Justin. Rüyasında hayali arkadaşları Olive ve Squidgy ile birlikte dünyayı dolaşıyor. Bunu yaparken yeni keşifler de yapıyor. Doğa ve farklı kültürleri tanıyor.

28. Jess ile Bilmece

Her bölümde farklı bir konu sunan çizgi filmde Jess, her gün farklı bir soruya açıklık getiriyor. “Yağmur nasıl yağar?”, “Gölge nasıl oluşur?” gibi soruların varsa bu çizgi film tam sana göre

29. Pisi Kedi

Pisi Kedi ve Zuzu’nun maceralarını konu alan çizgi filmde birçok farklı hikaye var. Bazen dostluk bazen paylaşma bazen de hayal dünyanı geliştiren animasyonlar, bu güzel çizgi filmde seni bekliyor.

30. Wotwotlar

Kuklaya benzeyen uzaylı Wotwotlar, uzay gemilerine biniyor ve Dünya’yı keşfetmeye geliyor. Bakalım onların gözünden Dünyamız nasıl görünüyormuş?