Geri Dön
Corona virüs bize ne kattı?

Corona virüs bize ne kattı?

Dünya yine top ve tüfekle yenemeyeceği bir düşmanla baş başa. Alt edebileceği tek çözüm bilim, ilim, irfan...

Nesrin Çiçek
Nesrin Çiçek

Bütün dünya bir anda yağmura yakalanmış gibi ıslandık. Koşarken daha da çok ıslandık üstelik. Evde olanlar ıslanmasın diye bağırdık. Yağmur durdu, yollarda su birikti, bu sefer su birikintilerinin üstünden geçerken kaldırımdakileri ıslattık. "Ben ıslandım sen de ıslan" der gibi.

Haberin Devamı

Ne kadar da çok seviyoruz bencilliği.

Bir virüs çıktı marketleri yağmaladık, geride başka insan yokmuşcasına. Peki ne için yağmaladık, haftasonu mangal yapmak için mi? Bu kadar mı 'farkındayız' gerçekten?

Daha başımıza ne gelmeli?

Bir tarafta en doğrusunu bildiğini söyleyenler, bir tarafta panik içinde çamaşır suyunda yüzenler, öbür tarafta pikniğe gidenler... Şarkı besteleyip dalga geçenler, korkudan başına bidon geçirenler, tuvalet kağıdı sektirenler. (Umarım onu daha sonra kullanmamışsınızdır, kullanmadıysanız bile büyük israf ettiniz.)

Meydan okumalar, anket düzenlemeler, çocuklara video çektirmeler; "koca profesörleri anlamadınız belki beş yaşındaki çocuğu anlarsınız" mesajı vermeler... Yaşlı başlı insanlarla dalga geçmeler, kayıplardan sadece bir rakam olarak bahsedilmesi... (Ki canımı en çok acıtan bunlar oldu.)

Haberin Devamı

Daha başımıza ne gelmeli büyük resmi görebilmemiz için? Biz insanoğlu hastalanırken doğa iyileşiyor. Doğaya iyi bakmamanın cezasını mı çekiyoruz. Kuşlara konacak, sincaplara tırmanacak ağaç bırakmadık. Balıklara yüzecek temiz bir deniz... Uzar da gider!

Kendimize sormamız gereken tek bir soru var: Bu virüs bizlerden birçok şey alıp götürürken neler kattı?

Cevap: İyilik

Cevap: İyilik hareketleri. Kiracılardan kira almamak. Yaşı geçkinlere yardımda bulunmak. Sağlıkçılara saygı duymak. Evde çocuklarımız ve ailemizle kaliteli zaman geçirmek. Taşıt kullanımını azaltarak atmosfere iyileşmesi için zaman vermek.

Belki bilmeden iyilik yapıyoruz doğaya. Kendimizi duymak, en çok daha bunu ihtiyacımız var.

Daha çok motive edici şeyler yazmak istiyor ve bunların hepsinin izlediğim bir korku filminin konusu olduğunu anlattığımı dişünmek istiyorum. O kadar benzer filmler izledik ki şu an gerçekten yaşıyor olmanın bir garipliği var üzerimde. Her an bir gözlüklü, bir şişman bir yakışıklı ve afeti devran bir kadınla birlikte 4 bilim insanıda jeeple yola çıkarsa dünyayı kurtarmak için tam olacak.

Vizyonda: Dehşet Eşiğinde Corona virüs... Panzehir bulundu. Ve bütün insanlık kurtuldu. The end!

Haberin Devamı

Yazarın notu: Durumu ciddiye al! Evde kal. Dışarı çıkmak zorunda kalırsan mesafeni koru, evine dönünce dezenfekte ol. Ve evde kal.

Benzer İçerikler