Geri Dön
Corona virüsten önce futbol ne durumdaydı?

Corona virüsten önce futbol ne durumdaydı?

Aylardır hayatımızda olan ve yaşantımızı derinden sarsan Corona virüs, yavaş yavaş yok olmaya doğru ilerliyor. Peki, Corona virüsten önce futbolda son durum nasıldı?

Emrecan Coşkun
Emrecan Coşkun

Premier Lig ve Serie A'da 9 Mart, Ligue 1 ve La Liga'da ise 8 Mart'ta oynandı son müsabakalar. Almanya Bundesliga'da ise geçtiğimiz hafta yeniden futbola dönüş yapıldı. Tüm dünyanın heyecanla beklediği maçlar, bekleneni verdi diyebiliriz. Bol gollü, sürprizli, çekişmeli, özlediğimiz oyun geri döndü. Açılış haftasındaki en gözde maçlar Leipzig - Freiburg ve Dortmund - Schalke 04 arasında oynandı. Leipzig özellikle ikinci yarıda kurduğu inanılmaz baskıyla Freiburg'u bir hayli zorlasa da evinde 1 puana razı oldu. Dortmund ise Ruhr Derbisi'nde Schalke'yi 4-0 gibi ezici bir skorla geçti. Haaland ile Hakimi göz doldurdu. Herkes Almanya'ya odaklanmışken diğer ligler biraz gözardı edildi, peki ama dünyanın geri kalanında futbol ne alemde?

Haberin Devamı

Liverpool açık ara önde

Premier Lig'de Liverpool yıllar sonra gelecek şampiyonluğu için gün sayarken virüse yenik düştü. En yakın rakibi Manchester City ile arasında tam 25 puan fark olan İngiliz ekibi Avrupa'daki en rahat takımlardan biri. Şampiyonlar Ligi'nde Atletico'ya boyun eğseler de 32 sene sonra gelmek üzere olan şampiyonluk onların içini ferahlatıyor. İkinci sırada yer alan Manchester City de Avrupa kupalarından men yemenin şokunu yaşıyor. Guardiola'nın ekibi tam 2 sene Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne katılamayacak. Bu sene Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Real Madrid'i deplasmanda 2-1 mağlup eden mavi-beyazlılar tarihlerinde bir ilki gerçekleştirip kupayı müzeye getirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Serie A'da işler karışık

Serie A'da ise Juventus hegomonyası geçen senelerden alışık olduğumuz üzere sürüyor. Bu sezonun flaş takımı Lazio'nun yalnızca 1 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Zebralar'da Cristiano Ronaldo takımın en formda ismi konumunda. 2020'de çıktığı 11 maçta 13 gol 2 asist yapan Portekizli futbolcu takımını adeta sırtlıyor. Lazio'da ise Ciro Immobile fırtınası esiyor. Bu sezon çıktığı 33 maçta 30 gol atıp 7 asiste imza atan golcü futbolcu, takımının şampiyonluk yolundaki en büyük kozu durumunda.

Üst sırada El Clasico

İspanya La Liga'da ise liderliği son oynanan haftada Barcelona ele geçirmişti. Real Madrid'in 2 puan önünde yer alan Katalan ekibinin yeni hocası Quique Setien yavaş yavaş takıma alışmaya başladı. Kulübedeki ilk 2 maçında istediği oyunu sahaya yansıtamayan teknik adam daha sonra çıktığı 4 maçı da kazanmasına rağmen Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e boyun eğmekten kurtulamadı. Real Madrid'de ise tehlike çanları çalmaya başlıyor. Son 4 haftada sadece Barcelona'yı mağlup edebilen Zidane'ın öğrencileri puan kaybedilen 3 maçta da 80. dakikadan sonra kalelerini gole kapatmayı başaramadılar. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de iç sahada Manchester City'ye 2-1 mağlup olmaları çeyrek final için umutlarını azalttı. Şüphesiz ki bu ara onlar için dinlenip düşünme fırsatı olacak...

Haberin Devamı

Fransa ligleri tescil etti

Fransa Ligue 1'de ise ligler tescil edildi. 1 maçı eksik olmasına rağmen en yakın rakibinden 12 puan fazlası bulunan Paris Saint Germain şampiyon ilan edilirken son iki sıradaki Amiens ve Toulouse küme düşürüldü. 17. sıradaki Saint Ettienne ile arasında 7 puan fark olan Amiens'te yetkililer bu duruma tepkili. Daha oynanmamış 10 maç ve toplanmamış 30 puan olduğunu vurgulayan kulüp yöneticileri internetten üzerinden imza kampanyası başlatıp bu sezon küme düşürülme olmamasını talep ediyor. 10 haftası oynanmamış ligde gol kralı da 18 golle genç yetenek Kylian Mbappe olmuştu.

Süpr Lig'de kıran kırana mücadele

Gelelim ligimize... Spor Toto Süper Lig, araya giren ligler arasında en çekişmeli olanlardan birisi, belki de en çekişmelisi. Lider Trabzonspor ile ikinci sıradaki Başakşehir'in puanları 53, üçüncü sıradaki Galatasaray'ın puanı 50 ve dördüncü sıradaki Sivasspor'un puanı 49. Aynı çekişme küme düşme hattında da devam ediyor. Sonuncu Kayserispor ile 13. sırada bulunan Kasımpaşa arasında sadece 4 puanlık bir fark var. Ligin ikinci yarısında inanılmaz bir çıkış yakalayan Galatasaray, son iki haftada önce Sivas deplasmanında, daha sonra Beşiktaş ile seyircisiz oynanan maçta art arda puan kayıpları yaşamıştı. Lider Trabzonspor'un da son 5 haftalık inişli çıkışlı grafiği Başakşehir ile 1-1 berabere kaldıkları hafta son buldu. Ligin ilk yarısında fırtınalar estiren sezonun sürpriz ekibi Sivasspor ise aynı performansını ikinci yarıya taşıyamadı. Son 9 haftada sadece 3 galibiyet alan Yiğidolar 4. sıraya kadar geriledi.

Haberin Devamı

Aylardır heyecanla beklediğimiz futbolun geri dönmesine artık sayılı günler kaldı. Liverpool'un şampiyonluk koşusuna, Lazio'nun imkansızı kovalayışına tanık olacağımız günler çok yakında. Premier Lig'in en geç 26 Haziran'a kadar başlaması beklenirken Spor Toto Süper Lig'in 12 Haziran'da başlayacağı resmiyet kazandı. Bize de heyecanla beklemek kaldı...

Benzer İçerikler