Cumartesi 2018'e ışık tutan trendler

2018'e ışık tutan trendler

30.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyasının işi, doğası gereği hep ileriye bakmak olsa da bazen öngörüde bulunmak için geriye de bakmak gerekebiliyor. Bakın 2017’de moda dünyasını etkileyen en önemli olaylar, yeni yılda nelere yol açacak?

2018e ışık tutan trendler

2018e ışık tutan trendler

Haberin Devamı

Saygı duruşu

Tunus doğumlu tasarımcı Azzedine Alaïa, 2017’nin son haftalarında, Paris’te hayata veda etti. Sıra dışı form ve proporsiyon kullanımlarıyla moda dünyasının heykeltraşı olarak anılan couture ustası, yarattığı büyüleyici kırmızı halı elbiseleriyle ünlü yıldızların da favorisiydi. 2018’de ise başta Londra’daki Tasarım Müzesi olmak üzere pek çok müze, düzenleyeceği moda sergileriyle Alaïa’ya saygı duruşunda bulunacak. Ve belki de onun tasarım anlayışı her zamankinden daha çok konuşulacak.

2018e ışık tutan trendler
2018e ışık tutan trendler

Parlamaya devam

Tıpkı Google’ın en çok aratılan markayı açıklaması gibi, Instagram’ın da modaya dair en çok paylaşılan etiketi açıklaması trendlere dair çok şey söylüyor… 2017’de Chanel’den Isabel Marant’a, Mary Katrantzou’dan Oscar de la Renta’ya kadar pek çok modaevinin podyumunu arşınlayan parlak ayakkabılar, “#metallicshoes” etiketiyle paylaşılan binlerce fotoğrafla Instagram podyumunun da birincisi oldu. Yeni sezon alışverişine çıkmadan önce, etkisini daha uzun süre devam ettirecek olan bu trendi ıskalamayın.

Haberin Devamı

2018e ışık tutan trendler

Top modellerle yeniden

Abisi Gianni Versace’nin trajik ölümünün ardından Versace mirasını devralan Donatella Versace, 2017’nin en çok konuşulan şovlarından birine imza attı ve Milano’daki Triennale Müzesi’nde düzenlenen 2018 İlkbahar/Yaz defilesinin sonunda podyuma ‘90’ların unutulmaz süpermodelleriyle birlikte çıktı. Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Carla Bruni ve Helena Christensen… Tam da oyuncular ve müzisyenler yerine modellerin yeniden gündeme oturmaya başladığı ve gençler tarafından çok takip edildiği bu günlerde, şova gösterilen ilgi kanıtlıyor ki moda dünyasının gerçek top modellere duyduğu ihtiyaç asla bitmeyecek.

2018e ışık tutan trendler

Enerjiyi açığa çıkaracak

Uluslararası renk enstitüsü Pantone, 2018’in rengini ultra violet morötesi ya da katalogdaki kodu ile PANTONE 18-3838 TCX olarak açıkladı. Farkındalığı artırdığına ve iç enerjiyi açığa çıkardığına inanılan bu renk, 2018’de farklı tonlarıyla kişisel stillerimizi ve dekorasyon trendlerini de ele geçirecek.

2018e ışık tutan trendler

En çok aranan o oldu

Haberin Devamı

Google, geçtiğimiz günlerde 2017’nin en çok aratılan moda markalarını listeledi. Bir numaraya oturan isim modaseverler için pek şaşırtıcı değil… Kazanan; sanatçılarla yaptığı iş birlikleri, dikkat çekici kampanya fotoğrafları, özel kapsül koleksiyonları, logolu ürünleri ve çok konuşulan şovlarıyla Gucci! Görünüşe bakılırsa, kreatif direktör Alessandro Michele’in yönetiminde her geçen gün daha da tepeye tırmanan marka 2018’de de tahtından inmeyecek.

2018e ışık tutan trendler

Sokak modası lüksle buluşunca

2017’nin en büyük sürprizlerinden biri Louis Vuitton’un New Yorklu sokak giyim markası Supreme ile ortaklaşa hazırladığı kapsül koleksiyondu. Bu etkinin başka moda devlerine de ilham vereceğine ise hiç şüphe yok.

2018e ışık tutan trendler

Kaia Gerber’in yılı

CIndy Crawford’un 16 yaşındaki kızı Kaia Gerber en çok konuşulan isimlerden biri haline geldi. Gerber’in 2018’de en çok moda kampanyasında yer alan model olması bekleniyor.

2018e ışık tutan trendler

Taşlar yerinden oynuyor

Burberry gibi geleneksel bir modaevini gençleştirip yeni neslin de radarına sokan Christopher Kane ve 10 yıl boyunca yalnızca Celine markasının stilini yeniden inşa etmekle kalmayıp, minimalizmi yeniden hayatımıza sokan Phoebe Philo… Moda gündeminde, uzun süredir devam ettikleri kreatif direktörlük görevinden istifa eden çok önemli iki isim var son günlerde… Yerlerine bu markalara kimlerin geleceği ve onların nereye geçeceği, yeni yılda endüstrinin dinamiklerini en çok değiştiren olaylar olacak.

Haberin Devamı

2018e ışık tutan trendler

Kürke hayır

Dünyanın en prestijli moda markaları bundan böyle çevreye duyarlı bir tutum takınacaklarının sözünü verdi. Önce Calvin Klein, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Armani ve Gucci; son olarak da Michael Kors. 2018’de bu kervana kimler katılacak göreceğiz.