Cumartesi Acemilikten korkmayın

Acemilikten korkmayın

03.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Acemiyim diye düşünerek mutfağa girmekten korkmayın. Bu hafta size kolayca yapabileceğiniz bir kapalı pizza tarifi sunuyorum

Acemilikten korkmayın

Yumurta kırmayı bile beceremem diyenler, asla “Ben lezzetli yemek yapamam” diye düşünmeyin. Yapımı kolay birçok yemek sayesinde siz de mutfakta acemiliğinizi yenebilir, sevdiklerinize güzel lezzetler sunabilirsiniz.

Haberin Devamı


Kendinize güvenin ve mutfağa girin. Severek ve isteyerek yapmaya çalıştığınız her şeyin sonucu lezzet olacaktır. Başvurduğunuz tarifte değişiklik yapmak, istediğiniz malzemeyi çıkarmak ya da dahil etmek sizin elinizde, şef sizsiniz!


Bu hafta, Gourmet&Styling dergisinin Acemi Mutfağı bölümünde yer verdiğimiz bir tarifi sizinle paylaşıyorum. Tortilla ve sebzelerle, kapalı pizza adlı sıcak bir atıştırmalık yapabilmek sizin için artık çok kolay olacak.

BİR TABAK

Kapalı pizza

Hazırlanışı
- Renkli biberleri ve kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
Bir tavaya zeytinyağını koyun. Üzerine biberleri ilave edin ve bir süre soteleyin. Geriye kalan diğer malzemeleri de ilave edip sotelemeye devam edin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz katın.
- Tortilla ekmeğine acı sosu sürün. Sotelediğiniz tüm malzemeyi tortillanın üzerine yayın. Diğer tortilla ekmeğini malzemelerin üzerine kapatın. Tost makinesinde tortillayı ısıtın. Dilimleyerek sıcak servis edin.

MALZEMELER
(2 kişilik)

-2 tortilla ekmeği

-2 renkli biber

-2 yemek kaşığı mısır

-1/2 kırmızı soğan

-2 yemek kaşığı soya filizi -2 yemek kaşığı haşlanmış Meksika fasulyesi

-1 yemek kaşığı jalapeno biberi

-2 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı acı sos - Zeytinyağı

-Tuz

BİR BARDAK

Last word

Last word yani “son söz” güçlü yapılı, klasik bir kokteyl...

Hazırlanışı
Tüm malzeme buz dolu şeykıra konulup çalkalanır ve soğutulmuş bir bardağa süzülüp servis edilir.

MALZEMELER

-2.5 cl Plymouth cin

-2.5 cl maraskin likörü

-2.5 cl Green Chartreuse likör

-2.5 cl taze misket limonu suyu

Yanında ne yemeli?
Bu kokteylle hafif bir başlangıç olan somon ve avokado ceviche öneriyorum.