Cumartesi Amerikalı “gurme pizza” İstanbul’da

Amerikalı “gurme pizza” İstanbul’da

13.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Boston’un ödüllü pizzacısı Upper Crust Pizzeria bir süredir Beşiktaş’ta. Ama yeni yeni keşfedilmeye başladı. Upper Crust’ın sahipleri Mert Yılmaz ve Semih Pilosof “Hedefimiz gece kulüplerinden çıkıp dürümcüye, hamburgerciye giden müşteriyi pizzacımıza çekmek” diyor

Amerikalı “gurme pizza” İstanbul’da

Upper Crust bir gurme pizzacısı. Boston’da
21 şubesi var. Amerika’dan sonra şube açtığı ilk yer İstanbul. Mönüsündeki 26 pizza çeşidi onu klasik pizza restoranlarından ayırıyor. Beşiktaş Çırağan Caddesi’ndeki şubenin müdavimlerinden bazıları Mehmet Barlas, Reha Muhtar, Yalın, Deniz Gökçe ve Gönül Yazar gibi isimler. Restoranın sahipleri Mert Yılmaz ile Semih Pilosof İstanbul’un en iyi pizzasını yaptıkları iddiasındalar. İki ortak, diğer pizza restoranlarından en önemli farklarının pizzalarının açık mutfakta yapılması olduğunu ve her damak zevkine uygun çeşidin mönüde yer aldığını söylüyorlar.

Türkiye’deki diğer pizza restoranlarından farkınız nedir?
Biz paket servis yapan, gurme pizza satan bir restoranız. Fırınımız taştan yapıldı. Çünkü gurme pizza ancak taş fırında yapılabilir. Türkiye’de genellikle paket servis yapan restoranların fırınları elektriklidir. Ayrıca fırın kapasitemiz sayesinde günde 400 adet pizza hazırlayabiliyoruz. Diğer bir farkımız da açık mutfağa sahip olmamız. Pizza hamurunun açılmasından fırından çıkışına kadar pizza yapımının her aşaması gözler önünde. Upper Crust Amerika’da yılda bir yapılan yeni amatör pizza ödülünü üç yıl arka arkaya aldı, 2004’ten beri de Best of Boston ödülünü alıyor.

Boston’daki Upper Crust’larla İstanbul’dakinin konsepti tıpatıp aynı mı?
Upper Crust restoranın iki konsepti var. Biri alkolsüz, 15-20 kişi oturmalı ve daha çok paket servis yapıyor. Diğer konseptte ise bira ve şarap servisi var. 30 kişi kapasiteli, yüzde 50 paket servis yüzde 50 restoran ağırlıklı. İstanbul şubesi ilk konsepte uyuyor. Pizza büfesi tarzında. Daha çok üniversite öğrencileri tercih ediyor. Çünkü tam karşımızda Bahçeşehir Üniversitesi’nin kampüsü var. Bizim çalışanlarımızın hepsi üniversite öğrencisi. Boston’daki tüm restoranlarda da böyle. Bu, daha sıcak ve canlı bir ortam yaratıyor.

“Türkiye’de en çok margarita tercih ediliyor”

Mönüyü Türkiye’ye uyarladınız mı? Değişiklik yaptınız mı?
Amerika ile aynı mönülere sahibiz. Sadece sosisli ve sucuklu pizza ekledik mönüye. Çünkü Türk damak zevkine hitap ediyor. Pizzasını restoranda yiyen müşterilerimizin çoğu margarita pizza tercih ediyor. Türkiye’de ilk akla gelen pizza çeşidi bu. Yemeksepeti.com siparişlerinde ise The Harvard Street, Barbekü Chicken ve State House önde gidiyor.

Türkiye’de yeni şubeler açılacak mı?
Biz Amerika ile ortak bir restoranız. Anlaşmamıza göre dört yıl içinde üç restoran daha açmamız gerekiyor. 2010 sonuna kadar Etiler’de bir Upper Crust açmayı planlıyoruz. Daha sonra da Anadolu yakasında Bağdat Caddesi’nde alkol servisi de yapılan diğer şube açılacak. İkinci hedefimiz ise gece kulüplerinden çıkıp dürümcüye, hamburgerciye giden müşteriyi pizzacımıza çekmek.

Fiyat aralığı nedir?
Upper Crust’ta pizzalar iki boyda: Large ve Xlarge. Fiyatları 18,50 ile 33,50 TL arasında değişiyor. Dilim pizzanın fiyatı ise 4,5 TL. Pizzanın
yanında salata da servis ediyoruz. Fiyatları 4,5-6,5 TL arasında değişiyor.


“Hayatta pizza yapmaktan güzel bir şey yok”
Mert Yılmaz ve Semih Pilosof (önde): “Amerika’dan gelen baş aşçıdan bir aylık pizza yapımı eğitimi aldık. Hayatta pizza yapmaktan daha
güzel bir şey yok.”