Cumartesi Baudelaire

Baudelaire

11.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kendi deyişiyle şiire yabancı bir filozof olan Sartre, Fransız şiirinin en büyük ismi Baudelaire’in dehasını ortaya koyduğu biyografide, şiirin şairde ne kadar hüküm sürdüğünü gösteriyor.

Baudelaire

BAUDELAIRE

Haberin Devamı

Jean Paul Sartre
Çev: Alp Tümertekin /
İthaki Yayınları / 19 TL
Kendi deyişiyle şiire yabancı bir filozof olan Sartre, Fransız şiirinin en büyük ismi Baudelaire’in dehasını ortaya koyduğu biyografide, şiirin şairde ne kadar hüküm sürdüğünü gösteriyor. Yanı sıra Baudelaire’in özel yaşamına mercek tutan filozof onun annesine, üvey babasına bakışını; yazınla, şiirle, görsel sanatlarla ilişkisini; aşka bakışını hem varoluşçu hem de ruhçözümcü bir yaklaşımla anlatıyor.

KEDİLERİN DİLİ

Spencer Holst
Çev: Abdullah Başaran / Dedalus / 14 TL
Yeraltı edebiyatının sevilen isimlerinden Holst; kedi karakterlerini zebraca konuşturduğu, Mona Lisa ile Buda’yı cennette buluşturduğu öykü kitabında mantık dizgisini ve bilinç akışını saf dışı bırakarak gerçeküstü bir masal anlatıyor.

Haberin Devamı

MODERN TÜRK ŞİİRİNDE FRANSIZ ETKİLERİ

Prof. Dr. Kemal Özmen
Sel Yayıncılık / 30 TL
Kemal Özmen incelemesinde modern şiirin özgünlüğünü sorgularken Tevfik Fikret’ten İlhan Berk’e uzanan bir zaman diliminde Fransızcanın temas ettiği isimleri mercek altına alıyor.

ERIC

Terry Pratchett
Çev: Niran Elçi / Delidolu / 18 TL
Pratchett’ın 41 kitaptan oluşan kült serisi “DiskDünya”nın Türkçeye çevrilen yeni kitabı “Eric”, “Faust”tan “İlahi Komedya”ya, Aztekler’den cehennemin dibine ve hatta evrenin doğuşuna varan eksantrik bir yol hikayesine uzanıyor.