Cumartesi Biz onları oyuncu bilirdik...

Biz onları oyuncu bilirdik...

09.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Onları oyuncu olarak tanıyoruz. Reklam filmlerini seviyor, dizilerini ilgiyle izliyor, filmlerini merakla bekliyoruz. Oysa onların oyunculuktan başka, çok iyi oldukları bir alan daha var; müzik.

Biz onları oyuncu bilirdik...

Televole’lerin hüküm sürdüğü dönemde en çok sorulan sorulardan biriydi; “Mankenden şarkıcı olur mu?” Tatmin edici bir cevap bulundu mu bilmiyoruz. Bildiğimiz; devrin artık “oyuncu-şarkıcı” devri olduğu...

Haberin Devamı

Ayça Varlıer

Albümde beş bestesi var

Amerika’da müzikal sinema eğitimi alan ve oyunculuk mastırı yapan Ayça Varlıer’i “Gümüş” dizisiyle tanıdık. Varlıer, “Leyla’nın Evi” oyunundaki performansıyla hem Afife Jale hem de Sadri Alışık ödülü aldı. “Yunuslara Özgürlük” platformunun sıkı bir destekçisi olan oyuncu, en son Kurtuluş Savaşı’nda cepheye giden 63 öğrencinin hikayesini konu alan “Taş Mektep”te rol aldı. Her fırsatta müziğin çocukluktan beri hayatında önemli bir yerde olduğunu söylüyordu. Zaman zaman caz kulüplerinde de sahneye çıkan Varlıer’in yaklaşık sekiz yıldır üzerinde çalıştığı albümü “Elif” adını Varlıer’in göbek adından alıyor. “Elif”te yer alan sekiz şarkıdan beşi kendi bestesi. Varlıer’in müzik alanında en büyük destekçilerinden biri de sevgilisi, müzisyen Emir Ersoy.

Haberin Devamı

Biz onları oyuncu bilirdik...

Hakan Kurtaş

“Bi Aralık” müzik grubu kurdu

Mimar Sinan Üniversitesi, tiyatro bölümü mezunu olan Hakan Kurtaş, Dot’un “Punk Rock” ve “Supernova” isimli oyunlarında yer almıştı. “Bir Çocuk Sevdim” dizisinin yanı sıra “Vücut” filminde de oynayan Kurtaş, Efe Tunçer ve Ulaş Tuna Astepe ile bir grup kurdu; “Bi Aralık”. Grubun şarkılarını Myspace’te dinlemek mümkün.

Biz onları oyuncu bilirdik...

Mustafa Avkıran

Garajistanbul’da “Sabahlar Olmasın”

BUGÜNlerde “Kuzey Güney”de oynayan Mustafa Avkıran. Uzun yıllar Devlet Tiyatroları’nda görev yaptı. Pek çok dizide ve filmde rol alan Avkıran, Garajistanbul’un da kurucularından. Avkıran şimdilerde burada “Sabahlar Olmasın”
isimli geceler düzenliyor.

Biz onları oyuncu bilirdik...

Erdem Yener

Yeni albüm ilkbaharda

Erdem Yener’in müzik sevdasında “Öldüğünde bir akrabam ölmüş kadar üzüldüm” dediği Michael Jackson’ın büyük payı var. Lisedeki müzik grubuyla yarışmalara katılan Yener, prodüksiyon asistanlığından cast direktörlüğüne dek pek çok iş yaptı. Bir kek reklamıyla yıldızı parladıktan sonra çeşitli sit-com’larda rol alan ve sunuculuk yapan Yener bugünlerde Avea reklamlarında oynuyor. Yener’in ilk albümü “Kirli” 2008’de çıkmıştı. Yeni single’ı “Rüyalar Kızı” ise 2013’ün ocak ayında çıktı. Yener şimdilerde baharda çıkmasını planladığı albümünün hazırlıklarıyla meşgul.

Haberin Devamı

Biz onları oyuncu bilirdik...

Bartu Küçükçağlayan

Takma adı Canavar Banavar

“Yalan Dünya”da evin “biraz değişik çocuğu” Orçun’u canlandıran Bartu Küçükçağlayan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gördü. “Inishmore’lu Yüzbaşı”, “Kumarbazın Seçimi” ve “Şeylerin Şekli” başta olmak üzere pek çok tiyatro oyununda rol aldı. “Haziran Gecesi”, “Çapkın” ve “Binbir Gece” dizilerinde oynayan Küçükçağlayan “Çoğunluk” filmindeki Mertkan rolüyle de Altın Portakal başta olmak üzere pek çok ödüle layık görüldü. Geçtiğimiz sezonun en çok beğenilen oyunlarından “Güzel Şeyler Bizim Tarafta”da da rol alan Küçükçağlayan, Krek ekibinin bir üyesi. Küçükçağlayan, Canavar Banavar takma adıyla Büyük Ev Ablukada isimli grupta gitarist ve solist olarak yer alıyor. Grubun ilk albümü “Full Faça” geçtiğimiz aralıkta çıktı.

Biz onları oyuncu bilirdik...

Timuçin Esen

Esen’in ilk albümü; “Mayhoş”

Konservatuvarda başladığı tiyatro eğitimine İtalya ve Amerika’da devam eden Timuçin Esen “Gurbet Kadını” dizisiyle tanındı. Meltem Cumbul ve Şener Şen’le birlikte rol aldığı “Gönül Yarası”ndaki rolüyle Altın Portakal aldı. Esen’i, yönetmenliğini Uğur Yücel’in yaptığı “Yazı Tura” filminde asker, “Hırsız Polis” dizisinde Mavi’ye âşık Çınar olarak izledik. Devin Özgür Çınar’la rol aldıkları “Mikado’nun Çöpleri” isimli oyun büyük beğeni topladı. Çeşitli mekanlarda sahneye çıkan Esen’in müzik yolculuğu 2011’de çıkardığı “Mayhoş” isimli albümle taçlandı.

Haberin Devamı

Biz onları oyuncu bilirdik...

Renan Bilek

Şarkılı gösteri

“Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin “Her eve lazım Süleyman”ı Renan Bilek, tiyatroya, müzisyen olduğunda sahnede nasıl duracağını öğrenmek için başladığını söylüyor. Sonra istikamet televizyonu gösterse de müzikten hiç kopmamış. Grubu Leke’yle uzun yıllar Türkçe rock yaptıktan sonra 1988’de “Leke” adında bir albüm çıkarmış. Haluk Levent’in bir dönem birlikte çalıştığı müzisyenlerden biri olan Bilek, “Aramızda Kalsın” isimli gösterisinde de şarkılar söylüyor.

Biz onları oyuncu bilirdik...

Erdem Akakçe

Gece yarısından sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde

Bilkent Üniversitesi, tiyatro bölümü mezunu olan Erdem Akakçe aralarında Afife Jale’nin de bulunduğu pek çok ödül aldı. “Biz Size Aşık Olduk” ve “Bir İstanbul Masalı” dizilerinde rol alan Akakçe “Anlat İstanbul”, “Ara”, “Karanlıktakiler” ve “Nar” başta olmak üzere pek çok filmde oynadı. Şimdilerde “Beni Böyle Sev” dizisinde oynayan Akakçe’nin grubu Erdem Akakçe Band her pazar gece yarısından sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde çalıyor.