Cumartesi Bu yaz gelinlerin omuzları düşük

Bu yaz gelinlerin omuzları düşük

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yılın gelinlik trendleri, elbiselerin omuz dekoltesi ve kol boyu uzunluğu etrafında şekilleniyor. En çok öne çıkan model düşük omuzlular. Uzun kollu ya da askısız modeller de seçenekler arasında

Bu yaz gelinlerin omuzları düşük

Dantelli, işlemeli, kabarık, kuyruklu, minimal... Gelinlik modellerini kategorize eden çok seçenek var. Sezonlar değiştikçe bunlardan bazıları baskın çıkıyor, birkaç sezon boyunca trendleri belirliyor. Omuz dekoltesi ve kol boyu uzunluğu ise bir gelinin ve gelinliğin stiline yön veren en önemli etkenlerden. Zira eteklerin hacmi değişse de boyları ve formları pek değişmiyor. Bu yılın en dikkat çekici trendleri ise düşük omuzlar, uzun kollar ve aslında tahtının sallanmasına hiçbir zaman izin vermeyen straplezler. Üst silüetinizin nasıl olacağına karar verin; organzeler, çiçek aplikeleri, taşlar, nakışlar, şifonlar detay olur.

Haberin Devamı

Hem zarif hem seksi

Tasarımcılar bu sezon hem hazır giyimde hem haute couture’de hem de gelinlik modasında straplez ve askılı arasında kararsız kalanları kurtaracak şık seçenekler yarattı. Omuz dekoltesini seven ama straplezi klasik bulan gelinler için en ideali ise düşük omuzlar. Zira gece elbiselerinde fazlaca karşımıza çıkan tek askıların asimetrik görüntüsü gelinliklere pek yakışmıyor. Tabii George Clooney ile evlenirken düşük omuzlu, Oscar de la Renta gelinlik giymeyi tercih eden Amal Alamuddin’in de bu trendin ortaya çıkışında etkisi büyük. Zarafetten ödün vermeden seksi ve gizemli bir gelin olmak istiyorsanız hem kabarık eteklere hem de denizkızı modellerine kolayca uyum sağlayan yarım omuzlar tam size göre.

Haberin Devamı

Bu yaz gelinlerin omuzları düşük
Eskimeyen klasik
Trendler ne kadar değişirse değişsin, gelinlik butiklerinde straplez modellere ayrılan bölümlerin metrekaresinde küçülme olmayacak gibi. Omuzları ve kolları tamamen açıkta bırakan straplez gelinlikler; tül, dantel ve organzelerle bir araya geldiğinde kendini daha iyi gösteriyor. Ama dikkat, göğüsleriniz çok büyük ya da çok küçükse sizde iyi durmayabilirler.
Bu yaz gelinlerin omuzları düşük
Düşes’in başlattığı trend
Prens William ve Kate Middleton’ın düğününün üzerinden dört yıl geçti ancak Middleton’ın 50’li yıllardan sonra yeniden başlattığı uzun kollu gelinlik modası hiç geçmiyor. Grace Kelly’nin efsane gelinliğini de andıran uzun kollu modeller, “kraliyet tarzı” düğünlere hayranlık duyanlar için biçilmiş kaftan. Üstelik bedeni şifonlar ve dantellerle saran bu gelinlikler kimi zaman derin dekoltelerden bile daha cesur görünebilir.
Bu yaz gelinlerin omuzları düşük
alış-veriş
-Sophia Webster’ın “Happily Ever After” (Sonsuza dek mutlu) yazan çantası evliliği eğlenceli bir partiyle kutlayacak pop gelinler için ideal. Fiyatı 354 avro.
-Sade bir gelinlikte hareketi aksesuarlarla yakalamak en iyisi. Aquazzura ayakkabılar ponponu ve püskülüyle çok neşeli. Düğünden sonra da giyilebilir. Harvey Nichols’ta 1.950 TL.
-Gelinler gecenin sonuna doğru yüksek topuklara isyan edince, imdada zarif babetler yetişiyor. İnci Deri’nin Loveetc koleksiyonunda 129.90 TL.
-İç çamaşırı da önemli. Intimissimi takımın altı 49, üstü 119 TL.
Bu yaz gelinlerin omuzları düşük
Duvaksız gelin olur
Kuaförlerin en önemli gelir kaynaklarından biri “gelin başı”dır malum. Neyse ki yıllarca kutu kutu saç spreyi ve firkete harcanarak duvağı saçın metrelerce üzerindeymiş gibi gösteren o rüküş topuzlar geride kaldı. Hatta gelinliğin en önemli tamamlayıcısı olan duvaklar da son yıllarda yerini zarif saç aksesuarlarına bırakmaya başladı. Artık dünyanın en önemli gelinlik tasarımcılarının koleksiyonlarında duvak yerine, doğal saçların eşlik ettiği tokaları, taçları görüyoruz.
Geceye “hafif kafayla” devam
En çok rağbet görenlerin başında parıltılı taşlarla bezeli modeller geliyor, ardından sırayı inciler ve antik Yunan taçlarını andıran yapraklı saç bantları alıyor. Hatta Vakko, Pronovias, Oleg Cassini gibi markaların saç aksesuarları için artık ayrı bir kategorileri bile var. Tuba Ünsal da Kerastase için markanın anlaşmalı olduğu danışman kuaförlerde satılan saç mücevherleri tasarladı örneğin. İlham için Carolina Herrera, Jenny Packham ve Oscar de la Renta’nın gelinlik koleksiyonu defilelerine göz atın derim. “Saç aksesuarlarını beğeniyorum ama duvak da istiyorum” derseniz, gecenin ortalarına doğru duvağınızı şık tokalarla değiştirip eğlenmeye daha “hafif kafayla” devam etmeyi deneyebilirsiniz.
Bu yaz gelinlerin omuzları düşük
kısa kısa
İlham Kongo’dan
The Woolmark Company yün trendlerini belirleyip sektöre ilham vermek için her yıl belli temalarla The Wool Lab kılavuzunu oluşturuyor. Bu yılın en dikkat çekici temalarından biri ilhamını Kongo’nun 70’lerdeki diktatörlük rejimine karşı halkın protestosundan alan “Sapeur”.
Beklenen kampanya
Başrolünde Rihanna’nın yer aldığı Christian Dior kampanya filmi, Steven Klein tarafından Versay bahçelerinde çekildi. Heyecanla beklenen filmde Rihanna’ya gri bir elbise ve Diorama çanta eşlik ediyor.
Koş İstanbul
Nike Women’s İstanbul koşusu 6 Haziran’da. Küçükçiftlik Park’tan başlayarak aynı noktada sona erecek yarışmanın birincisi, Stockholm’deki koşusuya gitme şansını yakalayacak. Nike.com/istanbul’dan kayıt yaptırabilirsiniz. n