Cumartesi Çernobil Duası

Çernobil Duası

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eserleri “Zamanın acılarına ve yürekliliğine adanmış bir anıt” olduğu gerekçesiyle 2015 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi olan Svetlana Aleksiyeviç’in Çernobil’den yüzlerce kişiyle görüşerek hazırladığı kitabı, felaketin 31. yılında Türkçe yayımlandı

Çernobil Duası

ÇERNOBİL DUASI

Haberin Devamı

Svetlana Aleksiyeviç /

Çev: Aslı Takanay / Kafka Kitap / 25 TL

Eserleri “Zamanın acılarına ve yürekliliğine adanmış bir anıt” olduğu gerekçesiyle 2015 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi olan Svetlana Aleksiyeviç’in Çernobil’den yüzlerce kişiyle görüşerek hazırladığı kitabı, felaketin 31. yılında Türkçe yayımlandı. Görüştüğü kişilerle yaptığı kayıtları monologlar halinde bir araya getiren yazar, bunları sıraya koyarak hepsini başlıklar altında topluyor.

KEMAL’DEN PİRAYE’YE MEKTUPLAR

Kemal Tahir / İthaki Yayınları / 49 TL

Yeşim Bilge Bengü’nün büyük bölümünü Piraye Koleksiyonu’ndan derlediği kitap, Kemal Tahir’in Nâzım Hikmet’e ve Piraye’ye yazdığı mektuplardan mürekkep. Mektupların başlangıç tarihi ise 1940...

Haberin Devamı

KOZMOS

Witold Gombrowicz / Çev: Nece Taluy Yüce / Everest Yayınları / 18 TL

Gombrowicz’in romanı doğada bir tatil geçirmek isteyen iki gencin kaldıkları pansiyonda yaşadıkları garip olaylarla açılıyor. Roman, özgürlük ve cinsellik gibi konuları irdeliyor, polisiyeden de güç buluyor.

ANNE FRANK’İN HATIRA DEFTERİ

Anne Frank / Çev: Can Yücel / İş Bankası K.Y. / 16 TL

İlk kez 1958’de Yeni Matbaa tarafından basılan ve Can Yücel’in çevirdiği günlüklerin sahibi, II. Dünya Savaşı’nda soykırımdan kaçarak yaşamını gizlice sürdürmeye çalışan küçük kız çocuğu Anne Frank.