Cumartesi Dalgaların üstünde vapurda egzersiz

Dalgaların üstünde vapurda egzersiz

12.12.2020 - 03:06 | Son Güncellenme:

İBB Şehir Hatları ve Spor İstanbul’un iş birliğiyle başlayan Vapurda Egzersiz etkinlikleriyle şehrin vapur yolcuları denizin üstünde sabah sporlarını yapma imkanı buluyor.

Dalgaların üstünde vapurda egzersiz

 

Motorlar maviliklere sürülürken tam da Nazım Hikmet’in dediği gibi özlemle beklediğimiz güzel günleri anımsatan bir anons geçiyor Şehir Hatları Vapurları’nda bugünlerde. Eminönü-Üsküdar ve Kadıköy-Beşiktaş hattında seyahat eden yolculardan kimi önce küçük bir şaşkınlıkla başını kaldırıyor telefonundan kimi sabah mahmurluğunu atmaya çalışıyor tatlı tatlı. Yolcular karşılarında enerjik, yüzlerinde kocaman gülümsemeleriyle Spor İstanbul’un deneyimli eğitmenleri Emel Akkoç ve İlhan Kara’yı görüyor anons sonrasında. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları ile Spor İstanbul’un iş birliğiyle başlayan etkinlikler özellikle pandemi döneminde hareketsiz kaldığımız süreçte insanlara spor bilinci kazandırmak ve vapur keyfini yolcular için sabah sporlarını yapıp işlerine ya da evlerine giderken verimli bir alana dönüştürmeyi amaçlıyor. Daha aktif bir İstanbul için yola çıkılan proje henüz ikinci haftasında. Biz de Eminönü’nden vapura atladık ve şehrin deniz yolcularıyla birlikte, dalgalar eşliğinde sabah sporumuzu yaptık.

Haberin Devamı

Spor kültürünü kent yaşantısıyla birleştirip, toplumun yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, “Sporu geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Yeni dönemde insanların spora gittiği değil sporun insanlara gittiği ortamları artırmayı amaçlıyoruz. Online evde egzersizler, sabah sporları ve vapurda egzersiz buna örnek. Dolasıyla Şehir Hatları ile yaptığımız bu çalışma beni heyecanlandıran etkinliklerimizden bir tanesi” diyor.

Bir yanda eşsiz İstanbul manzarası diğer yanda spor eşliğinde kıta değiştirme deneyimi bu şehrin büyüsüne bir kez daha inandırıyor insanı. Her şey çok yeni olmasına rağmen bindiği vapurda eğitmenlerle karşılaşmayı uman yolcular şimdiden çoğalmaya başlamış. Spor İstanbul’un deneyimli eğitmeni İlhan Kara, “Pandemi nedeniyle evlerden çıkılamadığı bir dönemde sporu bir anlamda insanların ayağına getirmiş olduk. Onları çok fazla terletmeden, sosyal mesafeyi koruyarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Asıl amacımız farkındalık yaratmak. İnsanlar vapur yolculuklarında telefonlarında oyun oynamak yerine bize 10 dakika katıldıklarında vapurdan çok daha mutlu ve dinamik iniyorlar. İstanbul’un buna ihtiyacı varmış. Biz sizi gözlüyoruz, ne zaman sizinle karşılaşacağız? Özellikle sizin spor yaptırdığınız saatte vapurda olmaya çalıyoruz diyen yolcular oluyor” diye anlatıyor.

Haberin Devamı

Dalgaların üstünde vapurda egzersiz

İki hatta başladı

Pazartesi günleri 08:45 Beşiktaş-Kadıköy seferiyle başlayan egzersizler, hattaki 10:15 seferiyle son buluyor. Çarşamba günleri de 09:00 Üsküdar-Eminönü seferiyle başlayan egzersizler, hattaki 11:05 seferiyle tamamlanıyor. Etkinliğin önümüzdeki günlerde başka hatlarda da uygulanması hedefleniyor. Spor İstanbul’un fitness eğitmeni Emel Akkoç da ilk etapta katılım konusunda çekingenlik yaşayanların bunu deneyimledikten sonraki memnuniyetlerini şu sözlerle anlatıyor: “Önce bir çekindim ama çok iyi geldi, vücudum rahatladı, çok teşekkür ederiz, çok güzel bir etkinlik oluyor diyen çok fazla yolcu oluyor. İşine vapurla giden insanı düşünün haftada iki gün 10-15 dakikasını ayırarak hayatına sporu alacak. Bugüne kadar sporu isteyenler bize geliyordu buradaki temel fark hayatlarında spor olmayan insanların ayağına sporu getiriyoruz. Boyun kası en durağan nokta telefon dolayısıyla önce orayı hareketlendirip sırta, oturuşa, ayağa kalkıp vapurdan indiğinde zımba gibi hissedeceği noktaya kadar gidiyoruz.”