Cumartesi Evde garantili eğlence

Evde garantili eğlence

26.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yılbaşına beş gün kaldı, eve arkadaş çağıracak olanların vakti azaldı. Hâlâ ne yapacağına karar veremeyenler için işi bilenlere garantili yöntemler sorduk

Evde garantili eğlence

YEMEK

“Hindiden ve yeni yıl kurasından vazgeçilmez”
Tuvana Büyükçınar (Tasarımcı)

- Her sene farklı bir renge boyadığım çam ağacım, kapı süsüm, arkadaşlar arasında yeni yıl kurası düzenlemek, evi çiçeklerle donatmak, yeni yıla özel şovlar sergileyen dansözler, tombala, hindi ve şarap vazgeçilmezlerimden.
-Bu sene aksesuarlarda gümüş ve altın renklerini bir arada kullanabilirsiniz. Sofradaki çiçeklerin arasında simli çiçekler ya da varak boyanmış yapraklar kullanarak masanıza ışıltı katabilirsiniz. Yemek takımı kullanmak yerine bu sene her arkadaşınız için üzerinde arkadaşınızı anlatan eğlenceli bir detay ya da desen yer alan farklı bir tabak seçerek kişiye özel bir yemek takımı oluşturabilirsiniz. Hatta bu tabakları arkadaşlarınıza hediye ederek hoş bir jest yapabilirisiniz.
-Şarap, rakı, viski gibi farklı boyutlardaki kadeh ve bardakların içine bir miktar su doldurun ve bu suyu kumaş boyası ile renklendirdikten sonra içine minik bir mum yerleştirin. Sonra bu bardakları altı aynalı bir tepsi içine koyun. Dilerseniz boya ile birlikte, suya bir miktar koku da ekleyebilirisiniz. Tepsinin içinden yansıyan ışık ve renkler tüm misafirlerinizi büyüleyecektir.


NE YAPALIM?

“Televizyon açık olsun, sessizce TRT izleyin”
Ayşe Kucuroğlu (İşletmeci)

-Müzik kusursuz, içki bol olmalı. Yemek öncesinde eski viskiler ikram edilmeli. Votka veya şampanya da çok hoş olabilir. Benim tercihim sıcak şarap olurdu.
-Yeni yıllarda eski modayı uygulamaktan yanayım. Televizyon mutlaka açık olmalı. TRT kanalı sessiz bir şekilde açık kalmalı. Çok iyi müzik olmalı, sorun çıkmamalı. İçerde iyi bir DJ kesinlikle olmalı. 80’li veya 90’lı yıllara ait şarkılar çalabilir.
-Kırmızı, yeşil ve beyazı karıştırarak eğlenceli bir masa hazırlanabilir. Samimi bir sofra olur.Yemekleri kendim hazırlamayı tercih ederim. Benim olmazsa olmazım hindi mutlaka alınmalı. Yılbaşı ağacım bu gecenin anlamını belirten güzel bir dekor. Ben olsam partiye katılan arkadaşlarıma sürpriz hediyeler alıp sandalyelerine asardım.
-Manasız süslemelere gerek yok, hatta 12’ye girerken de kafalara karton şapkaları takmasak daha iyi olur sanki.

“Tarzı birbirine yakın kişileri çağırın”
Emre Ergani (İşletmeci)

-Artık belli bir teması olan partiler tercih ediliyor: 80’ler veya kıyafet partileri gibi. Ona uygun müzik, dekor ve kostümler ayarlanıyor. Herkes partinin konusuna göre eğleniyor.
-Bir yılbaşı partisini ateşleyen her zaman müzik ve alkoldür. En önemli konulardan biri, partide tarz olarak birbirine yakın insanların davet edilmesidir. Evde parti verecek olsaydım eğlence tarzları ve hayatları birbirine çok yakın insanları çağırırdım. Ama dışarıdan gelecek belli sayıda insanlarda partiye renk katacaktır.
-Benim işim gereği sürekli organizasyon yaptığım için yalın bir parti tercih ederdim. Abartı olmadan sade ve güzel bir ortam yaratırdım. Çok yakın dostlarımla beraber olurdum.


MÜZİK

Evde garantili eğlence



“Partiyi Orhan Gencebay’la kapatın”

Haberin Devamı

Murat Meriç (DJ)
-“Yaz Yaz Yaz” / Hepsi (gecenin başlarında, hafif salınımlar için)
-“Ben Kalendermeşrebim” / Aylin Aslım
ve Tayfası (eğlenceyi ateşlemek için)
-“Lambaya Püf De” / Barış Manço (eğlencenin doruk noktasında)
-“Kalplere Vur Bir Zımba” / Zeki Müren (12’ye yaklaşırken)
-“Resim” / Ajda Pekkan (saat 12’yi vurmadan hemen önce, bir önceki yılı uğurlarken)
-“Sen Gidince” / Beyaz Kelebekler
(saat 12’yi vurduğunda)
-“Hepsi Senin mi?” / Tarkan (yeni yılın ilk dakikalarında, eğlenceyi yeniden ateşleyin)
-“Komşu Kızı” / Erkin Koray (arada sakinleşmek, yerinizde salınmak istediğinizde)
-“Senden Daha Güzel” / Duman (sabahın ilk saatlerinde, hep bir ağızdan söyleyin)
-“Batsın Bu Dünya” / Orhan Gencebay (gecenin sonunda, dağılmadan hemen önce, slogan niyetine)

“Gece yarısı Ajda çalın”
Suat Ateşdağlı (DJ)
23.00’ten itibaren tempoyu artırın. Tam gece yarısı Ajda Pekkan’ın “Resim”ini çalın.
“Beggin” / Frankie Valli
“Resim” / Ajda Pekkan
“I Will Survive” / Gloria Gaynor
“YMCA” / Village People
“Yanayım” / Babutsa
“I Got A Feeling” / Davit Guetta & Black Eyed Peas
Gram” / Serdar Ortaç
“Deep Fear” / Sidekick
“Salla” / Atiye

NE HEDİYE ALACAĞIZ?

Evde garantili eğlence



CÜZDAN KAMPANYASI
Hediye denince akla gelen ilk şeylerden biri de cüzdandır şüphesiz. Matraş’ta iki adet cüzdan alana üçüncüsü hediye ediliyor. Ayrıca yüzde 50’ye varan indirimler var.


DİJİTAL FOTOĞRAF ÇERÇEVESİ
-Dijital fotoğraf çerçevesi ile hem her eve uygun bir hediye seçmiş hem de çağa da ayak uydurmuş olursunuz. Philips’in SPF 2017 modelinin fiyatı 199 TL.

KIRMIZI DON OLMADAN OLMAZ
-Kırmızı donsuz geçen yılbaşına artık yılbaşı denmiyor! Son an telaşı yaşamadan kırmızı
don alışverişinizi tamamlayın. Çimpa’nın
Tweety’lisi 5 YTL.

ŞİMDİDEN SÜRPRİZ TATİL
-Birisine sürpriz bir tatili şimdiden hediye etmek hem daha ucuza gelir hem de armağanı alacak kişi için yeni yıla girerken motivasyon olur. Uludağ’daki Kar Tanesi otelinde sürpriz bir hafta sonu tatili mesela. Ya da Seyşeller! Emirates’in kampanyası ile 31 Ocak’a kadar alınan biletler gidiş dönüş 493 avro.

Yazarlar