Cumartesi Grup üyeleri anlatıyor

Grup üyeleri anlatıyor

29.11.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Grup üyeleri anlatıyor

Grup üyeleri anlatıyor






Gani Müjde'nin öncülük etmesiyle kurulan Feminem, altı kadından oluşan bir müzik grubu. 2001 yılında bir televizyon programı için bir araya gelen grup, şimdilerde bir albüm çıkarmak için uğraşıyor. Grup üyelerinden Ceyda Pirali, "İdeallerimiz doğrultusunda ilerliyoruz" diyor. "Karşımıza çıkan teklifleri değerlendirseydik, bir anda patlamamız ve büyük paralar kazanmamız çok kolaydı. Davulcumuza kamçı kullandırmayı, çellocumuza transparan bir kıyafet giydirmeyi teklif ettiler. Ama biz bu tarz skandallarla gündeme gelmek ve cinsiyetimizi ön plana çıkarmak istemiyoruz."



Bu grubun fikir ve isim babası Gani Müjde. Eylül 2001'de, atv'deki "Ceyhun Yılmaz Show" isimli televizyon programı için bir grup kurmak istiyordu. Sadece kadınlardan oluşan bir orkestranın ilginç olacağını düşünüyordu. Grubun ismini verirken Eminem'den etkilendiği kesin.


Hayır, beraber devam edeceğimizi düşünmemiştik. Daha sonra yapacağımız müzik tarzına göre yeni elemanlar aldık. Örneğin, grupta vokalist yoktu.

"LDP Marşı bizim bestemiz"


İlk olarak atv'de yayınlanan "Ceyhun Yılmaz Show" programıyla işe başladık. Daha sonra yine atv'de yayınlanan "Telekolik" yarışma programında televizyon orkestrası olarak çalışmalarımızı sürdürdük. Liberal Demokrat Parti Marşı'nın bestesini ve düzenlemesini yaptık.


Hayır, sadece bir siparişti.


Haziran ayından beri Baltalimanı'ndaki gece kulübü Eylülist'te çalıyoruz. Zamanla belli bir dinleyici kitlemiz oluştu. Onun dışında ekstralarımız var. Albüm çalışmalarımız da sürüyor.


Nostaljik parçaların yanı sıra film müzikleri, Latin ve caz standartları, nostaljik Türkçe pop, modernleştirilmiş türkü ve halk ezgilerine yer veriyoruz. Amacımız tüm eserlere özgün düzenlemeler ve farklı tınılarla yepyeni bir boyut kazandırmak ve bunları dinleyicilerle paylaşmak.

"Bazı kadınlar kocalarını bizden kıskanıyor"


Programlarımız kabare havasında geçiyor. Espriler yapılıyor, aşk ve tutku üzerine hikayeler anlatılıyor.


Bazen canımızı sıkan şeyler oluyor. Aslında çok aldırmıyoruz çünkü içkili ortamlarda, insanlar kendini kaybedebiliyor. Ama biz o mesafeyi koruyoruz.


Tabii oluyor. Bu çok doğal, sahnede altı kadın varsa, kadın erkeğini kıskanır. Ama bunun yanında çok destek gördüğümüz kadınlar da oldu.


Biz zeki kadınlarız. Duygularımıza
kapılıp bazı şeyleri kompleks yapmıyoruz. Birbirimizin yeteneklerini kıskanmak yerine onlardan faydalanmayı tercih ediyoruz.


Şu anda ideallerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Maddi açıdan da bunun cefasını çekiyoruz denilebilir. Bize bir teklif gelmişti. Bizim patlamamız ve büyük paralar kazanmamız çok kolaydı. Türkiye'de en ufak bir skandal isminizi duyurmak için yeterli oluyor. Her şey ticari düşünülüyor.


Hayır. Bu, grubun konseptine aykırı. Biz bir enerji yakaladık ve ruhsal açıdan birbirimizi tamamladığımızı düşünüyoruz. Ayrıca, biz böyle tanındık. Bu nedenle bir erkeğin bu gruba katılması olanaksız.

"Aslında hayatımız gece hayatına pek uygun değil"


Olmaz mı? Aslında bizim hayat tarzımız gece hayatına pek uygun değil.


Stilistimiz bize birer smokin tasarladı. Ayrıca Doğu tarzı bir şeyler de hazırlıyor.


Çevremizdekiler bizim için "Kadınlar ama çalıyorlar!" sloganını önerdi. Bizi dinlemeye gelenler başta "Bunlar kadın grubu, kesin güzellerdir, seksi bir şeyler giymişlerdir" diye düşünüyorlar. n

Zehra Belevi (vokal): "MSÜ Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü mezunuyum. Londra'da müzik üzerine çalışmalara ve araştırmalara katıldım."
Hande Okçuoğlu (bas gitar-vokal): "Punk grubu Böcek'te bas gitara başladım. İki yıl Nezih Yeşilnil'den ders aldım."
Gözde Gülşen (çello): "İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Bölümü'nden 2001'de mezun oldum."
Ceyda Pirali (klavye): "İÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'nde okudum."
Bihter Acar (davul): "2003 yılında Hip Hop Davul Stüdyosu'nda Selami Sevinç ile davul çalışmaları yaptım."
Aslı Özer (trombon): "1994'te İÜ Devlet Konservatuvarı'nda tam zamanlı trombon öğrencisi olarak müziğe başladım. 1998'de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Genç Yetenekler serisinde yer aldım."