Cumartesi ‘Gülümseme ligi’nin son haftaları

‘Gülümseme ligi’nin son haftaları

19.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuzla’da ‘İyilik Şampiyonası’ adında farklı bir sosyal sorumluluk projesi yürütülüyor

‘Gülümseme ligi’nin son haftaları

Bugünlerde yanınıza fotoğraf makineli bir genç gelip üzerinde “Haydi Gülümse” yazan bir kartonu tutarak objektife gülümsemenizi isterse onu kırmayın. Çünkü kendisi bir ‘İyilik Şampiyonası’ yarışmacısı. İyilik Şampiyonası, Aydiya Organizasyon’un Tuzla Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği farklı bir sosyal sorumluluk projesi. İlköğretim ve lise öğrencilerinden oluşan beşer kişilik takımlar ‘sabit’ ve ‘serbest’ olmak üzere iki farklı ligde, çeşitli kategorilerde yarışıyorlar. Sabit ligin kategorileri kitap, oyuncak, atık pil ve kağıt toplama, kuş-kedi-köpek yuvası yapma. Projeyi asıl ilginç kılan ise serbest ligin kategorileri; serbest iyilik, dünyayı kurtaran sunumlar ve gülümseme ligi.

“Tuzla’da fotoğrafı çekilmeyen kalmadı”

Sabit liglerde en çok toplayan en yüksek puanı alıyor. Şimdiye dek 132 bin kitap, 15 bin oyuncak toplandı. Aydiya Organizasyon’un kurucusu Yavuz Yiğit “Dünyanın en büyük stadı Brezilya’daki Maracana stadı. Bir ayda o stat dolusu insanın ellerine birer kitap verecek kadar kitap topladık.”

Serbest liglerde ise önemli olan yaratıcılık. Serbest iyilik liginde yarışmacılar kendi buldukları bir iyiliği hayata geçirip jüriye sunuyorlar. Dünyayı kurtaran sunumlarda her takım seçtikleri bir meseleyle ilgili beş dakikalık bir sunum hazırlıyor. Gülümseme yarışmasında ise en çok gülümseyen insan fotoğrafı çeken en yüksek puanı alıyor. Ünlülerle çekilen fotoğrafların fazladan puanı var. Fotoğraflar şampiyonanın internet sitesine yükleniyor. 1 Haziran’da, şampiyona sona erdikten sonra yarışmada çekilen fotoğraflardan bir sergi açılacak.
Yiğit “Gerçekten Tuzla’da fotoğrafı çekilmeyen kimse kalmadı. Yarışmacılar hafta sonu İstiklal’e gidiyorlar, 500 fotoğrafla dönüyorlar. Ünlülerle fotoğraf çektirmeye fazladan puan veriyoruz diye Nişantaşı’na, İstinyepark’a, dizi setlerine gidiyorlar. Elimizde birçok kuliste çekilmiş, yorgun ama gülümsemeye çalışan sanatçı fotoğrafı var. Toplanan oyuncakların dağıtımı sırasında Kilis’te Başbakan Erdoğan’la ve birçok bakanla da fotoğraf çektirme fırsatı buldular. Şimdiye dek güldürmekte en çok zorlandıkları siyasetçi Devlet Bahçeli oldu” diyor.