Cumartesi "Hayatım Bağdat Caddesi'nde geçiyor"

"Hayatım Bağdat Caddesi'nde geçiyor"

29.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyuncu Merve Oflaz: “Evim, işim, alışveriş yaptığım mağazalar, arkadaşlarım hep Bağdat Caddesi’nde. Kısacası hayatım burada geçiyor”

Hayatım Bağdat Caddesinde geçiyor

Merve Oflaz, 2010 yılında yayınlanan yarışma programı “Survivor”da Türkiye’nin
ilk kadın şampiyonu oldu. Ardından reklam filmleri ve “Kalbim 4 Mevsim” ile “Muhteşem Yüzyıl” dizileriyle karşımıza çıktı. Şimdi Fox TV’de yayınlanan “Not Defteri” dizisinde tarih öğretmeni İclal’i oynayan Oflaz, bir yandan Şaşkınbakkal’da açtığı Cats Pilates’te eğitmenlik yapıyor. 26 yaşındaki oyuncuyla Bağdat Caddesi’nde alışverişe çıktık; almayı çok sevdiği şeyleri, seçtiği markaları ve tatil tercihlerini konuştuk.

“Not Defteri” dizisinde nasıl bir karakteri oynuyorsunuz?

Öğrencilerine karşı katı ama aslında onları şımartmamak için o şekilde davranan tarih öğretmeni İclal’i canlandırıyorum.

Dizinin yanı sıra kendi açtığınız Cats Pilates’te eğitmenlik yapıyorsunuz. Nereden çıktı pilates?

Ben zaten spor akademisi mezunuyum, yıllarca sporla uğraştım. Bir dönem çok uzak kaldım. Sırt ağrıları, duruş bozukluğu ortaya çıkınca pilatese başladım. Sevgilim Selim’le (Sabah) iki yıl pilates eğitimi aldık ve bir ay önce Şaşkınbakkal’da Cats Pilates’i açtık. Hem biz yapıyoruz hem eğitimini veriyoruz.

“Kedili bir şey görürsem dayanamam, hemen alırım!”

“Cats” ismi herhalde çok sevdiğiniz kedilerinizden geliyor...

Aynen öyle. Kedilere karşı özel ilgim var. Şu an beş tane besliyorum. Instagram’da da sürekli onları öperken fotoğraflarımı paylaşıyorum. Çok önemliler benim için.

Haberin Devamı

Kedi sevginiz alışverişinizi etkiler mi?

Evet! Kedili bir şey görürsem dayanamam, hemen alırım!

“Zayıf kalabilmek için neredeyse aç geziyorum”

En sık ne alışverişi yaparsınız?

Ayakkabı ve çanta çok alırım. Markalogy’de Superga, Frye, Mehry Mu, Coccinelle gibi sevdiğim markalar oluyor, tercihim hep orası. Bağdat Caddesi’nde oturuyorum; evim, işim, arkadaşlarım, alışveriş yaptığım mağazalar, her şey elimin altında zaten. Hayatım burada geçiyor.

Alışveriş dışında dışarı çıkma alışkanlığınız var mı peki?

Yaşımın ilerlemeye başlamasından mı bilmiyorum ama artık o alışkanlık kalmadı. Özel bir konser ya da doğum günü varsa çıkıyorum. Onun haricinde sakin şeyler yapmak, sakin bir yere gitmek ilk tercihim.

Haberin Devamı

Ne tarz şeyler yaparsınız mesela?

Caddebostan sahiline inip patenle kayıyoruz Selim’le. Sinemaya gidiyoruz sık sık. En son Julia Roberts’ın “Aile Bağları” filmi ile Leonardo di Caprio’nun oynadığı “Para Avcısı” filmlerini seyrettik. Fantastik, otantik, gerçekleşmesi mümkün olmayan şeyleri anlatan kitapları alıp okuyorum.
Şimdi “Kurt Seyt&Shura”yı okuyacağım.

Tatil için de sakin yerleri mi tercih ediyorsunuz?

Türkiye’de tonlarca para verip tatil yapmaktansa yurt dışında el değmemiş sahilleri olan adaları tercih ediyorum. Santorini’ye gidiyoruz Selim’le. Hindistan, Goa, Şili ve Küba’yı görmeyi çok istiyorum, otantik geliyor. İlk fırsatta gideceğim.

Yemekle aranız nasıldır? Mutfağa girip bir şeyler yapayım der misiniz?

Hiç demem, yapacaksam da salata tarzı şeyler hazırlarım. Tatlı hiç sevmem. Zayıf kalabilmek için neredeyse aç geziyorum.

Bir şey yiyeceğiniz zaman nereleri, hangi yiyecekleri seçersiniz?

Genelde ton balıklı sandviç, salata gibi hafif şeyler yiyorum. Suşi çok severim. Cadde’deki Chinese Express Sushi’ye gidiyorum sık sık. Küçük bir kaçamak yapacaksam da patates kızartması yerim.

“Dudaklarım tamamen kalemin eseri”

Koleksiyonunu yaptığınız bir şey var mı?

Koleksiyon olmasa da takı çok alırım. Cadde’deki “Melek Gümüş”te çok güzel şeyler oluyor. Genelde bronz renk, tasarım yüzük ve kolyeleri beğeniyorum.

Haberin Devamı

Kıyafet alışverişlerinizi nerelerden yaparsınız?

Her şey gibi onu da Cadde’den hallediyorum. Diesel ve Zara’ya mutlaka girip bakarım. Bir de sadece kadınlara özel parçalar satan bir dükkanım var; Zogho, oradan sık sık alışveriş yapıyorum.

Kozmetikle aranız nasıl?

İyidir valla, severim. Gözaltı kapatıcısı, fırça, ruj, kalem hepsini Nars’tan alıyorum. Dudak kalemi kesinlikle vazgeçilmezim. Herkes “Dudağına ne yaptırıyorsun?” diye soruyor, hiçbir şey yaptırmıyorum, tamamen kalemin eseri. Ten rengi bir kalem, üzerine pembe tonlarında ruj ve parlatıcı sürüyorum, hepsi bu. Bu üçünü uygulamadan evden adım atmam. Kaşlarımı da çok soran oluyor, kalıcı makyajla yaptırdım.

Cilt ve saç bakımınız için neler yapıyorsunuz?

Cildime sadece acıbadem sütü kullanıyorum. Doktora gideyim, peeling yaptırayım gibi şeylerle
hiç alakam yok. Kuru bir cildim var. Bazen Yves Rocher’un su bazlı nemlendiricisini sürüyorum. Saçım için de argan yağı, bazen de yumurta akı, zeytinyağı maskesi uyguluyorum. Bir de aktardan bitki özlü, karışım bir şampuan alıp kullanıyorum.