Cumartesi İnsanlık için havalanma vakti!

İnsanlık için havalanma vakti!

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Karşınızda insanlığın ulaşım anlayışına havada, karada ve denizde yepyeni boyutlar katan araçlar; bütçenize göre, seçin, beğenin alın!

İnsanlık için havalanma vakti

İnsanlık için havalanma vakti
Geçtiğimiz yüzyılın başında motorlu araçların ortaya çıkışı insanlık için devrim niteliğindeydi. Aradan yüzyıl geçti, epeydir uzayda dolanıyoruz, yörüngeye üstü açık araba bile fırlattık. Karada hız sınırları çoktan aşıldı, ses duvarı bile yıkıldı. Artık bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz araçları istiyor canımız. Pekala gerçekten havada uçan bir insan görseniz aklınız çıkar mı? Bu fikre o kadar çok alıştık ki, muhtemelen çok da şaşırmayız. Fakat bir tur uçmayı kesin isteriz! Eskiden Superman peleriniyle uçma fikri heyecanlıydı, şimdiyse Iron Man gibi teknoloji marifetiyle havalanmak cezbediyor. Siz de “Tony Stark kadar zengin olsam roketli kostümümle uçmak isterdim” diyorsanız sıkı durun, artık uçabilirsiniz! Bu hafta önümüzde insanlığın ulaşım anlayışına havada, karada ve denizde yepyeni boyutlar katan 3 fantastik araç var. Bütçenize göre, seçin beğenin alın!

Haberin Devamı

Jet Suit - 440 bin dolar

Tony Stark örneğini boşuna vermedik... Gerçekten Iron Man gibi roketlerle donatılmış bir kostümüm olsun diyorsanız, Tony Stark kadar zengin olmanız gerekiyor. Ederi ne olursa olsun işin heyecan verici tarafı: Bu kostüm artık var! Richard Browning adlı Londralı eski bir şehir işçisi, hayallerini gerçekleştirerek dünyanın ilk ticari Jet Kıyafetini üretti. Saatte 50 km hızla uçan Jet Suit, dakikada 4 litre benzin içiyor. Geçtiğimiz kasım ayında İngiltere’deki Reading Gölü üzerinde uçarak Guinness Rekoru kıran Browning, gösterisinin ardından anında 650 bin dolar yatırım alarak bu uçuk projeyi hayata geçirmiş. Şu anda yalnızca 9 adet mevcut olan Jet Suit, Londra’daki Selfridges mağazalarının teknoloji salonunda satışta. Jet Suit’in ilk müşterisi ünlü Hollywood aktörü Tom Cruise, yakında uçuş eğitimi almaya başlayacak. Jet Suit’le yakından ilgilenenler arasında “Görevimiz Tehlike” ve “James Bond” filmlerinin yapımcıları yer alıyor. Browning aynı zamanda İngiliz ordusuyla “heyecan verici” olarak nitelendirdiği bir görüşmeyi de sürdürüyormuş. Fiyatı biraz uçuk mu geldi? Hemen Türk aklını devreye sokalım; seneye ucuzlar, daha hızlısı çıkar. En iyisi beklemek.

Haberin Devamı

Segway Drift W1 - 399 dolar

Karne hediyesi olarak bisiklet isteyen neslin ebeveynleri şanslıydı. Bir sonraki karne dönemine çok var fakat bu ufaklığın yakanızdan kolay kolay düşeceği anlamına gelmiyor. Hele ki Segway’in yeni cambazlığı Drift W1’i gördüyse. Geçtiğimiz ay ABD’de piyasaya çıkan ve deneyimleyenler tarafından olumlu yorumlar alan Drift, paten keyfiyle teknolojiyi buluşturuyor. Havada gitme hissi veren ve kendiliğinden dengeli Segway Drift, saatte 12 km hıza ulaşabiliyor ve toplamda 7 kilo ağırlığında. Yakında Türkiye’de de satışa sunulacak. http://tr-tr.segway.com/

İnsanlık için havalanma vakti

Hover SurfBoard - 12 bin dolar

Jet Ski’yle Bodrum kıyılarında hava atmak mı? Üzgünüz, hiç cool değil. Çünkü artık Hover SurfBoard var. Geçtiğimiz ay YouTube’da ilk videosu yayımlandığında herkesin aklını başından alan, gerçek olup olmadığı konuşulan bu yeni icat, suyun yarım metre üzerinde havada gidebilen bir sörf tahtası. Suyun altında kalan ve dengesini sağlayan bir motor mekanizmasıyla ilerliyor. Bluetooth kumandayla kontrol edilen Hover SurfBoard elektrikle 2.5 saatte şarj olup 1 saat boyunca kullanılabiliyor. Sadece izlemesi bile o kadar keyifliyken, bir de sürmesi nasıl olurdu kim bilir? Böylesi bir oyuncağa 12 bin dolar verebilecek herkes bilebilir elbette...