Cumartesi İstanbul dostları kültür gezilerinde

İstanbul dostları kültür gezilerinde

31.08.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul dostları kültür gezilerinde

İstanbul dostları kültür gezilerinde



İstanbul’da festivaller döneminin kapanmasının ardından İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Fest Tur işbirliği ile yurtiçi ve yurtdışı kültür ve sanat gezileri düzenliyor. Bu gezilerden ilki 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Van, İshakpaşa Sarayı, Ağrı Dağı, Ani ve Erzurum’u kapsayan Doğu Anadolu Kültür Gezisi.
Sanatseverlerin ilgisini çekecek diğer bir gezi ise 4-8 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Kassel ve Frankfurt şehirlerinde gerçekleşiyor. Gezi programı dünyanın en önemli modern sanatlar etkinliklerinden biri olan "Documenta 11 Sergisi" ni kapsıyor.
Bunun dışında 1-6 Eylül tarihleri arasında Mardin, Hasankeyf, Urfa, Nemrut, GAP ve Zeugma’ya yapılacak Güneydoğu’nun İncileri gezisi ve 14-16 Eylül arasında yapılacak Çatalhöyük ve Konya kültür gezileri de programda.
Bu kültür ve sanat gezilerine katılabilmek için İD üyesi olmak gerekiyor. Nisan ayında İKSV ve CNN Türk işbirliğiyle oluşturulan İD yani İstanbul Dostları’nın amacı vakfın etkinliklerini bütün yıla yaymak ve festival izleyicileriyle yakın ilişkiler kurmak.
İD Kültür Gezileri hakkında daha detaylı bilgiyi internette www.istanbul.org adresinden ya da (0212) 216 10 36 numaralı telefondan alabilirsiniz.



























Yazarlar