Cumartesi Jean’lerin gücü adına

Jean’lerin gücü adına

27.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Dantellisi, işlemelisi, pembesi… Büyük küçük herkesin gardırobunda özel yere sahip olan denim, 2019 İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte şekilden şekle giriyor.

Jean’lerin gücü adına

Moda endüstrisinde üretilen hiçbir parçanın etkisi onunki kadar güçlü değil. Denim, herkesin gardırobuna bir şekilde girip yıllarca kalmayı başarıyor, birbirine hiç ama hiç benzemeyen stillerin ortak kümesi haline geliyor. Üstelik bir yandan aynı kalırken bir yandan da kendini sürekli yenileyerek… Düşünün, Yves Saint Laurent gibi bir tasarım dâhisi bile “Onu ben icat etmiş olmayı isterdim” demiş. Ötesi var mı?

Haberin Devamı

Kendini baştan yaratıyor

Aslında yepyeni renklendirme ve işleme teknikleri sayesinde, bu ikonik materyalin kendini yeniden icat ettiği söylenebilir. Zira 2019 İlkbahar/Yaz podyumları denim’in binbir haliyle dolu. Balmain, Chanel, Isabel Marant, Fendi gibi ünlü markaların kimi Vahşi Batı’ya gönderme yapıyor, kimi çiçeklerle onu romantikleştiriyor. Bize de çok sevdiğimiz jean’lerin değerini bir kez daha anlamak düşüyor.

STİL İPUÇLARI

Denim, kişiselleştirmeye en açık materyallerden biri. Hayal gücünüzü kullanın; rengarenk yamalar, çıkartmalar ve rozetlerle bir adım öne çıkın.

Pantolon, şort ve eteklerde bellerin yükselişi hız kesmiyor. Özellikle ‘80’ler modasını andıran modellerin daha uzun süre gözden düşmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu sezon denim’in kapsama alanı mavinin sınırlarını aşıyor; pembe, kırmızı ve sarıyı neşeyle kucaklıyor. Ancak yine de daha formda gözükmek isteyenlerin koyu renkli modellere yönelmesinde fayda var.

Denimden yapılmış kıyafetleri giymek, kullanmak çok kolay ama yine de değerlerini bilip onlara doğru bakmak gerek ki, uzun yıllar boyunca şıklıklarını koruyabilsinler. Koyu ve açık renk jean’lerinizi beraber yıkamamaya özen gösterin ve mümkünse onları kurutma makinesinde kurutmak yerine kendi hallerine bırakın. Tabii yıkamadan önce ters çevirmeyi de unutmayın!

Hafızalara kazınan çift

“Özel davetlere denim’le gidilmez” önyargısını yıkan ikili Britney Spears - Justin Timberlake çifti desek yanlış olmaz. Bir zamanların efsane aşıkları, 2001 yılında Amerikan Müzik Ödülleri’ne katılırken tepeden tırnağa denim’e bürünmeyi tercih etmiş ve hem o günlerde hem de sonraki yıllarda çok konuşulmuştu. Hatta stilleri, zaman zaman moda bloglarında başka ünlü çiftlerin fotoğraflarına bile monte edildi. Bugünün modasına bakıp da onları anmamak mümkün mü?

Jean’lerin gücü adına

ALIŞVERİŞ

Modası asla geçmeyecek bir parçaya yatırım yapmak isterseniz, hakkınızı Levi’s denim ceketlerden yana kullanın derim. ‘80’lerin stilini yansıtan bu model 429 lira.

Jean’lerin gücü adına

Aksesuarlarıyla da denim akımına ayak uydurmak isteyenler Zara’ya göz atabilir. Espadriller 159 lira.

Haberin Devamı

Jean’lerin gücü adına