Cumartesi Kıyamet günü

Kıyamet günü

30.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kıyamet günü

Kıyamet günü

Kıyamet günü

Kimi zaman oturup düşünürüz; hayatı, dünyayı ve evreni yorumlamaya çalışırız. Milliyet gazetesinin 17 Aralık sayısında çıkan bir haber () beni bu bahsettiğim düşüncelere saldı. Gazetenin ana sayfasında yer alan haberin spotu aynen şöyle: "Rusya’nın üç saygın kuruluşundan bilim adamları dev bir göktaşının yarın dünyaya çarpacağını öne sürdüler. Bilim adamlarına göre dünyanın tamamı ya da birçok ülke yarın yok olacak!" Aynı haberi birkaç televizyon kanalının akşam haberlerinde de izledim. Elbette bu habere inanmadım. Dünyanın en önemli konusunun bilim çevrelerince dikkate alınmadığı belliydi. Ben yine de bu konuda araştırma yapmak için internette detaylı bir arama yaptım. Birçok yerli ve yabancı haber ajansı, gazete, TV ve bilim-teknoloji sitesini gezdim ama bu konuda hiçbir bilgiye ulaşmadım. Rus bilim adamları bunu rüyalarında görmemişlerdir herhalde, diye düşündüm. Bu işte bir hinoğluhinlik vardı ama ben sabırsızdım.
Benim bu haberi ciddiye almam için çok neden var aslında. Birincisi haberin Türkiye’nin en itibarlı gazetelerinden birinde çıkması; ikincisi açıklamayı yapan bilim adamlarının dünyanın uzay araştırmaları konusunda en deneyimli ve bilgili kişileri oluşu ve üçüncü olarak da Rusya’nın en itibarlı gazetelerinden "Moscow Times"ın haberi birinci sayfadan verişiydi. En küçük bir söylentinin bile milyonlarca kişinin e-posta kutusuna ulaştığı sanal dünya da bu olaydan bihaberdi.
Düşünün; bir gün bütün TV kanalları "yarın çarpacak olan göktaşı yüzünden gezegenimiz yok olacak" diye bir haber yayınlasa ne yaparsınız? İnsanoğlunun böylesi bir durumda ne kadar acizleşebileceğini hissettim. Çekişmeler, kavgalar, savaşlar, aşklar, anılar, hayat, iş, para; hepsi anlamını yitiriyor.
Akşam haberlerinde bilim adamlarının ikinci açıklaması duyuruldu. Açıklamada bilim adamlarının küçük bir hesaplama hatası yaptığı ve bu sapmayla birlikte göktaşının 2060 yılında dünyaya çarpacağı söyleniyordu. Bu minik heyecan sayesinde gezegenimizin çok özel, hayatın çok güzel olduğunu bir kez daha anladım.
Bilim adamları meteorlara karşı tek silahımızın nükleer füzeler olduğunu söylüyor. Ne garip bir çelişkidir ki dünyayı yok edebilecek bir güç belki de kurtarıcımız olacak.





CUMARTESİ