Cumartesi Konya mutfağından iki güzel seçenek

Konya mutfağından iki güzel seçenek

14.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da 24 Ekim’de düzenlenen Ateşbaz-ı Veli Mutfak ve Mutfak Kültürü Ödülleri organizasyonunda ben de ödüle layık görüldüm. Bu vesileyle size Konya mutfağından iki güzel tarif veriyorum

Konya mutfağından iki güzel seçenek

BİR TABAK

Konya’da 24 Ekim’de yapılan Ateşbaz-ı Veli Mutfak ve Mutfak Kültürü Ödülleri organizasyonunda ödüller sahiplerini buldu. Ben de ödüle layık görüldüm. Ödülleri Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tasarladı. Organizasyonun Onur Kurulu’nda Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de vardı.

Haberin Devamı

Ateşbaz-ı Veli Mutfak ve Mutfak Kültürü Ödülleri önümüzdeki yıllarda da verilecek. Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan Konya’nın mutfağına da değinmemek olmaz. Ben bu şehirden iki güzel tarifi sizinle paylaşıyorum: Bamya çorbası ve etli ekmek. Afiyet olsun!

Bamya çorbası

Hazırlanışı

-Bir tencereye doğranmış eti ve kuyruk yağını koyun, bıraktığı suyu çekinceye kadar eti kavurun. Sade yağı, çok ince kıyılmış soğanları ilave edin ve kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

-Tencereye 3 bardak et suyu veya su ilave edip kapağını kapatın. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dakika kaynatın. Tuzla lezzetlendirin. Suyu azalınca üzerine kalan suyu ekleyin. Temizlenmiş bamyaları, limon veya koruk suyunu katın, kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Bamyalar olana kadar pişirin.

Haberin Devamı

MALZEMELER (4 kişilik)

-250 gr taze bamya

-5 bardak et suyu veya su

-1 su bardağı kuyruk yağı

-100 gr koyun eti

-1 yemek kaşığı
sade yağ

-2 soğan

-1 yemek kaşığı domates salçası

-1 tatlı kaşığı tuz

-1/2 limonun suyu veya koruk suyu

Etli ekmek

Hazırlanışı

-Un, su ve mayayı karıştırın; maya gelişinceye kadar bekleyin. Maya hamurun içinde geliştikten sonra bol unla tezgaha ve merdaneye yapışmayacak şekilde 30-35 santim çapında daireler açın.

-İnce çekilmiş kıyma, ince doğranmış soğan, domates ve biber, ince kıyılmış sarımsak ve maydanozla tuzu karıştırıp yoğurun. Kıymalı karışımdan bir avuç alın, hamurun üzerine yayın. Hamuru fırına sürün. 10-15 dakika sonra fırından çıkarıp servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)

İçi için

-100 gr koyun kıyması -1 küçük boy kuru soğan -2 dal maydanoz -1 diş sarımsak -1 küçük boy domates -1 sivri biber -Tuz

Hamuru için

-150 gr un -1 bardak su -10 gr maya

Konya mutfağından iki güzel seçenek
BİR BARDAK


Corpse reviver

“Ölü dirilten” olarak da bilinen, enerjinizi yükseltebilecek bir kokteyl

Hazırlanışı
Tüm malzemeyi buzla birlikte bir karıştırma bardağında karıştırdıktan sonra kadehe süzün.

MALZEMELER

-3 cl Martell V.S. Cognac
-3 cl Calvados elma brendisi
-1.5 cl Martini Rosso vermut

Yanında ne yemeli?
Bu kokteylin yanında benim tercihim daha ziyade atıştırmalık olan edamame (yeşil soya fasulyesi).