Cumartesi Küçük gazetecilerin renkli gazetesi

Küçük gazetecilerin renkli gazetesi

06.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 2014 şubatından beri Yapı Kredi ile ortak olarak “Renkli Kalemler” projesini gerçekleştiriyor.

Küçük gazetecilerin renkli gazetesi

Bu projede 4’üncü, 5’inci ve 6’ncı sınıflardan gençler gazetecilikle tanışıyor. Yaklaşık üç aylık bir süreçte bir gazete çıkarmak için çalışan çocuklar yardımı ise profesyonel gazetecilerden alıyorlar. İlk buluşmada gazetecilikle ve bir gazetenin yaratım süreciyle ilgili sorularının cevaplarını alırken, aynı zamanda işlemeyi düşündükleri konuları da paylaşıyorlar. Sonrasında araştırmalarını yapıp, yazılarını yazıp hatta fotoğraflarını da çekip gazeteci abi ve ablalarının danışmanlığında gazetelerini hazırlıyorlar.

Haberin Devamı

Şimdiye dek 107 çocuğa ulaşan bu etkinlik 9 farklı şehirde bulunan 10 TEGV Eğitim Parkı’nda uygulandı bu yıl. Bunlardan biri de İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı’ndaydı. Burada Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve Milliyet Ekler’den ben 8 minik gazeteciyle bir araya geldik.

Sorularıyla terlettiler

O kadar çok merak ettikleri şey vardı ki içinde siyaset olan sorularıyla da bizi terlettiler. Biz de onlara gazeteci olmanın, insanları dünyada olan bitenden doğru ve yeterli bilgilerle haberdar etmenin ne kadar önemli ve harika bir iş olduğunu anlattık. Sonuçta ortaya çıkan gazeteyle ve bu “minik gazete”nin künyesinde adımızın geçmesiyle gurur duyduk.

Miniklere ajanda

Külkedisi sahnede
Bugün Trump AVM’nin çocuk katında sevilen masal kahramanı “Külkedisi” sahneye taşınıyor. 13.00’te başlayacak oyun ücretsiz.
Büyükanne ve büyükbabalara
“Torunum Geliyor” etkinliğinde torun sahibi olan ya da olmaya hazırlanan büyükanne ve büyükbabalar kendi çocuklarıyla uyum halinde olabilmek ve çocuk bakımında aktif rol alabilmekle ilgili eğitim alıyor. Etkinlik çarşamba günü saat 10.00’da Central Hospital’da ücretsiz.