Cumartesi Medya ve sanat güncellemesi

Medya ve sanat güncellemesi

16.02.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Alman medya sanatı tarihi M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde sergileniyor

Medya ve sanat güncellemesi

Medya ve sanat güncellemesi

Alman medya sanatı tarihi M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde sergileniyor

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Goethe Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği "UPDATE 2.0 (Medya-Sanat-Güncel)" sergisi, 1997’de başlayan bir projenin devamı. Bu projenin amacı Alman medya sanatı tarihini belgelemek.
Aslında, sergi biçiminde sunulan, bilgisayarlara yüklenmiş programların yanı sıra video, CD-Rom ve internetteki sanatsal çalışmaları içeren bir katalog. Bu katalogda medya sanatı tarihini multimedya ortamında ve canlı olarak görmek mümkün. Projenin özelliği, "hem güncel olana odaklanabilmeyi hem de başka ülkelerdeki medya sanatıyla bir karşılaştırma yapılabilmesini" sağlamak. Update 2.0 (Medya- Sanat-Güncel) M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde 28 Şubat’a kadar açık kalacak.
Fakültede yer alan diğer sergiler Heykel Bölümü Sanat Galerisi’nde Yüksek Lisans Öğrencileri Sergisi, Grafik Bölümü Sanat Galerisi’nde "Mahmut Soyer" Grafik Tasarım Sergisi, Resim Bölümü Sanat Galerisi’nde "Kemal Gürbüz" Atölye Sergisi, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nde Tasarım İlkeleri Öğrenci Çalışmaları Sergisi, Temel Sanat Eğitim Bölümü Açık Koyu Form Sergisi, Tekstil Sanatlar Bölümü Sanat Galerisi’nde Öğrenci Çalışmaları Sergisi, Endüstri Tasarımı Bölümü’nde "2001 Yılı Açık Ofis Büro Sistemleri" Yarışma Projeleri Sergisi, İç Mimarlık Bölümü’nde "Hacim Tasarımı Sergisi" ve Seramik Cam Bölümü Sanat Galerisi’nde "Gürbüz Doğan Ekşioğlu Emaye Obje Koleksiyonu" Sergisi.




CUMARTESİ