Cumartesi Mücevhere “Baharra” geldi

Mücevhere “Baharra” geldi

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Mücevhere “Baharra” geldi

New York’ta 2011’de açılışını yaptığı mücevher tasarımı mağazası Studio Baharra’yla ilk senesinde “Baharra” koleksiyonunu piyasaya süren Bahadır Alphan, Manhattan SOHO’da showroom açmaya hazırlanıyor. Tasarım yolculuğuna İzmir’de, baba mesleği olan kuyumculukla başlayan Alphan, iki yıl önce de ABD’nin en büyük mücevher tasarım yarışmalarından Jewelers’ Choice Awards’da da Lale Gerdanlık tasarımı ile ödül almıştı. Kişiye özel tasarım ve çok limitli parçalardan oluşan ürünleriyle öne çıkan Studio Baharra’nın ABD’de şu an sekiz satış noktası bulunuyor, İzmir Alsancak’taki mağazası ise kardeşi Barbaros Alphan’a emanet.

Haberin Devamı

Tasarımlarında Anadolu medeniyetlerinden de ilham aldığını anlatan Alphan “Özelikle Göbeklitepe her tasarımcının olduğu gibi şu anda benim de gözlerimi kamaştırıyor. Kızılderili medeniyetleri çok ilgimi çekmesine rağmen figürlerini daha güncel çalışmalarda kullanma taraftarıyım. Japon ve Uzakdoğu kültüründen esinlendiğimiz bazı tasarımlarımız da bulunuyor” diyor.

Alphan, hitap ettikleri kitleyi tanımlarken ise “Eşine en son 15 sene önce, eve koltuk takımı alır gibi ‘mecburen’ tektaş almış, bir daha da özel bir tasarımın yanından geçmemiş erkekler hedef kitlemiz değil” diyor. Halihazırda Manhattan SOHO’da açmayı planladıkları showroom için yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatıyor: “Birkaç sürpriz markayı yanımıza alarak yepyeni bir konsept yaratmak istiyoruz. Bu konsepti hayata geçirdikten sonra hedefimiz Los Angeles’ta yeni bir şube açmak. Ayrıca siyah elmaslar ve göz boncuklarıyla özel bir koleksiyon hazırlıyoruz. Bu koleksiyonu da Tokyo Mücevher Fuarı’nda görücüye çıkaracağız.”